Γάλα γαϊδούρας VS κατσικίσιο γάλα: Ποια είναι τα οφέλη τους στην επιδερμίδα (+ προϊόντα για σένα)

Μαρία Ροδίτη
Γάλα γαϊδούρας VS κατσικίσιο γάλα: Ποια είναι τα οφέλη τους στην επιδερμίδα (+ προϊόντα για σένα)

Αν η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση και εντατική περιποίηση το γάλα γαϊδούρας και το κατσικίσιο γάλα είναι… ό,τι ακριβώς αναζητάς!

Οι ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι καθημερινές και δεν έχουν ούτε ώρα, ούτε εποχή. Πάντα το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση και περιποίηση για να είναι υγιές, λαμπερό και βελούδινο και για να είμαστε κι εμείς χαρούμενες κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη μας.

Γι’ αυτό κι εμείς οι γυναίκες – κάθε τρεις και λίγο- θέλουμε να δοκιμάζουμε νέα skincare συστατικά που μαθαίνουμε ότι κυκλοφορούν στην αγορά. Όχι, μη βιάζεσαι! Σήμερα δεν θα σου μιλήσω για κάτι ολοκαίνουριο! Θα σου πω για το γάλα γαϊδούρας, που σίγουρα έχεις ξανακούσει ή και δοκιμάσει, αλλά και για το κατσικίσιο γάλα, που τώρα έχει αρχίσει να κάνει buzz στον κόσμο της ομορφιάς.

routina omorfias lathi

7 συνήθειες που έχεις και βλάπτουν σημαντικά την επιδερμίδα σου

Τι προσφέρει το γάλα γαϊδούρας στην επιδερμίδα

Αν αναζητάς τη φρεσκάδα, την αναζωογόνηση και την αντιγήρανση, τότε πες «ναι» σε skincare προϊόντα που περιέχουν γάλα γαϊδούρας. Το συγκεκριμένο γάλα είναι ιδανικό για τα ευαίσθητα δέρματα, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D & Ε και κεραμίδια, που ενισχύουν την αντιγήρανση, την ενυδάτωση και την απαλότητα της επιδερμίδας αποτρέποντας ερεθισμούς και κοκκινίλες.

via GIPHY

Αρκεί να σκεφτείς ότι το γάλα γαϊδούρας συστήνεται για τη φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού, οπότε καταλαβαίνεις πως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, το γάλα αυτό είναι must για σένα.

Το κατσικίσιο γάλα «φάρμακο» για την ξηρή επιδερμίδα

Αν έχεις ξηρό δέρμα και αν τον χειμώνα η κατάστασή του επιδεινώνεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, δεν έχεις παρά να βάλεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου το… κατσικίσιο γάλα. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα απόλυτα φυσικό και εξαιρετικά ενυδατικό καθαριστικό γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα που δίνουν στο δέρμα την επιπλέον ενυδάτωση που μπορεί να χρειάζεται κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα.



Για να καταλάβεις, το κατσικίσιο γάλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και Ε, γαλακτικό οξύ, προβιοτικά, τριγλυκερίδια, κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά, τα οποία -συνδυαστικά- αποτελούν «βόμβες» ενυδάτωσης, αλλά και ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας.

Και… τώρα που έμαθες όλα τα οφέλη του γάλακτος γαϊδούρας και του κατσικίσιου γάλακτος, μπες στην gallery και ανακάλυψε υπέροχα σαπούνια καθαρισμού προσώπου με αυτά τα συστατικά. Θα τα λατρέψεις και δεν θα θέλεις να τα αποχωριστείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ