Conscious beauty - 10 vegan προϊόντα ομορφιάς που αξίζει να αποκτήσεις εδώ και τώρα

Μαρία Ροδίτη
Conscious beauty - 10 vegan προϊόντα ομορφιάς που αξίζει να αποκτήσεις εδώ και τώρα

Ναι, να είμαστε όμορφες, αλλά συγχρόνως να μη βλάπτουμε και το περιβάλλον.

Τα Κούλουμα ήρθαν και όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα το τραπέζι θα γεμίσει με τα παραδοσιακά, σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η ταραμοσαλάτα, η λαγάνα, οι γίγαντες κ.ά. Επειδή, λοιπόν, από σήμερα – Καθαρά Δευτέρα- ξεκινά και επίσημα η νηστεία 40 ημερών σκέφτηκα… να πάμε προς τα εκεί και την ομορφιά μας.

Όχι, δεν θα απέχεις από τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφιάς γιατί η επιδερμίδα θέλει καθημερινή φροντίδα, αλλά τώρα είναι η στιγμή να βάλεις στη ρουτίνα σου vegan συνθέσεις.

maskes scrub

Δύο σε ένα – 10 μάσκες scrub για ταυτόχρονη απολέπιση και βαθύ καθαρισμό προσώπου

Γιατί να επιλέξεις vegan προϊόντα ομορφιάς

Τα τελευταία χρόνια με την τάση του conscious beauty (aka ομορφιά με συνείδηση) να αναπτύσσεται και να διαδίδεται σε κάθε γωνιά του κόσμου, ολοένα και περισσότερα brands ομορφιάς στρέφονται προς τη δημιουργία vegan προϊόντων, δηλαδή συνθέσεων που δεν περιέχουν καθόλου ζωικά συστατικά.

Για να καταλάβεις, τα vegan καλλυντικά δεν παράγονται από ζώα ή από ζωικά υποπροϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους συστατικά, όπως κερί μέλισσας, μέλι, κολλαγόνο, λανολίνη και κερατίνη.



Τα vegan καλλυντικά τις περισσότερες φορές είναι «οργανικά», δηλαδή παρασκευάζονται από ουσίες που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση παρασιτοκτόνων, συνθετικών λιπασμάτων ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Επιπλέον, μπορείς να τα ακούσεις και ως φυσικά καλλυντικά, διότι δεν περιέχουν τίποτα τεχνητό ή συνθετικό.

Vegan shopping

Κάνε, λοιπόν, ένα βήμα από σήμερα κιόλας και προστάτευσε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον επιλέγοντας vegan beauty items. Για να σε βοηθήσω, πάντως, έκανα κι εγώ την έρευνά μου.

Σου βρήκα στην παρακάτω gallery, όπως θα δεις ευθύς αμέσως, κάθε λογής καλλυντικό. Από skincare, όπως toner, face oil και σαπούνι σώματος μέχρι προϊόντα μακιγιάζ, όπως ρουζ σε stick και το απόλυτο μαύρο eyeliner.


via GIPHY


Χαλάρωσε στον καναπέ σου μετά το πλούσιο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας, check τον οδηγό αγοράς και κάνε χαλαρή λίγο online shopping. Θα φτιάξει ακόμα περισσότερο η μέρα σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ