Γιορτή της Γυναίκας: 8 εμβληματικές γυναίκες που πάντα θα μας εμπνέουν

Μαρία Ροδίτη
Γιορτή της Γυναίκας: 8 εμβληματικές γυναίκες που πάντα θα μας εμπνέουν

8 Μαρτίου γιορτάζουν όλες οι γυναίκες του πλανήτη και είναι στιγμή να θυμηθούμε αυτές που θα αποτελούν πάντα έμπνευση με την ομορφιά τους και όχι μόνο!

Σήμερα γιορτάζουμε όλες οι γυναίκες! Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε τέτοια μέρα το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Επίσημα, ωστόσο, η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

sephota

IWD: Αυτή την ημέρα της γυναίκας τα Sephora σε καλούν #BreakTheBias με μοναδικές δράσεις

Σήμερα, πάντως, δεν είμαι εδώ για να σου απαριθμήσω όλους τους αγώνες που έκαναν γυναίκες για τα δικαιώματά τους, αλλά για να θυμηθούμε μαζί εμβληματικές γυναίκες – άλλες εν ζωή, άλλες που δεν είναι πια κοντά μας- οι οποίες είτε με το έργο τους, είτε με την ομορφιά τους έχουν μείνει στην ιστορία.

Μελίνα Μερκούρη – Η γυναίκα που άφησε ιστορία

Γυναίκα πολιτικός που μετέπειτα έγινε Υπουργός Πολιτισμού, βραβευμένη ηθοποιός, μία συναρπαστική προσωπικότητα που άφησε εποχή και δημιούργησε ιστορία. Ο λόγος για τη Μελίνα Μερκούρη ή αλλιώς την «τελευταία Ελληνίδα θεά», όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί. Εκτός από πολύ όμορφη, η Μελίνα είχε καταφέρει να αποτελεί πρότυπο γυναίκας- αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα- μιας και είχε την ικανότητα να συνδυάζει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.



Ήταν και αυτή, όμως, που έκανε εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο και, μάλιστα, ξεκίνησε την εκστρατεία θίγοντας το θέμα επίσημα στη Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της UNESCO τον Ιούλιο του 1982 στο Μεξικό. Η Μελίνα ήταν πολύπλευρη. Ήταν από τις πιο ωραίες γυναίκες που είχε ποτέ η Ελλάδα, που όμως δεν επαναπαύτηκε ποτέ στην εξωτερική της εμφάνιση, αλλά απέδειξε πως μια γυναίκα όλα τα μπορεί.

Sophia Loren – Η Ιταλίδα θεά

Τι κι αν έχει συμπληρώσει 87 χρόνια ζωής; Η Sophia Loren συνεχίζει να είναι μια από τις πιο ωραίες γυναίκες του πλανήτη αυτού. Η «Ιταλίδα θεά» είναι η γυναίκα που έδωσε υπόσταση στον όρο ιταλική γοητεία και λατρεύτηκε όσο λίγες stars της εποχής της. Αφού, φυσικά, είχε γίνει αποδέκτης απόρριψης στα πρώτα χρόνια της καριέρας της.

SOPHIA LOREN

«Μου έλεγαν ότι η μύτη μου και τα πόδια μου είναι πολύ μακριά, το στόμα μου πολύ μεγάλο και τα δόντια μου όχι αρκετά ίσια. Και πως δεν έχω καθόλου φωτογένεια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η εμφάνισή μου προκαλούσε αρνητικά σχόλια», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Sophia Loren. Να, όμως, που ποτέ δεν το έβαλε κάτω και πλέον αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από τον κινηματογράφο.

Μη φύγεις! Check την gallery να δεις και τα υπόλοιπα girl crushes μας από τα οποία κι εσύ θα εμπνευστείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ