Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς: Τα 15 οφέλη του στην επιδερμίδα του προσώπου (+πώς θα το χρησιμοποιήσεις)

Μαρία Ροδίτη
Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς: Τα 15 οφέλη του στην επιδερμίδα του προσώπου (+πώς θα το χρησιμοποιήσεις)

Το rosehip oil ή αλλιώς έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι το αγαπημένο της Kate Middleton... Κάτι θα ξέρει για να το χρησιμοποιεί ανελλιπώς στη skincare routine της!

Κάθε γυναίκα διαμορφώνει τη ρουτίνα ομορφιάς της με βάση τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας της. Άλλες ανάγκες, βλέπεις, έχει μια κοπέλα με λιπαρό δέρμα, άλλες μια που έχει ξηρή επιδερμίδα. Και με βάση αυτά επιλέγει και τα συστατικά που θα έχουν οι κρέμες και τα serums της. Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνα τα προϊόντα που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος. Κι ένα από αυτά είναι το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς, το οποίο έχει τεράστια οφέλη για την επιδερμίδα.

Τι είναι το rosehip oil

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς - γνωστό και ως έλαιο από σπόρους αγριοτριανταφυλλιάς - προέρχεται από τους σπόρους που βρίσκονται στον λοβό του άνθους rosa canina. Το συγκεκριμένο λουλούδι καλλιεργείται και στην Ευρώπη, αλλά συλλέγεται πιο συχνά για το έλαιό του στη Χιλή.

Mega-Guide: 30 λάδια προσώπου για κάθε ανάγκη και επιδερμίδα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το rosehip oil δεν είναι έλαιο τριαντάφυλλου - το οποίο αντίθετα αποστάζεται από τα πέταλα του διάσημου λουλουδιού. Το rosehip έχει συνήθως μια υπέροχη κεχριμπαρένια απόχρωση σε ακατέργαστη κατάσταση, αλλά και ένα ελαφρώς ξυλώδες άρωμα.

Tα 15 οφέλη του ελαίου αγριοτριανταφυλλιάς στο δέρμα

Απαλύνει τις ρυτίδες

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για το δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά είναι βασικά για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, που μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως οι ακτίνες UV, η περιβαλλοντική ρύπανση και η κακή διατροφή.


https://www.instagram.com/p/CcAmsNdNbPb

Συμβάλλει στη λάμψη της επιδερμίδας

Εκτός από αντιοξειδωτικά, το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει βιταμίνη Ε και C, φαινολικές ενώσεις και άλλα συστατικά, τα οποία βοηθούν στη φωτεινότητα και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος.

Μη ερεθιστικό

Το rosehip oil είναι ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος και ειδικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο καταπραΰνει, αλλά βοηθά και στην απομάκρυνση των κηλίδων του προσώπου. Οπότε, αν υποφέρεις από ακμή πρέπει να επενδύσεις άμεσα σε ένα μπουκαλάκι με έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς. Κι αυτό, γιατί -εκτός όλων των άλλων- είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη σε όσους έχουν ακμή.

Μειώνει τις ουλές

Μόλις 6 εβδομάδες μετά τη χρήση του θα δεις μεγάλη διαφορά σε σημάδια ακμής και άλλες ουλές στο πρόσωπό σου.


https://www.instagram.com/p/Cb7JX8ljrSS

Μειώνει τη φλεγμονή

Η φλεγμονή του δέρματος μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να διαγνωστεί. Ωστόσο, εάν το δέρμα σου αντιδρά αρκετά έντονα – για παράδειγμα- στο πολύ ζεστό νερό ή στον κρύο καιρό, σημαίνει ότι υπάρχει φλεγμονή και χρειάζεσαι φροντίδα. Κι αυτήν τη φροντίδα μπορεί να σου την προσφέρει το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς.

Αντιμετωπίζει την υπερμελάγχρωση

Η μελάγχρωση του δέρματος ή οι κηλίδες όπως αλλιώς τις λέμε αυξάνονται καθώς μεγαλώνουμε. Και όλα αυτά συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο και την περίσσεια μελανίνης που έχει ως αποτέλεσμα ορισμένα σημεία του δέρματος να είναι πιο σκούρα. Η λύση; Να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς.

Ενισχύει το κολλαγόνο

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου –μιας φυσικής πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σώμα– που βοηθά στην ελαστικότητα και την ευκαμψία του δέρματος.

Είναι ασφαλές κατά την εγκυμοσύνη

Η Kate Middleton είναι λάτρης του rosehip oil και, μάλιστα, το χρησιμοποιούσε σε όλες τις εγκυμοσύνες της τόσο στο πρόσωπο όσο και για να περιορίσει και να καταπολεμήσει τις ραγάδες της. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Victoria Beckham, η οποία λατρεύει αυτό το μαγικό λαδάκι και το χρησιμοποιεί εντατικά.



Super ενυδατικό

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει πραγματικά υψηλά επίπεδα λινολεϊκού οξέος, το οποίο είναι ένα εκπληκτικό μαλακτικό και ενυδατικό συστατικό για την επιδερμίδα.

Ιδανικό για τις ατέλειες της επιδερμίδας

Η Cara Delevingne λατρεύει το rosehip oil και έχει πει αναφορικά με αυτό: «Μου αρέσει να προσθέτω λίγες σταγόνες μετά τον καθαρισμό το βράδυ στο πρόσωπό μου». Το μοντέλο «σώθηκε» - όπως έχει πει- με το συγκεκριμένο έλαιο από σημάδια και ατέλειες στο πρόσωπό της.

Συνέχισε στην gallery για να δεις άλλα 5 οφέλη του ελαίου αγριοτριανταφυλλιάς, αλλά και πώς μπορείς να το χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY Time! Φτιάξε το δικό σου φυσικό αποσμητικό με τα πιο απλά υλικά

#SkinMatters: Το serum oil θα αλλάξει την επιδερμίδα σου – Πώς θα το χρησιμοποιήσεις

DPG Network