Self-Tan Season: Όλα τα tips και τα καλύτερα αυτομαυριστικά για να δείχνεις sunkissed από τώρα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Self-Tan Season: Όλα τα tips και τα καλύτερα αυτομαυριστικά για να δείχνεις sunkissed από τώρα

Τα self-tan έχουν αλλάξει πάρα πολύ και δεν πρέπει πια να τα φοβάσαι. Χαρίζουν φυσικό μαύρισμα, δεν μυρίζουν και με τις συμβουλές μας θα εθιστείς στη χρήση τους.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, περιμένουμε μερικές πολύ ελαφριές καταιγίδες το ΣΚ που έρχεται και μετά ο καιρός θα θυμίζει με κάθε μέρα που περνά, ολοένα και περισσότερο καλοκαίρι. Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) έχω ξεκινήσει μία –τύπου- διατροφή, κάνω Body brushing και πολλές προσευχές ώστε να μην με φέρνουν τα βήματά μου έξω από ζαχαροπλαστεία και ταχυφαγεία. Το μόνο που μένει είναι το μαύρισμα.

Το μαύρισμα δεν είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην επιδερμίδα μας (είναι άλλωστε φλεγμονή) αλλά, η αλήθεια είναι ότι μας ομορφαίνει. Κάνει την επιδερμίδα πιο ομοιόμορφη, τονώνει την αυτοπεποίθησή μας… Το μαύρισμα είναι μαγικό και δεν χρειάζεται να είναι καθόλου επικίνδυνο.

Agua-Bendita-bks-S21-004.jpg

Υπάρχουν βλέπεις τα self-tan, τα αυτομαυριστικά που έχουν παρεξηγηθεί πολύ στο παρελθόν, και μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα μας μαυρισμένη και λαμπερή χωρίς καν να μας δει ο ήλιος, ή να πατήσουμε πόδι σε αμμουδιά. Πρόσεχε όμως, μην μπερδεύεις τα αυτομαυριστικά με τα μαυριστικά. Τα αυτομαυριστικά δεν βάφουν την επιδερμίδα σου, την μαυρίζουν όπως ο ήλιος. Το βάψιμο, το κάνουν τα μαυριστικά.

Body scrub πρέπει να κάνεις ΠΡΙΝ το μαύρισμα, όχι μετά!

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα αυτομαυριστικά, γι’ αυτό ήθελα να κάνω τον διαχωρισμό. Γιατί όμως είναι παρεξηγημένα; Γιατί οι παλαιότερες τεχνολογίες μύριζαν πολύ άσχημα και έδιναν στην επιδερμίδα μία πορτοκαλί χροιά, ένα χρώμα που έμοιαζε σα να έχεις βάλει στο δέρμα σου betadine.

TEXTURE.jpg

Πλέον, οι νέες φόρμουλα δεν μυρίζουν τίποτα, χαρίζουν απόλυτα φυσικό μαύρισμα και διατίθενται σε πάρα πολλές υφές (σταγόνες, έλαια, mousse, κρέμες, spray) για ευκολία στην εφαρμογή και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Τα αυτομαυριστικά λοιπόν, έχουν αλλάξει πολύ. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η προετοιμασία για την εφαρμογή τους.

Η επιδερμίδα σου θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενυδατωμένη και να έχεις κάνει καλή απολέπιση, ώστε να εξασφαλίσεις ομοιόμορφο χρώμα που θα κρατήσει πολύ. Επίσης, θα πρέπει να κάνεις απαλές, κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα και να προσέχεις τα σβησίματα στα χέρια και τα πέλματα. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το self-tan της επιλογής σου και παρακάτω έχουμε 5 από τα αγαπημένα μας για το σώμα και 5 για το πρόσωπο για να κάνεις αυτή την επιλογή.

Όσο λευκό δέρμα κι αν έχεις μπορείς να βάλεις bronzer – 4 tips για σωστή εφαρμογή

Agua-Bendita-fsh-S21-036.jpg

TAN-LUXE, THE FACE ILLUMINATING SELF TAN DROPS

TAN-LUXE-THE-FACE-ILLUMINATING-SELF-TAN-DROPS.png

Πρωτοποριακό προϊόν που μετατρέπει την αγαπημένη σου ενυδατική, τον ορό ή το έλαιο σε προϊόν αυτομαυρίσματος.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί μπορείς να «ρυθμίσεις» την ένταση του μαυρίσματός σου.
2 σταγόνες = λαμπερό
4 σταγόνες = ηλιοκαμένο
8 σταγόνες = χρυσαφένιο
12 σταγόνες = μπρονζέ

KORRES, AEGEAN BRONZE SERUM ΑΥΤΟΜΑΥΡIΣΜΑΤΟΣ

KORRES-AEGEAN-BRONZE-SERUM-AYTOMAYRISMATOS.png

Ένα 100% φυσικό προϊόν αυτομαυρίσματος σε μορφή ανάλαφρου ορού, που χαρίζει υπέροχο, sunkissed χρώμα στο πρόσωπο και το σώμα.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί μυρίζει καλοκαίρι και το χρώμα που χαρίζει είναι διακριτικό και απόλυτα φυσικό.

BALI BODY, FACE TAN WATER

BALI-BODY-FACE-TAN-WATER.png

Το μαύρισμα αναπτύσσεται μέσα σε 4-6 ώρες και η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με θρεπτικά έλαια και αντιγηραντικά συστατικά όπως το λάδι jojoba και το υαλουρονικό νάτριο.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί είναι ένα ανάλαφρο νερό που στεγνώνει αμέσως και μυρίζει τέλεια γιατί περιέχει ροδόνερο.

LANCASTER, SUN 365 GRADUAL SELF TANNING SERUM

LANCASTER-SUN-365-GRADUAL-SELF-TANNING-SERUM.png

Είναι εμπλουτισμένο με το σύμπλεγμα Tan Activator, το οποίο ενισχύει την φυσική παραγωγή μελανίνης και χαρίζει το πιο φυσικό μαύρισμα.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί προετοιμάζει την επιδερμίδα, για ένα πιο γρήγορο μαύρισμα, από την πρώτη κιόλας ημέρα έκθεσης στον ήλιο.

ISLE OF PARADISE, NIGHT GLOW SELF-TAN FACE MIST

ISLE-OF-PARADISE-NIGHT-GLOW-SELF-TAN-FACE-MIST.png

Μερικοί μόνο ψεκασμοί, εξασφαλίζουν το ιδανικό επίπεδο σταδιακού μαυρίσματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη χαρίζουν στην επιδερμίδα ξεκούραστη και λαμπερή όψη μέχρι να έρθει το πρωί.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί περιέχει έναν καταπραϋντικό συνδυασμό υλάνγκ υλάνγκ, γιασεμιού και λεβάντας που βοηθά το μυαλό, το σώμα και την ψυχή να χαλαρώσουν.

Agua-Bendita-fsh-S21-057.jpg

ST. TROPEZ, SELF-TAN EXPRESS BRONZING MOUSSE

ST.-TROPEZ-SELF-TAN-EXPRESS-BRONZING-MOUSSE.png

Εξαιρετικά ανάλαφρο mousse για γρήγορο μαύρισμα σε ολόκληρο το σώμα. Χωρίς μυρωδιές και με σύνθεση που σου επιτρέπει να «ρυθμίσεις» την ένταση του μαυρίσματος που επιθυμείς.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί η σύνθεσή του έχει χρώμα ώστε να βλέπουμε πόσο ομοιόμορφα το έχουμε απλώσει και σε ποια σημεία.

GARNIER, AMBRE SOLAIRE NATURAL BRONZER ΑΥΤΟΜΑΥΡΙΣΤΙΚΟ INTENSE SPRAY

GARNIER-AMBRE-SOLAIRE-NATURAL-BRONZER-AYTOMAYRISTIKO-INTENSE-SPRAY.png

Είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικό έλαιο βερύκοκου φυσικής προέλευσης, και χαρίζει χρυσαφένιο, φυσικό μαύρισμα που διαρκεί έως και μια εβδομάδα, χωρίς να αφήνει σημάδια ή πορτοκαλί απόχρωση.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί η ανάλαφρη, spray Μορφή του μας επιτρέπει να μπορούμε να ψεκάζουμε ομοιόμορφα σημεία που δεν φτάνουμε όπως η πλάτη!

CLARINS, SELF TANNING INSTANT GEL

CLARINS-SELF-TANNING-INSTANT-GEL.png

Αυτομαυριστικό σώματος, με δροσερή, μη λιπαρή υφή που χαρίζει φυσικό και ομοιόμορφο μαύρισμα χάρη στο SelfTanComplex, έναν συνδυασμό DHA και ερυθούλης.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί στεγνώνει αμέσως και μας επιτρέπει να ντυθούμε άμεσα, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

CARROTEN, ENDLESS BRONZE GRADUAL SELF TAN BALM

CARROTEN-ENDLESS-BRONZE-GRADUAL-SELF-TAN-BALM.png

Μεταξένιο γαλάκτωμα σταδιακού μαυρίσματος, εμπλουτισμένο με Cocoa & Shea Butter για βαθιά ενυδάτωση και φυσικό μαύρισμα που διαρκεί περισσότερο.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όλο τον χρόνο και να έχουμε χρυσαφένιο χρώμα που θυμίζει καλοκαίρι.

FREZYDERM, BRONZE WATER COLOR MIST

FREZYDERM-BRONZE-WATER-COLOR-MIST.png

Ανάλαφρο νερό σώματος (και προσώπου) που χαρίζει φυσικό μαύρισμα ακόμα και στις πιο λευκές επιδερμίδες και δεν αφήνει σημάδια ή λεκέδες.

Γιατί το λατρεύουμε; Γιατί η πρακτική του airless συσκευασία με ειδική βαλβίδα, εξασφαλίζει εύκολο και ομοιόμορφο συνεχή ψεκασμό για εύκολη εφαρμογή.