Hairstyling 101: Ο αφρός είναι το καλύτερο «εργαλείο» για τα μαλλιά σου

Hairstyling 101: Ο αφρός είναι το καλύτερο «εργαλείο» για τα μαλλιά σου
Matteo Scarpellini/IMAXTREE.COM

Ο αφρός για τα μαλλιά, είναι ένα underrated προϊόν styling, αλλά σήμερα θα πάρει τη θέση που του αξίζει στη ζωή σου. Και όχι, δεν είναι μόνο προϊόν για μπούκλες! Μάθε τι ακριβώς μπορεί να κάνει για εσένα και πώς θα τον χρησιμοποιήσεις.

Ο αφρός είναι ένα προϊόν το οποίο, αν δεν έχεις μπούκλες, δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα. Αν χρειάζεσαι όγκο, υπάρχουν σπρέι όγκου για την περίπτωσή σου. Ομοίως, αν θέλεις κράτημα σε ένα χτένισμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λακ. Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιήσεις αφρό;

Why oh why

Ο αφρός συνδυάζει πολλαπλά οφέλη στην αφράτη σύνθεσή του. Μπορεί να δώσει σώμα στα μαλλιά, να τους χαρίσει όγκο, να δώσει σχήμα στις μπούκλες, να προστατεύσει το χτένισμα, να κάνει τα μαλλιά… αφράτα. Ανάλογα μάλιστα με το προϊόν που θα επιλέξεις, μπορεί να γεμίσει την τρίχα με θρεπτικά συστατικά και να την προστατεύσει από τη θερμότητα.

Missoni-bbt-F22-088.jpg

Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), λατρεύω τον αφρό και αυτό σημαίνει πολλά, δεδομένου ότι κοιτάζω την πλειοψηφία των προϊόντων styling με φρύδι σηκωμένο. Είναι το πιο ευέλικτο προϊόν που μπορείς να βάλεις και αυτό που θα κάνει όλη τη διαφορά κατά τη διάρκεια του styling. I can explain…

info@imaxtree.comMatteo Valle / Imaxtree.com

Το ωραιότερο χτένισμα για την Πρωτομαγιά

Ισιώνεις τα μαλλιά σου και το ίσιωμα δεν κρατά παρά μόνο όσο είσαι μέσα στο σπίτι; Με τον αφρό λύνεται το πρόβλημα. Κάνεις beach waves, και το επόμενο πρωί τα μαλλιά σου είναι πιο χάρακα; Foam will save the day! Ο αφρός προσφέρει αυτό που οι κομμωτές ονομάζουν style memory, βοηθά δηλαδή τα μαλλιά σου να «θυμούνται» το χτένισμα που με τόσο κόπο έχεις κάνει. Βέβαια ξέρω τι σκέφτεσαι…

Simona-Marziali-ham-S21-007.jpg

Κάθε φορά που βάζεις αφρό τα μαλλιά σου λαδώνουν και χρειάζονται λούσιμο. Κάποιες φορές μάλιστα τα βλέπεις πιο θαμπά… Για όλα υπάρχει εξήγηση και στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ απλή: Δεν κάνεις σωστή χρήση και έχεις πάρει λάθος αφρό.

Ο σωστός αφρός

Υπάρχουν αφροί για ελαφρύ κράτημα, για μεσαίο και για πολύ δυνατό. Υπάρχουν αφροί για όγκο, αφροί για μπούκλες, αφροί που δίνουν σώμα, αφροί για λάμψη… Υπάρχουν αφροί για κάθε σου ανάγκη και για κάθε τύπο μαλλιών, γιατί αγοράζεις ό, τι βρεις; Σκέψου τι χρειάζεσαι, διάβασε τις ετικέτες και βάλε στο καλάθι σου αυτόν που έχεις πραγματικά ανάγκη. Δες μια στιγμή τους αγαπημένους μου και συνέχισε να διαβάζεις…

Η λάθος φόρμουλα είναι εκείνη που αφήνει τα μαλλιά σου βαριά και θαμπά. Η λάθος φόρμουλα αλλά και η λάθος χρήση. Και κάπως έτσι περνάμε στο κεφάλαιο: «How to use mousse».

Η σωστή χρήση

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ο αφρός είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται σε νωπά μαλλιά, όχι σε στεγνά. Μόνο έτσι θα σε βοηθήσει στο styling. Επίσης, μόνο έτσι θα αποφύγεις το θαμπό αποτέλεσμα. Και τώρα που έφυγε αυτό το πολύ σημαντικό από τη μέση, ας περάσουμε στα υπόλοιπα.

AC9-bbt-F22-091.jpg

Αν έχεις επιλέξει έναν αφρό για όγκο, προφανώς και θα τον βάλεις στη ρίζα των μαλλιών σου. Άρχισε να χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τούφες και να περνάς τον αφρό στη ρίζα με μασάζ. Έπειτα, στέγνωσε ξεκινώντας από τη ρίζα με τη φισούνα του σεσουάρ, είναι μαγική. Μην το παρακάνεις όμως, ο περισσότερος αφρός, δεν σημαίνει και περισσότερο όγκο.

Tome-ham-S19-002.jpg

Ομορφιά: Τα προϊόντα που έχουν ανάγκη τα μαλλιά και το σώμα σου την άνοιξη

Η ιδανική ποσότητα αφρού είναι στο μέγεθος μίας μπάλας του γκολφ ή ενός καρυδιού αν δεν είσαι golf fan. Αν θέλεις να δώσεις σχήμα στις μπούκλες σου, σώμα, κράτημα κλπ, τότε θα βάλεις τον αφρό σου στα μήκη. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσεις από τα κάτω μαλλιά, στη βάση του αυχένα και να συνεχίσεις προς τα επάνω.

Phillip-Lim-ham-F17-005.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχεις μαλλιά με μπούκλες, μην «τσαλακώνεις» τις τούφες σου με μανία. Πέρνα τον αφρό, κάνε ελαφριές κινήσεις για να τονίσεις το σχήμα τους και στριφογύρισε μερικές τούφες γύρω από τα δάχτυλά σου για περισσότερο definition.

Missoni-bbt-F22-098.jpg

Αν «τσαλακώσεις» τα μαλλιά σου με μένος, θα φριζάρουν, θα γίνουν άγρια και το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο 80’s από ότι θα ήθελες, trust me. Απαιτούνται απαλές κινήσεις και σεβασμός στη μπούκλα.

Μιλώ εκ πείρας

Πριν σε αφήσω να αναζητήσεις τον αφρό που ταιριάζει σε εσένα, θέλω να μοιραστώ μαζί σου ένα τέλειο tip, ιδανικό για τώρα που καλοκαιριάζει. Πέρνα τον αφρό στα μαλλιά σου σωστά (όπως σου εξήγησα παραπάνω) και άφησέ τα στην ησυχία τους. Μην συνοφρυώνεσαι…

Budapest-Select-bbt-F22-071.jpg

Έχω μαλλιά που φριζάρουν με το παραμικρό, με πολύ ατίθασους κυματισμούς, «ψημένα» από το ντεκαπάζ και τα εργαλεία. Αν τα αφήσω να στεγνώσουν μόνα τους, το αποτέλεσμα μοιάζει σα να πάλεψα με λυσσασμένα ρακούν σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι. Με αφρό όμως…

Missoni-bbt-F22-080.jpg

Με τον αφρό το καλοκαίρι, αποκτούν και κίνηση και όγκο και σχήμα χωρίς σεσουάρ. Σου προτείνω λοιπόν να το δοκιμάσεις, και μετά να μου στείλεις μήνυμα. Θα περιμένω.

Shhh… Έτσι θα φύγουν οι μυρωδιές από τα μαλλιά σου