Βιταμίνη C & αντηλιακό: Γιατί πρέπει να τα φοράς μαζί

Βιταμίνη C & αντηλιακό: Γιατί πρέπει να τα φοράς μαζί

Είναι το δυναμικό δίδυμο του skincare που σε προστατεύει πιο αποτελεσματικά από οτιδήποτε. Θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το αντηλιακό. Έχουμε επαναλάβει δεκάδες φορές ότι είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Η ηλιακή ακτινοβολία βλάπτει το δέρμα σε πολλαπλά επίπεδα, και το αντηλιακό είναι το μοναδικό μας «όπλο» εναντίον της. Ομοίως, οι ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C είναι γνωστές. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που μας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, αναστέλλει το ένζυμο που προκαλεί υπερμελάγχρωση (πανάδες) και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Όσο περισσότερα ωστόσο μαθαίνουμε για τα αντηλιακά και για τη βιταμίνη C, τόσο καταλαβαίνουμε πως το ένα ή το άλλο από μόνα τους δεν αρκούν και πως συνδυαστικά, μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα μας. Γιατί;

1651841282791-634186658-image003.jpg

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι, η βιταμίνη C και οι πανίσχυρες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, ενισχύουν τη δράση του αντηλιακού και προστατεύουν σχεδόν διπλά την επιδερμίδα, από τη φθορά του ήλιου αλλά και τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C λοιπόν, αποκτά έναν άρρηκτο δεσμό με το αντηλιακό και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις και τα δύο, χωρίς να νιώθεις ότι επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου.

Προτίμησε έναν ορό με βιταμίνη C

Οι οροί έχουν ανάλαφρη σύνθεση, αλλά παράλληλα και τη μεγαλύτερη (και πιο σταθερή) συγκέντρωση βιταμίνης C. Είναι λοιπόν το καλύτερο προϊόν που μπορείς να φορέσεις κάτω από το αντηλιακό σου. Μόλις λίγες σταγόνες αρκούν για να κάνουν οποιοδήποτε αντηλιακό να… «δουλέψει υπερωρίες».

Τον εφαρμόζεις κάθε πρωί, μετά τον καθαρισμό σου και πριν το αντηλιακό σου για να παρέχεις στην επιδερμίδα σου extra αντιοξειδωτική προστασία και προστασία από την δημιουργία πανάδων και κηλίδων.

1651841302437-935690871-image005.jpg

Τα υβριδικά προϊόντα

Στην αγορά, υπάρχουν προϊόντα που συνδυάζουν τη βιταμίνη C με την αντηλιακή προστασία και έτσι απλοποιούν την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Είναι τα ιδανικά προϊόντα για τις… «τεμπέλες» του skincare αλλά και για τις αρχάριες που δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.

Ανακεφαλαιώνοντας, η βιταμίνη C με την εντατική αντιοξειδωτική δράση γίνεται ο απόλυτος σύμμαχος του αντηλιακού, της ασπίδας μας ενάντια στην βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία δηλαδή, και μαζί ανοίγουν τον δρόμο για μια πιο όμορφη, πιο υγιή και σαφέστατα πιο λαμπερή επιδερμίδα.