Ginseng: Το συστατικό που θα ανανεώσει το κουρασμένο και θαμπό δέρμα σου

Μαρία Ροδίτη
Ginseng: Το συστατικό που θα ανανεώσει το κουρασμένο και θαμπό δέρμα σου

Το ginseng είναι ένα ανερχόμενο συστατικό στον κόσμο του skincare και υπόσχεται να μεταμορφώσει το δέρμα σου.

Πόσες και πόσες μέρες δεν έχεις ξυπνήσει με κουρασμένο και θαμπό δέρμα; Είτε έχεις κάνει κακό ύπνο ή δεν έχεις κοιμηθεί καλά γιατί έβλεπες την αγαπημένη σου ταινία, είτε το τελευταίο διάστημα είσαι υπερβολικά κουρασμένη, είτε απλά δεν φροντίζεις σωστά τη διατροφή σου. Θέλεις, ωστόσο, μια δραστική λύση και αυτή δεν είναι άλλη από το… ginseng.

Ναι, συνδυαστικά με τον σωστό τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθείς, είναι απαραίτητο να φροντίζεις ώστε να έχεις μια skincare routine που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Και στην περίπτωση που έχεις θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα, χρειάζεσαι ginseng, το οποίο θα βρεις σε πολλά προϊόντα: από κρέμες προσώπου και καθαριστικά μέχρι toners και κρέμες ματιών, το ginseng υπάρχει παντού.

Δεν είναι μόνο το ηλεκτρικό οξύ - 7 συστατικά που αξίζει να δοκιμάσεις για τέλειο δέρμα

Τι είναι το ginseng

Το ginseng είναι η σαρκώδης ρίζα του φυτού panax και έχει μια ιστορία αιώνων στην ασιατική ιατρική. Η σημερινή του βοτανική ονομασία, panax, προέρχεται από την ελληνική λέξη panacea, που μεταφράζεται σε «καθολική θεραπεία». Από την αρχή που ανακαλύφθηκε – πριν περίπου 2 χιλιετίες- το ginseng θεωρείτο φάρμακο για μια σειρά από παθήσεις και χρησιμοποιήθηκε ως αφροδισιακό, αντιγηραντικό και ενεργειακό και αντιοξειδωτικό συστατικό, αλλά και για τη θεραπεία καρδιαγγειακών, νεφρικών και αναπαραγωγικών ασθενειών.

https://www.instagram.com/p/CcqMULXMdur

Το ginseng έχει φτάσει στην κορυφή της δημοτικότητάς του σήμερα και ως συμπλήρωμα. Όταν καταναλώνεται από το στόμα, επιτρέπει στον οργανισμό να αντιμετωπίσει καλύτερα το στρες και να τον επαναφέρει σε μια ισορροπημένη κατάσταση.

Τα οφέλη του ginseng στην επιδερμίδα

Το ginseng είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ενώσεις που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας και της υφής του δέρματος, του αποχρωματισμού και των σημαδιών γήρανσης. Ναι, το ginseng έχει και αντιγηραντική δράση, καθώς λειτουργεί μειώνοντας τη διάσπαση κολλαγόνου και διεγείροντας τα ένζυμα που αυξάνουν την παραγωγή του, ενώ συγχρόνως εξαλείφει την κουρασμένη και θαμπή όψη της επιδερμίδας.

Πώς γίνεται αυτό; Θα σου εξηγήσω… Το οξειδωτικό στρες πιστεύεται ότι είναι ο κύριος λόγος που το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του, ενώ το κάνει λεπτό και ξηρό. Το ginseng είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι εξουδετερώνει το αντιδραστικό οξυγόνο στο περιβάλλον μας προτού προκαλέσει βλάβη στο δέρμα.

Αν, λοιπόν, το δέρμα σου έχει ανάγκη από όλα τα παραπάνω- δηλαδή από αντιγήρανση και λάμψη- δεν έχεις παρά να εντάξεις στη skincare routine σου προϊόντα, που να περιέχουν ginseng. Στην gallery θα βρεις τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά και… καλά ψώνια!