#WhenNoOneIsWatching: Κάνω καθαρισμό και αναδιοργανώνω τα συρτάρια μου

#WhenNoOneIsWatching: Κάνω καθαρισμό και αναδιοργανώνω τα συρτάρια μου
Lefteris_Partsalis

Η Χριστίνα Χρόνη, beauty director της DPG Digital Media, εξηγεί πόσο τη χαλαρώνει να κάνει σωστό καθαρισμό, επιλέγοντας με την ησυχία της τα αγαπημένα της προϊόντα NIVEA και έπειτα, φορώντας την αγαπημένη της μάσκα, να αναδιοργανώνει συρτάρια του σπιτιού της όπως αυτό με τα μαχαιροπίρουνα.

Όλες κρύβουμε μέσα μας δύο διαφορετικούς εαυτούς: Εκείνον που παρουσιάζουμε στον κόσμο γύρω μας και εκείνον που εμφανίζεται όταν δεν μας βλέπει κανείς. Όταν δεν υπάρχει το «άγχος» του κόσμου, μπορούμε να χαλαρώσουμε και συχνά, να κάνουμε τα πράγματα που πραγματικά μας ευχαριστούν. Προσωπικά, όταν δεν με βλέπει κανείς, φορώ κάλτσες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους (τις γνωστές μονές που το ταίρι τους χάθηκε στο πλυντήριο), ασχολούμαι με την επιδερμίδα μου εμμονικά και ικανοποιώ το OCD μου αναδιοργανώνοντας τα συρτάρια του σπιτιού.

Δεν είναι σοκαριστικές δραστηριότητες που πρέπει να μένουν κρυφές, είναι όμως πράγματα που κάνω αποκλειστικά για εμένα και δεν θέλω να με βλέπει κανείς. Ο καθαρισμός της επιδερμίδας για παράδειγμα. Θα μπορούσα να κάνω καθαρισμό με την κολλητή μου στο σπίτι, όχι όμως τον καθαρισμό που κάνω όταν είμαι μόνη μου. Με την φίλη μου θα έκανα πλάκα, θα φορούσαμε τις μάσκες που είναι τέλειες για selfies και δεν θα ακολουθούσαμε όλα τα βήματα που «πρέπει».

LP5R8155.jpg

Μόνη μου, όχι μόνο ακολουθώ όλα τα βήματα που πρέπει αλλά δημιουργώ -πολύ προσεκτικά- ένα «σχέδιο δράσης» σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μου κάθε φορά. Αν είμαι πολύ βαμμένη από κάποιο γύρισμα, θα χρησιμοποιήσω το NIVEA MicellAIR Professional νερό ντεμακιγιάζ που αφαιρεί ακόμα και το πιο βαρύ μακιγιάζ. Αν έχω περάσει όλη την ημέρα έξω -ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη- θα χρησιμοποιήσω το NIVEA MicellAIR Sensitive νερό καθαρισμού που είναι ειδικά μελετημένο, ώστε να καθαρίζει απαλά την ευαίσθητη επιδερμίδα και η δική μου, συχνά, υποφέρει την άνοιξη.

Αν από την άλλη, πρόκειται για μία περίοδο που νιώθω την επιδερμίδα μου αφυδατωμένη (συμβαίνει σε όλες μας), τότε επιλέγω το NIVEA Hydra Skin Effect Micellar Water. Περιέχει καθαρό υαλουρονικό οξύ και έτσι ενυδατώνει σε βάθος, καθώς καθαρίζει την επιδερμίδα μου. Όλα τα νερά καθαρισμού της NIVEA είναι εκεί, όταν δεν με βλέπει κανείς, για να κάνουν το πρώτο βήμα της #WhenNoOneIsWatching ρουτίνας μου πιο δροσερό. Το δεύτερο βήμα, «κανονικά» θα ήταν η επίθεση στα μαύρα στίγματα του προσώπου μου.

Παραδέχομαι ότι, στο παρελθόν, δεν έδειχνα έλεος στο πρόσωπό μου και όταν δεν υπήρχε κανείς τριγύρω έκανα πραγματική επίθεση στη μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι μου. Τώρα, απλά φορώ τα NIVEA Clear Up Strips μου και μέχρι να φτιάξω ένα ρόφημα, να διαλέξω το podcast που θα ακούσω (λατρεύω τα podcasts με αληθινά εγκλήματα) και τη μάσκα που θα φορέσω (περίπου 10-15 λεπτά) εκείνα έχουν αφαιρέσει το σμήγμα αφήνοντας τους πόρους μου καθαρούς.

LP5R8164.jpg

Η τελετουργία του καθαρισμού και της περιποίησης που απολαμβάνω όταν δεν με βλέπει κανείς, ολοκληρώνεται με μία μάσκα. Διαλέγω τη μάσκα που έχω ανάγκη και αυτή που ταιριάζει στην ημέρα. Αν είναι μέρα γυρισμάτων, μαζί με το νερό ντεμακιγιάζ MicellAIR Professional θα επιλέξω την NIVEA Μάσκα Περιποίησης με Μέλι. Μετά το βαρύ μακιγιάζ χρειάζομαι θρέψη και συστατικά που καταπραΰνουν την επιδερμίδα μου.

Αντίστοιχα, αν η μέρα είναι γεμάτη βόλτες, μαζί με το νερό MicellAIR Sensitive θα χρησιμοποιήσω τη NIVEA Urban Skin Detox Υφασμάτινη Μάσκα που προστατεύει την επιδερμίδα μου από την περιβαλλοντική ρύπανση.

Τέλος, αν θέλω λίγη παραπάνω ενυδάτωση και ενέργεια για το δέρμα μου, μαζί με το νερό καθαρισμού NIVEA Hydra Skin Effect Micellar Water, θα χρησιμοποιήσω τη NIVEA Q10 ENERGY Υφασμάτινη Μάσκα Αναπλήρωσης Ενέργειας που θρέφει την επιδερμίδα μου και την αναζωογονεί.

LP5R8210.jpg

Ωστόσο, στο τελείωμα του σχεδίου δράσης, και αφού φορέσω τη μάσκα μου, το 20λεπτο αναμονής δεν θα το περάσω χαλαρώνοντας στον καναπέ ακούγοντας βελούδινες φωνές να μιλούν για εγκλήματα του παρελθόντος. Όχι. Αντιθέτως, αυτό που μου αρέσει να κάνω, και το οποίο ο κόσμος μπορεί να βρίσκει λίγο παράξενο, είναι να αναδιοργανώνω τα συρτάρια μου και δεν εννοώ τα συρτάρια με τα μπλουζάκια μου. Αναδιοργανώνω συρτάρια όπως αυτό με τα μαχαιροπίρουνα. Τα βγάζω όλα έξω και επανατοποθετώ με τρόπο ώστε να κοιτάζουν όλα προς την ίδια πλευρά. Βολεύω τα μικροεργαλεία και τα καλαμάκια σε άλλα συρτάρια και το αγαπημένο μου είναι το συρτάρι-«φαρμακείο». Ναι, όταν δεν με βλέπει κανείς, φοράω μάσκες, ακούω true crime podcasts και οργανώνω τα συρτάρια της κουζίνας!

LP5R8194.jpg

Στην πραγματικότητα δεν έχω κάποια εμμονή με την τακτοποίηση, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Δεν ξέρω λοιπόν γιατί όταν δεν με βλέπει κανείς, επιλέγω να οργανώσω την κουζίνα μου, αντί να χορέψω ξέφρενα στον ρυθμό του αγαπημένου μου τραγουδιού. Δεν ξέρω γιατί προτιμώ να ασχοληθώ με τα μαχαιροπίρουνα, παρά να αντιμετωπίσω το πρόβλημα που ονομάζεται καλλυντικά στο σπίτι μου, και πρόκειται για πρόβλημα, γι’ αυτό δεν έβαλα τη λέξη σε εισαγωγικά. Είναι πάρα πολλά και, παρ’ όλο που χαρίζω καλλυντικά σε φίλες και συναδέλφους καθημερινά, υπάρχει ένας χώρος πάνω από την ντουλάπα μου που γεμίζει ασφυκτικά. Τα βλέπω λοιπόν, ξανά και ξανά, ανακατεμένα μέσα σε τεράστια κουτιά, και μόνο όταν έρχεται η κολλητή μου (Παρθένος στο ζώδιο και εμμονική με την τακτοποίηση) τα κατεβάζουμε για οργάνωση και ok, παιχνίδι.

Φαίνεται πώς έχω συνδυάσει τα καλλυντικά με την καλύτερή μου φίλη, και την τακτοποίησή τους με τις δραστηριότητες που κάνουμε με μπόλικο κους κους! Αυτή η τακτοποίηση είναι… «ομαδική» δραστηριότητα. Το συρτάρι-«φαρμακείο» και το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα είναι προσωπική υπόθεση και δεν θέλω να με βλέπει κανείς όταν τα αδειάζω όλα σε μία πετσέτα, μόνο και μόνο για να τα ξαναβάλω στη θέση τους.

LP5R8240.jpg

Αυτή η δραστηριότητα με χαλαρώνει περισσότερο και από μία ημέρα σε spa, αφαιρεί από πάνω μου όλο το άγχος και οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που κάνω, «αδειάζουν» το μυαλό μου. Παράλληλα, η μάσκα NIVEA που φορώ αναζωογονεί την επιδερμίδα μου και έτσι έχω διπλό όφελος. Τώρα, αν με ρωτάς, το θέαμα πλησιάζει τα όρια του αστείου, αλλά τι σημασία έχει; Δεν με βλέπει κανείς, παρά μόνο τα αγαπημένα μου προϊόντα NIVEA που βρίσκονται πάντα κοντά μου.