#WhenNoOneIsWatching: Κάνω καθαρισμό και «εξερευνώ» το πρόσωπό μου με τις ώρες

Μαρία Ροδίτη
#WhenNoOneIsWatching: Κάνω καθαρισμό και «εξερευνώ» το πρόσωπό μου με τις ώρες
Lefteris_Partsalis

Η Μαρία Ροδίτη, beauty editor του Queen.gr, εξηγεί αυτό που λατρεύει να κάνει όταν δεν τη βλέπει κανείς: Beauté. Σαν αυθεντική beauty addict, κάνει ευλαβικό καθαρισμό με τα αγαπημένα της προϊόντα NIVEA και μετά κάθεται μπροστά σε έναν καθρέφτη, παρατηρώντας την επιδερμίδα της για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να απολαύσει το αποτέλεσμα, να τη γνωρίσει καλύτερα και να συνεχίσει να την περιποιείται σωστά.

Το skincare για εμένα είναι συνήθεια. Δεν υπάρχει μέρα που να ξυπνήσω και να μην καθαρίσω καλά και σωστά το πρόσωπό μου, να μη βάλω τις κρέμες μου και να μην περιποιηθώ την επιδερμίδα μου. Η αλήθεια είναι ότι βάφομαι αρκετά έντονα στην καθημερινότητά μου, οπότε μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς είναι μονόδρομος για μένα, αν θέλω να έχω υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Υπάρχει, ωστόσο, μία ημέρα της εβδομάδας που αφιερώνω πολύ περισσότερο χρόνο στο skincare μου και όχι δεν μιλώ για το Σαββατοκύριακο. Συνήθως, τις Τετάρτες γυρνώ στο σπίτι, πετάω τα παπούτσια, κλείνω το κινητό μου, φοράω το πιο άνετο ρούχο που έχω, κλείνομαι στο μπάνιο μου και… «εξερευνώ» με τις ώρες το πρόσωπό μου. Αν με ρωτήσεις «Γιατί Τετάρτη και όχι κάποια άλλη μέρα;» δεν θα ξέρω τι να σου απαντήσω. Η Τετάρτη είναι η δική μου μέρα, η μέρα που ασχολούμαι με εμένα!

LP5R8070.jpg

Πρώτο βήμα; Να κάνω καθαρισμό στο πρόσωπό μου με νεράκι micellair. Μιας και στην καθημερινότητά μου χρησιμοποιώ μακράς διαρκείας και αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ, χρειάζομαι οπωσδήποτε ένα προϊόν που να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και αυτό δεν είναι άλλο από το NIVEA MicellAIR Professional νερό ντεμακιγιάζ, το οποίο έχει αντιοξειδωτική δράση, αλλά χαρίζει και προστασία. Η χαρά μου- μετά από αυτό το πρώτο βήμα του self-care- πραγματικά δεν περιγράφεται. Για να καταλάβεις, αφού κάνω τον καθαρισμό μου, στέκομαι για ώρα μπροστά στον καθρέφτη μου (ναι, είναι μεγεθυντικός) και παρατηρώ το δέρμα μου. Το αγγίζω, γυρίζω το πρόσωπό μου δεξιά-αριστερά, τραβώ τα μαλλιά μου πίσω για να με δω ακόμα καλύτερα, χαμογελώ και πραγματικά απολαμβάνω το αποτέλεσμα.

LP5R8080.jpg

Φυσικά, η «εξερεύνηση» του προσώπου μου δεν τελειώνει τόσο νωρίς. Ακολουθούν ακόμη δύο βήματα στο δρόμο για το dreamy skin, με τα NIVEA Clear Up Strips να παίρνουν σειρά. Ξέχασα να σου πω ότι έχω και μαύρα στίγματα που- αλήθεια- πολλές φορές δεν αντέχω να βλέπω. Συνεπώς, τα NIVEA Clear Up Strips είναι ό,τι χρειάζομαι για να αφαιρεθεί το σμήγμα από τους κλειστούς πόρους και να καθαρίσει ακόμα περισσότερο η επιδερμίδα μου. Και ναι, μετά από αυτό το βήμα εξετάζω και πάλι την επιδερμίδα μου. Κοιτάζω τους καθαρούς πόρους μου, την υφή του δέρματός μου και σκέφτομαι, άραγε πόσο συχνά κοιτάζουμε το πρόσωπό μας χωρίς να το βλέπουμε πραγματικά; Ναι, κοιταζόμαστε καθημερινά στον καθρέφτη, αλλά βλέπουμε την επιδερμίδα μας; Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, έχει τις δικές του ανάγκες, τη δική του γλώσσα, μας «μιλάει» με τον δικό του τρόπο και για να το «ακούσουμε» πρέπει να το παρατηρήσουμε. Αυτό κάνω και εγώ τις Τετάρτες, δίνω σημασία στο δέρμα μου και το βλέπω πραγματικά.

LP5R8086.jpg

Η skincare ιεροτελεστία μου φυσικά, ολοκληρώνεται με μια μάσκα ομορφιάς, και σε αυτό το σημείο πρέπει να σου πω ότι εναλλάσσω τις μάσκες ομορφιάς, ανάλογα με τις ανάγκες που παρατηρώ κάθε φορά. Κι αυτό, γιατί άλλοτε το δέρμα μου χρειάζεται detox, ενώ άλλες φορές έχει ανάγκη από θρέψη και ενυδάτωση. Στην πρώτη περίπτωση, λοιπόν, - όταν θέλω αποτοξίνωση και προστασία από τις περιβαλλοντικές συνθήκες- «ορκίζομαι» στη NIVEA Urban Skin Detox Υφασμάτινη Μάσκα, η οποία μέσα σε 10 λεπτά μπορεί πραγματικά να αλλάξει το δέρμα. Εναλλακτικά, όταν χρειάζομαι ενυδάτωση προτιμώ τη NIVEA Μάσκα Περιποίησης με Μέλι, που περιέχει εκχύλισμα μελιού και αμυγδαλέλαιο και ενυδατώνει βαθιά.

LP5R8102.jpg

Αφού φορέσω τη μάσκα μου, χαλαρώνω για 10-15 λεπτά ακούγοντας την αγαπημένη μου μουσική ή κάνοντας μασάζ με το roller μου, ανάλογα με τη μάσκα που θα έχω επιλέξει, και κάπου εκεί τελειώνει η skincare ιεροτελεστία της Τετάρτης, με εμένα να θαυμάζω το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μου και να είμαι σίγουρη ότι την είδα πραγματικά και της έδωσα αυτό που χρειάζεται. Και το καλύτερο; Μετά από όλο αυτό το pampering και τη… skincare «επικοινωνία», δεν χρειάζομαι ούτε ίχνος μακιγιάζ για να βγω έξω. Γιατί πολύ απλά το δέρμα μου είναι ονειρεμένο και χαρούμενο! Γιατί όμως θέλω να τα κάνω αυτά όταν δεν με βλέπει κανείς, θα αναρωτιέσαι…

LP5R8228.jpg

Διότι το skincare είναι μέρος της καθημερινότητάς μου, αλλά οι Τετάρτες είναι αφιερωμένες στην επιδερμίδα μου. Θέλω να ασχοληθώ με το δέρμα μου χωρίς αντιπερισπασμούς, να το «ακούσω», να το δω πραγματικά, να σκεφτώ τις ανάγκες του, χωρίς να πρέπει να δικαιολογήσω την αγάπη για τον εαυτό μου και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να με θεωρήσει κάποιος… Ματαιόδοξη. Εντάξει δεν θα το κρύψω, στο τέλος κάθε skincare τελετουργίας κάνω και μια στροφή γύρω από τον εαυτό μου, βλέποντας το αποτέλεσμα στον καθρέφτη και περιμένοντας με ανυπομονησία την επόμενη φορά που θα βρω χρόνο να αφιερώσω σε εμένα και στην επιδερμίδα μου. Ναι, #WhenNoOneIsWatching μπορώ να με παρατηρήσω πραγματικά, να με «χαζέψω» να με θαυμάσω και με τη βοήθεια της NIVEA μπορώ να αποκτήσω την επιδερμίδα που ονειρεύομαι.