#WhenNoOneIsWatching: Βάζω μάσκα και χορεύω σαν να βρίσκομαι σε night club

Ναταλία Κατσακιώρη
#WhenNoOneIsWatching: Βάζω μάσκα και χορεύω σαν να βρίσκομαι σε night club
Lefteris_Partsalis

Η fashion editor Ναταλία Κατσακιώρη, μας εξηγεί πώς η δική της ρουτίνα αυτοφροντίδας, αυτή που κάνει όταν δεν τη βλέπει κανείς, είναι γεμάτη μουσική και προϊόντα καθαρισμού NIVEA.

Η beauty ρουτίνα μιας γυναίκας είναι κομμάτι ιερό γιατί, τις περισσότερες φορές, είναι ίσως και η μοναδική στιγμή μέσα στην ημέρα που ασχολείσαι αποκλειστικά με τον εαυτό σου. Στέκεσαι μπροστά από τον καθρέφτη σου και δίνεις λίγη προσοχή και αγάπη στο πρόσωπο και το σώμα σου.

Προσωπικά συγκαταλέγομαι σε αυτές τις γυναίκες «στρατιώτες» του beauty routine. Δεν υπάρχει μέρα, πρωί και βράδυ, που να μην αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο στο ντεμακιγιάζ, το σχολαστικό καθαρισμό και την ενυδάτωση. Αυτό συμβαίνει αφενός, γιατί –δυστυχώς- δεν ανήκω στα τυχερά κορίτσια με το πορσελάνινο πρόσωπο, και αφετέρου, γιατί αυτό είναι το αγαπημένο μου κομμάτι self-care. Το beauty routine μου περιλαμβάνει, λοιπόν, απλές και συνηθισμένες κινήσεις, που όταν είμαι λίγο παραπάνω κουρασμένη, μπαίνουν στον «αυτόματο» και επιτελούν απλώς το καθήκον τους.

LP5R7990.jpg

Είναι, όμως, και εκείνες οι ξεχωριστές στιγμές που η beauty ρουτίνα γίνεται κάτι παραπάνω. Κάτι προσωπικό, μία μικρή στιγμή απόλαυσης και ιεροτελεστίας. Ξέρεις ποιες στιγμές εννοώ: Εκείνες τις λίγες ώρες που τυχαίνει να είσαι μόνη σου στο σπίτι, χωρίς τα τηλέφωνα να χτυπούν, χωρίς να έχεις κάποια δουλειά σε εκκρεμότητα, χωρίς κάτι να σε απασχολεί και να σε στρεσάρει. Εκείνες οι στιγμές που αναπτύσσεις τη δική σου κρυφή, ιδιωτική συμπεριφορά, που κανείς δεν ξέρει για σένα και δεν μπορεί να φανταστεί. Και αυτό είναι που την κάνει τόσο, μα τόσο ξεχωριστή.

LP5R7999.jpg

Εκείνες τις πολύτιμες στιγμές που όλα συνωμοτούν υπέρ μου, συνδυάζω το self-care, την περιποίηση της επιδερμίδας μου δηλαδή, με αυτό που μου αρέσει να κάνω #WhenNoOneIsWatching. Θα σου πω αναλυτικά τι κάνω και θα σου εξηγήσω το γιατί. Πρώτη κίνηση είναι να βάλω όλα τα τηλέφωνα στο αθόρυβο και να κάνω shut down στο laptop. Έπειτα, καθαρίζω το πρόσωπό μου με το λατρεμένο μου NIVEA Micellar Νερό Καθαρισμού Sensitive. Είναι το μόνο καθαριστικό που καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα μου και το αφήνει φρέσκο και ελαστικό.

LP5R8015.jpg

Δεύτερη κίνηση είναι να φορέσω τα NIVEA Clear Up Strips με τα οποία έχω πάθει εμμονή! Μέχρι να φτιάξω τη music playlist μου, εκείνα έχουν αφαιρέσει σμήγμα και ρύπους από τους πόρους μου με μία κίνηση. Με την επιδερμίδα μου καθαρή, τους πόρους μου περιποιημένους και με μία playlist γεμάτη από τα αγαπημένα μου χορευτικά τραγούδια, περνάω στο επόμενο βήμα: Τη μάσκα! Όλες οι μάσκες NIVEA είναι αγαπημένες μου αλλά, αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές #WhenNoOneIsWatching, προτιμώ να φορώ την Urban Skin Detox Υφασμάτινη Μάσκα που αποτοξινώνει την επιδερμίδα μου και την καθαρίζει σε βάθος.

LP5R8007.jpg

Μαζί με τη μάσκα, φορώ τα τεράστια ασύρματα ακουστικά μου και με τη μουσική στο τέρμα, χορεύω στο σαλόνι μου σα να βρίσκομαι σε night club. Γιατί ακουστικά, ενώ είμαι μόνη μου στο σπίτι; Γιατί έτσι μου αρέσει! Διότι αυτή η στιγμή είναι δική μου και η πιο weird πλευρά μου απελευθερώνεται σε αυτό το απόλυτο moment self-care.

LP5R8020.jpg

Βάζω ξανά και ξανά το πιο αγαπημένο μου hit, και όλη η πίεση και το άγχος φεύγουν με τις «εκπληκτικές» χορευτικές μου φιγούρες απέναντι από κάθε καθρέφτη του σπιτιού. Χορεύω στον καθρέφτη του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας, του μπάνιου και του χολ μου. Δεν αφήνω ούτε ένα δωμάτιο του σπιτιού από το οποίο να μην περάσω στριφογυρίζοντας! Το ζω άλλωστε μόνη μου -και πρέπει να το ζήσω πολύ!

LP5R8220.jpg

Μετά από αυτό το musical workout και skincare routine, έχει φύγει από πάνω μου κάθε ίχνος στρες και έντασης, νιώθω γλυκά εξαντλημένη και χαλαρή, ενώ η επιδερμίδα μου είναι πιο καθαρή και λαμπερή από ποτέ. Ναι, #WhenNoOneIsWatching, χορεύω ξέφρενα και φροντίζω την επιδερμίδα μου. Προτείνω να κάνεις και εσύ το ίδιο, και αν θέλεις παρέα σε αυτές τις στιγμές μοναξιάς, συστήνω ανεπιφύλακτα όλα τα προϊόντα καθαρισμού της NIVEA… είναι ο καλύτερος skincare αλλά και dancing partner.