#WhenNoOneIsWatching: Αναδιοργανώνω την ήδη οργανωμένη ντουλάπα μου

Νατάσσα Σχοινά
#WhenNoOneIsWatching: Αναδιοργανώνω την ήδη οργανωμένη ντουλάπα μου
Lefteris_Partsalis

Η Νατάσσα Σχοινά, editor του Queen.gr, όταν δεν τη βλέπει κανείς, κάνει το αγαπημένο της NIVEA skincare routine και αναδιοργανώνει τα ρούχα της ανά χρώμα και συχνότητα χρήσης. Ναι, τα αναδιοργανώνει και το απολαμβάνει σχεδόν όσο την περιποίησή της!

Η ρουτίνα που ακολουθώ κάθε απόγευμα αφότου γυρίσω από το γραφείο ακολουθεί έναν πολύ συγκεκριμένο και για πολλούς «περίεργο» δρόμο. Τα βήματα είναι σταθερά και ιδιαιτέρως ευλαβικά. Το τέλος της ημέρας, άλλωστε, είναι δύσκολο από τη φύση του στη λειτουργικότητα και στα αποθέματα ενέργειας. Είναι αυτό που ξαφνικά νιώθεις ότι έχεις «αδειάσει» και θες απλά να κάτσεις αναπαυτικά στον καναπέ και να κάνεις κάτι αποκλειστικά και μόνο για εσένα. Σωματικά και ψυχικά.

LP5R7913.jpg

Αρχικά, μετά από τουλάχιστον 10 ώρες εκτός σπιτιού και με ένα πρόγραμμα που συχνά περιλαμβάνει τη χρήση μακιγιάζ, το πρώτο πράγμα που έχω ανάγκη να κάνω είναι να καθαρίσω και να αναζωογονήσω το πρόσωπό μου. Τα υπολείμματα του makeup δεν είναι σε καμία περίπτωση αγαπημένος φίλος της επιδερμίδας μου, γι’ αυτό και εμπιστεύομαι το δύσκολο έργο της απομάκρυνσής του στο NIVEA MicellAIR Ροδόνερο 2 Φάσεων. Αφαιρεί μέχρι και την αδιάβροχη μάσκαρα, που τόσο με ταλαιπωρούσε στο παρελθόν, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

LP5R7924.jpg

Μόλις νιώσω το δέρμα μου ξανά καθαρό, δροσερό και «ελαφρύ», εφαρμόζω συνήθως τη NIVEA Urban Skin Detox Υφασμάτινη Μάσκα. Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα μου και την προστατεύει από την μόλυνση του περιβάλλοντος, στην οποία εκτίθεμαι καθημερινά και για πολλές ώρες. Λατρεύω βέβαια όλες τις μάσκες NIVEΑ και η δεύτερη αγαπημένη μου είναι η NIVEA Q10 Energy Υφασμάτινη Μάσκα για Αναπλήρωση Ενέργειας. Κάνει το πρόσωπό μου να φαίνεται πιο ξεκούραστο και πιο λαμπερό, ιδιαίτερα όταν δεν έχω κοιμηθεί αρκετά, και νιώθω ότι τα σημάδια της κούρασης έχουν αρχίσει και διαγράφονται στο πρόσωπό μου. Όσο λοιπόν περιμένω να κάνει τα «μαγικά» της η μάσκα της επιλογής μου, επιδίδομαι στο OCD μου: Την αναδιοργάνωση της ντουλάπας μου!

LP5R7948.jpg

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις περιέργειές μας, κάτι που κάνουμε #WhenNoOneIsWatching η δική μου είναι να οργανώνω την ντουλάπα μου. Ξανά και ξανά. Με βάση τα χρώματα, τα μήκη, τη συχνότητα και τις περιστάσεις στις οποίες φοράω το κάθε ρούχο. Κάποια είναι για μέσα στο σπίτι, άλλα περισσότερο για το γραφείο, ενώ άλλα αφορούν στις πιο επίσημες και προσωπικής ευχαρίστησης εξόδους.

Μπορεί να διαβάζεις αυτές τις γραμμές και να σκέφτεσαι ότι όλο αυτό είναι υπερβολικό, αλλά θα σου πω το εξής: Επειδή είναι τόσο οργανωμένη η ντουλάπα μου, μπορώ να είμαι έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά και αυτό –πάνω από όλα- με βοηθά να κοιμάμαι περισσότερο το πρωί… Δεν το φανταζόσουν, σωστά; Τα ρούχα λοιπόν, σπανίως χάνουν τη «σωστή» θέση τους, όμως, κάθε απόγευμα, ο έλεγχός τους είναι μία τελετουργία και όλο και κάτι θα βρω να φτιάξω.

LP5R7972.jpg

Αν μάλιστα επιστρέψω στο σπίτι με ψώνια… Τότε γίνεται πραγματικά εντατική αναδιοργάνωση. Τα νέα ρούχα που έρχονται να αντικαταστήσουν παλαιότερα τοποθετούνται στη θέση τους, και ξεκινά ένα παιχνίδι στρατηγικής που πραγματικά απολαμβάνω απίθανα! Εκείνες τις ημέρες, εκμεταλλεύομαι την περίσταση για να προσθέσω ένα ακόμα βήμα στη ρουτίνα μου. Όχι, δεν προσπαθώ να βάλω τα ρούχα ΚΑΙ κατά αλφαβητική σειρά brand. Χρησιμοποιώ τα NIVEA Clear Up Strips τα οποία, από τότε που τα «ανακάλυψα», δεν αποχωρίζομαι.

LP5R8226.jpg

Ναι, ξέρω. Μπορεί να ακούγεται κουραστική η μανία μου με την οργάνωση της ντουλάπας, γι’ αυτό άλλωστε την κρατώ κρυφή. Είναι δύσκολο να περιγράψω γιατί απολαμβάνω τόσο κάτι τέτοιο, αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια εκεί έξω που μοιράζονται την #WhenNoOneIsWatching τελετουργία μου. Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που νιώθω αυτή την απόλαυση της οργάνωσης και της περιποίησης παράλληλα. Είναι ό,τι ακριβώς έχω ανάγκη μετά από μία κουραστική μέρα στο γραφείο ή και όποτε θέλω απλά να χαλαρώσω.