Summer makeover: Τι μπορούμε να κάνουμε πριν από τις διακοπές για ανανέωση σε πρόσωπο και σώμα!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Summer makeover: Τι μπορούμε να κάνουμε πριν από τις διακοπές για ανανέωση σε πρόσωπο και σώμα!
Lefteris_Partsalis

Αυτό που θέλουμε είναι ανανεωμένη εμφάνιση και στο ολοκαίνουργιο City Med Αλίμου μπορούμε να βρούμε ολοκληρωμένες προτάσεις, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες, τη ζωή και το budget μας.

Κάθε χρόνο, οι πρώτες ημέρες του -επίσημου- καλοκαιριού, είναι γεμάτες απορίες: «Τι μπορώ να κάνω για να ανανεωθώ;», «Προλαβαίνω να βελτιώσω το σώμα μου ως τις διακοπές;», «Τι μπορώ να κάνω για την κυτταρίτιδα;», αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που λαμβάνουμε καθημερινά. Με αφορμή αυτές τις ερωτήσεις, αλλά και τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου City Med στον Άλιμο, επισκεφθήκαμε τον brand new χώρο και μιλήσαμε με τη Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο του Ομίλου Affidea και συνεργάτη των City Med.

image003.jpg

Το ιατρείο στον Άλιμο είναι σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Μαΐου, με πλήρες νοσηλευτικό προσωπικό, αισθητικούς, ειδικούς ιατρούς-δερματολόγους αλλά μπαίνοντας, το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή -εκτός από το premium design του χώρου- είναι τα χαμογελαστά μάτια (φοράμε μάσκες ακόμα) στην υποδοχή. Η φιλοσοφία άλλωστε, των City Med είναι ανθρωποκεντρική. Ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός, οι ανάγκες του ιδιαίτερες και τα πρωτόκολλα ρευστά, ώστε να προσαρμόζονται ακριβώς επάνω σε εμάς, τα θέλω και τις απαιτήσεις μας. Αυτό ακριβώς μας εξήγησε η Δρ. Ταμπούρη και μοιράστηκε μαζί μας τις προτάσεις των City Med για μία καλοκαιρινή ανανέωση.

Διαβάστε παρακάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί της και ετοιμαστείτε για το απόλυτο summer makeover πριν τις διακοπές!

image005.jpg

Ποιο είναι το νούμερο ένα καλοκαιρινό request και ποια είναι η δική σας πρόταση;

Το καλοκαίρι, καθώς έχουμε αυξημένη UV ακτινοβολία, και σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα, το δέρμα μας αφυδατώνεται, χάνει από τη φυσική του υγρασία. Αυτό που προτείνουμε περισσότερο για τους καλοκαιρινούς μήνες λοιπόν, προκειμένου το δέρμα να δείχνει φρέσκο και λαμπερό, είναι η ενυδάτωση. Μία ενυδάτωση που σίγουρα θα την υποστηρίξουμε με τοπικές θεραπείες και κρέμες, καθώς και αντηλιακή προστασία τουλάχιστον SPF 50.

Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας. Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλους παράγοντες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην ανανέωση του κολλαγόνου, είναι η ιδανική μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε τη θαμπάδα και την αφυδάτωση στο δέρμα μας και να βελτιώσουμε την υφή και την ποιότητα του. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βιομιμητικά πεπτίδια, μια νέα πολλά υποσχόμενη κατηγορία ουσιών που συμβάλλει στη ρύθμιση των κυτταρικών λειτουργιών και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για ανάπλαση και ενίσχυση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Για την καλοκαιρινή περίοδο λοιπόν, προτείνουμε κυρίως μεσοθεραπείες.

Αυτό που κάνουμε ουσιαστικά, είναι έγχυση ενδοδερμικά συγκεκριμένων ουσιών, οι οποίες προσφέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Όλες οι μεσοθεραπείες έχουν πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας, γίνονται με τη χορήγηση αναισθητικής κρέμας συνεπώς είναι πολύ καλά ανεκτές, με ωραίο και πολύ σύντομο αποτέλεσμα, το οποίο με τη σωστή συντήρηση μπορεί να έχει σημαντική διάρκεια. Οι συνεδρίες γίνονται ανά 15 ημέρες, και με 3-4 συνεδρίες έχουμε ένα πολύ καλό και άρτιο αποτέλεσμα.

Οι μεσοθεραπείες μπορούν να προσαρμοστούν σε μία ευρύτατη γκάμα αναγκών, από ενυδάτωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση, ως και αντιμετώπιση της ακμής. Το κάθε «κοκτέιλ» προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου γι’ αυτό και οι διαθέσιμες επιλογές είναι δεκάδες.

image007.jpg

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μία επίσκεψη στα City Med προκειμένου να ξεκινήσει ένα πρωτόκολλο μεσοθεραπειών;

Επειδή απαιτείται πλάνο για τις μεσοθεραπείες, το καλύτερο είναι, αν μία ασθενής θέλει να φρεσκάρει την όψη της για τις διακοπές για παράδειγμα, να μας επισκεφθεί από τώρα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Σε γενικές γραμμές, η ολοκλήρωση των θεραπειών απαιτεί ενάμιση ή και δύο μήνες. Προτείνουμε, ανάλογα φυσικά και με τις ανάγκες των ασθενών και του δέρματος, κατά μέσο όρο 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων, τα αποτελέσματα όμως είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες.

Διαβάσαμε για την πρωτοποριακή θεραπεία nanosoft. Τι περιλαμβάνει; Είναι κατάλληλη για την περίοδο που διανύουμε;

Το Nanosoft είναι μία καινοτόμος πιστοποιημένη συσκευή μικροέγχυσης, ειδικά σχεδιασμένη για την ανώδυνη και σταθερή έγχυση της μεσοθεραπείας. Το πρόβλημά μας ήταν πάντα, το πώς θα προσεγγίσουμε τις πολύ ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, ώστε να μην έχουμε μελανιές, να επιτυγχάνουμε σύντομη αποθεραπεία και πολύ καλό αποτέλεσμα. Πλέον, έχουμε την ειδική συσκευή μικροέγχυσης nanosoft. Έχει πυραμοειδές σχήμα με τρεις μικρές ακίδες (0,6 χιλιοστά) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανώδυνα, περιοφθαλμικά, στο πόδι της χήνας, το λαιμό ακόμα και το ντεκολτέ. Καλύπτει μεγάλο ηλικιακό εύρος και προβλήματα, όπως οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια και φυσικά οι μαύροι κύκλοι.

image009.png

Η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση μίας φόρμουλας με 59 αναζωογονητικά στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, συνένζυμα, κ.ά. και στοχεύει στη διέγερση των ινοβλαστών, την παραγωγή κολλαγόνου και τη μείωση της δράσης των ελεύθερων ριζών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενυδάτωση της επιδερμίδας, τη λείανση των λεπτών ρυτίδων και τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Nanosoft ή υαλουρονικό οξύ για τα μάτια; Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος;

Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο θεραπείες, είναι πολύ διαφορετικές. Η συσκευή nanosoft προσφέρει πολύ ελεγχόμενη έγχυση του προϊόντος και αποτέλεσμα που δεν διαρκεί τόσο όσο το υαλουρονικό οξύ στην περιοχή των ματιών. Είναι μία θεραπεία ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε, για άμεσο αποτέλεσμα λάμψης και φρεσκάδας γύρω από τα μάτια. Εξετάζοντας τις ανάγκες της ασθενούς, επιλέγουμε είτε τη μία θεραπεία είτε την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη μας πολλές παραμέτρους. Ωστόσο, καθώς το nanosoft είναι μία πολύ ήπια αλλά και αποτελεσματική απάντηση στα θέματα των ματιών, είναι συνήθως η νούμερο ένα επιλογή για το καλοκαίρι.

image011.jpg

Με τι μπορούμε να τη συνδυάσουμε;

Μπορούμε να προτείνουμε nanosoft στην περιοχή των ματιών και στο ντεκολτέ, και στο υπόλοιπο πρόσωπο, στην περιοχή των παρειών, ένα skin booster μεσοθεραπείας. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε μεσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία, όπως για παράδειγμα η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία P.R.P. Η Αυτόλογη Mεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία καινοτόμα θεραπεία αντιγήρανσης κατά την οποία δεν χρησιμοποιούνται ουσίες, όπως βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, αλλά το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με σκοπό την κολλαγονογένεση, την ενεργοποίηση δηλαδή του μηχανισμού δημιουργίας νέου κολλαγόνου.

Το «μενού» για την κάθε γυναίκα ασφαλώς, προσαρμόζεται επάνω της. Λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες της, τα θέλω της, ακόμα και τις καθημερινές της δραστηριότητες, ώστε να διαμορφώσουμε ένα πρωτόκολλο unique σε εκείνη. Οι συνδυασμοί λοιπόν που μπορούμε να προσφέρουμε, είναι δεκάδες.

image013.jpg

Τα εξατομικευμένα «μενού» αφορούν και τις εγκύους που μπορεί να θέλουν ένα καλοκαιρινό φρεσκάρισμα;

Ασφαλώς. Αποκλείοντας –εννοείται- κάποιες θεραπείες οι οποίες δεν ενδείκνυνται για την περίοδο της εγκυμοσύνης (η nanosoft δεν ενδείκνυται), μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μενού περιποίησης που θα περιλαμβάνει, για παράδειγμα, καθαρισμό, τη χρήση του πρωτοποριακού dermapen (χωρίς το χημικό peeling) και άλλες μηχανικές μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να προσφέρουμε φρεσκάδα και ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Εκτός από το nanosoft, ποια άλλη θεραπεία είναι ιδανική για το καλοκαίρι;

Ξεκάθαρα η renova. Πρόκειται για μία πλατφόρμα με πολλαπλές επιλογές, οι οποίες, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Έχει την επιλογή των ραδιοσυχνοτήτων, οι οποίες προκαλούν την διέγερση των ινοβλαστών, και κατά συνέπεια του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ένα άλλο προτέρημα της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι οι υπέρηχοι οι οποίοι, χρησιμοποιούνται στοχευμένα σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει έντονο λίπος, ιδιαίτερα στην περιοχή των παρειών και του περιγράμματος του προσώπου. Όταν μιλούμε για τη renova λοιπόν, αναφερόμαστε σε μία συνολική ανανέωση. Μπορούμε να παρέχουμε έντονο αποτέλεσμα σύσφιξης, στοχευμένη αντιμετώπιση του τοπικού λίπους στο πρόσωπο, λάμψη, και ανανέωση προσαρμοσμένη στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

image015.jpg

Για το σώμα τι μπορούμε να κάνουμε, και τι προλαβαίνουμε να κάνουμε πριν τις διακοπές;

Μπορούμε να κάνουμε πολλά, όμως πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές απαιτήσεις από άποψη χρόνου. Οι θεραπείες χρειάζονται έναν μήνα τουλάχιστον προκειμένου να προσφέρουν αποτέλεσμα. Ο πιο αποτελεσματικός συνδυασμός είναι οι μεσοθεραπείες σώματος και τα μηχανήματα. Υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα στις επιλογές μεσοθεραπειών. Μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να προσφέρουν λιποδιάλυση σε σημεία που υπάρχει τοπικό πάχος. Ανάλογα με το πρόβλημα της πάσχουσας περιοχής και τις ανάγκες του ασθενούς, επιλέγεται ο συνδυασμός των προς έγχυση ουσιών.

Μπορούν να γίνουν μεσοθεραπείες που βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία και τη λεμφική παροχέτευση. Σε αυτά άλλωστε οφείλεται η δημιουργία της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν λοιπόν ουσίες οι οποίες, σε συνδυασμό με μηχανήματα, μπορούν να βοηθήσουν τόσο στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας στο σώμα, όσο και στην απώλεια πόντων.

image017.jpg

Αυτό που εμείς προτείνουμε, είναι ο συνδυασμός των μεσοθεραπειών με τις ραδιοσυχνότητες. Οι ραδιοσυχνότητες ανοίγουν τους διαύλους του κυττάρου, και αυτό κατά συνέπεια επιτρέπει στις ουσίες που εισάγουμε με τη μεσοθεραπεία, να φτάσουν στοχευμένα, σε μεγαλύτερο βάθος. Αυξάνουμε με λίγα λόγια τη διαπερατότητα με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων και έχουμε ένα ταχύτερο και πιο έντονο αποτέλεσμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να δούμε αυτό το αποτέλεσμα;

Οι θεραπείες και οι συνδυασμοί τους με μηχανήματα έχουν άμεσο και ορατό αποτέλεσμα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, όμως απαιτούνται τουλάχιστον 4 συνεδρίες για μία άρτια προσέγγιση. Ασφαλώς μπορούμε να κάνουμε και παραπάνω και στη συνέχεια συντήρηση του αποτελέσματος σε αραιότερα χρονικά διαστήματα. Αυτό που πρέπει να τονίσω ωστόσο, είναι ότι σαν αποθεραπεία, μετά τη χρήση μεσοθεραπειών και ραδιοσυχνοτήτων στο σώμα, συστήνουμε την κατανάλωση άφθονου νερού και ελαφρύ περπάτημα. Η δική μας συμβολή είναι σημαντική και βοηθά στην απόδοση του 100% των αποτελεσμάτων.

image019.jpg

Έχουμε λοιπόν προτάσεις και λύσεις για κάθε πρόβλημα. Είναι για κάθε budget όμως;

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στον πελάτη μας και αυτό περιλαμβάνει και τον προϋπολογισμό του. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πακέτα και να προσαρμόσουμε τις θεραπείες (προσώπου και σώματος) στο budget και φυσικά τον διαθέσιμο χρόνο του. Οι θεραπείες είναι επένδυση στον εαυτό μας, στην εμφάνισή μας και κυρίως, στην ψυχική μας υγεία. Όταν κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, βελτιώνουμε και τον τρόπο που αισθανόμαστε.

Μάλιστα, αυτή την περίοδο «τρέχει» μία υπέροχη προσφορά γνωριμίας με -20% στην πρώτη επίσκεψη. Η φροντίδα του εαυτού μας είναι απαραίτητη και το πιο σημαντικό δώρο που μπορούμε να του προσφέρουμε.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, στα City Med η κάθε μία από εμάς μπορεί να αποκτήσει το δικό της, εξατομικευμένο «μενού» θεραπειών και συνδυαστικών θεραπειών, οι οποίες θα την ανανεώσουν άμεσα, πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι. Ρυτίδες, μαύροι κύκλοι, χαλάρωση, κυτταρίτιδα και επιπλέον πόντοι μπορούν να γίνουν παρελθόν και όχι μόνο.

image021.jpg

Η γκάμα των υπηρεσιών των City Med είναι εκτενέστατη και μπορείς να την ανακαλύψεις με μία επίσκεψη σε ένα από τα 5 ιατρεία σε Αθήνα, Άλιμο, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Σπάρτη.

Καλώντας στο +30 2160033659 ή με ένα κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα των City Med μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, και σου προτείνουμε να μην παραλείψεις να κάνεις Like στην επίσημη σελίδα των City Med στο facebook για να παραμένεις ενημερωμένη ανά πάσα στιγμή.