#KeepItSafe: Προστάτευσε την επιδερμίδα σου και ό,τι έχει αξία επιλέγοντας το σωστό αντηλιακό

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#KeepItSafe: Προστάτευσε την επιδερμίδα σου και ό,τι έχει αξία επιλέγοντας το σωστό αντηλιακό

Η σωστή επιλογή του αντηλιακού έχει μεγάλη σημασία τόσο για την προστασία της επιδερμίδας σου και όχι μόνο.

Τι είναι αυτό που ζητάμε από ένα αντηλιακό; Το πρώτο και κυριότερο είναι η προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο, όμως οι απαιτήσεις μας δεν σταματούν εκεί. Θέλουμε προστασία και άνεση. Αναζητάμε ένα αντηλιακό που μας προσφέρει καλλυντική ευχαρίστηση, χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα μας. Η checklist για την επιλογή του αντηλιακού μας είναι εκτενής και τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί μία ακόμη παράμετρος επιλογής, με πολύ μεγάλη σημασία.

Βλέπεις, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένα αντηλιακά και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, απειλούν την υγεία των κοραλλιογενών υφάλων. Με κάθε μας βουτιά (ή με κάθε ντους), τα αντηλιακά μεταφέρονται από το δέρμα μας στο νερό και αυτό έχει επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή. Το πώς αυτές και άλλες ενώσεις επηρεάζουν τα οικοσυστήματα των υφάλων παραμένει ενεργός τομέας έρευνας, ωστόσο έχουμε χρέος να φροντίζουμε για την προστασία μας -και παράλληλα αυτή του περιβάλλοντος.

1655898146477-304260166-image002.jpg

Προστασία για εμάς, αλλά και το περιβάλλον

Επομένως, αυτό που αναζητάμε -πλέον- είναι ένα αντηλιακό που προστατεύει αποτελεσματικά από τη UVA και τη UVB ακτινοβολία, προσφέρει καλλυντική ευχαρίστηση και σέβεται τη θαλάσσια ζωή. Μπορεί να ακούγονται πολλές οι απαιτήσεις όμως δεν είναι, κυρίως αφού υπάρχει μία σειρά αντηλιακών που μπορεί να τις ικανοποιήσει όλες και την αγαπάς ήδη: Η σειρά Sun Screen Velvet της Frezyderm. Πρόκειται για την σειρά αντηλιακών, η οποία με την εμφάνισή της στην αγορά, ανέτρεψε τα δεδομένα στην ηλιοπροστασία χάρη στην κορυφαία και πατενταρισμένη τεχνολογία Second Skin.

1655898161019-729599345-image003.jpg

Τα αντηλιακά της σειράς Sun Screen Velvet της Frezyderm δημιουργούν πράγματι ένα βελούδινο, φιλμ στην επιδερμίδα που αποδεικνύει ότι ένα αντηλιακό μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική προστασία και καλλυντική ευχαρίστηση. Εκτός από τον σεβασμό προς την επιδερμίδα και τις ανάγκες μας ωστόσο, η Frezyderm στέκεται υπεύθυνα απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ακολουθώντας αυστηρά πρωτόκολλα μελέτης, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Διαπιστευμένα Αναλυτικά Εργαστήρια, δημιούργησαν αντηλιακά φίλτρα που δεν διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας*, δεν εισχωρούν στην αιματική κυκλοφορία* και δεν ανιχνεύονται στο θαλασσινό νερό**, διαφυλάσσοντας το θαλάσσιο περιβάλλον.

1655898173924-538361802-image004.jpg

Αυτό σημαίνει ότι δεν μεταφέρονται στο νερό, βλάπτοντας το θαλάσσιο περιβάλλον. Τα φίλτρα της σειράς Sun Screen Velvet της Frezyderm λοιπόν, δεν ανιχνεύονται στο νερό αλλά… ούτε και στο πρόσωπο, αφού μετατρέπονται σε «δεύτερο δέρμα». Έχουμε λοιπόν μία σειρά αντηλιακών που σέβεται εμάς, την επιδερμίδα, τις ανάγκες μας, αλλά και το περιβάλλον. Ποια είναι όμως τα προϊόντα της σειράς σειρά Sun Screen Velvet της Frezyderm;

1655898188429-362240938-image005.jpg

SUN SCREEN VELVET FACE SPF 50+

Το best selling, διάφανο αντηλιακό με τη βελούδινη υφή, που παρέχει πολύ υψηλή προστασία και καλλυντική υπεροχή. Έχει βελούδινη αίσθηση και πολύ ελαφριά, μη λιπαρή σύνθεση. Εφαρμόζεται πανεύκολα στην επιδερμίδα, με ένα απαλό άγγιγμα και χωρίς τριβή, ενώ παρέχει ματ όψη για 6 ώρες χωρίς γυαλάδες και λιπαρότητα.

Fun Fact: Είναι ιδανικό για χρήση σαν primer όλο τον χρόνο, αφού απαλύνει την όψη των ρυτίδων και βοηθά το foundation να παραμείνει στη θέση του.

image006.jpg

SUN SCREEN COLOR VELVET FACE SPF 50+

Η φόρμουλά του περιλαμβάνει όλα τα οφέλη του κλασικού Sun Screen Velvet με τη διαφορά ότι περιέχει χρώμα. Είναι λοιπόν, ένα αντηλιακό με ελαφρύ χρώμα, για κάθε τύπο και απόχρωση επιδερμίδας, το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε χρωματικό τόνο, παραμένει αναλλοίωτο για ώρες και καλύπτει αποτελεσματικά δυσχρωμίες και ατέλειες.

Fun Fact: Το καλοκαίρι μπορεί να αντικαταστήσει το foundation σου και να γίνει το απόλυτο must have τού νεσεσέρ σου.

image007.jpg

Ανακεφαλαιώνοντας, πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι πλέον να κάνουμε επιλογές, οι οποίες μας παρέχουν ασφάλεια στον ήλιο, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουμε εμείς και το αντηλιακό μας. Η σειρά Sun Screen Velvet της Frezyderm επομένως, είναι η ιδανική επιλογή που συνδυάζει μέγιστη αντηλιακή προστασία, καλλυντική υπεροχή και σεβασμό προς τον άνθρωπο και τη θαλάσσια ζωή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα αντηλιακά SUN SCREEN VELVET FACE SPF 50+ και SUN SCREEN COLOR VELVET FACE SPF 50+ είναι η νούμερο ένα επιλογή μας κάθε καλοκαίρι.

Αναζήτησέ τα στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και e-pharmacy και απόλαυσε τον ήλιο με ασφάλεια, άνεση και σεβασμό προς κάθε τι σημαντικό!

*Μελέτη και αξιολόγηση διαπερατότητας UV-φίλτρων αντηλιακών Velvet Second Skin Technology SPF50+ & Color Velvet Second Skin Technology SPF50+ (FREZYDERM) από ανθρώπινο δέρμα.

**Μελέτη προσδιορισμού περιβαλλοντικού αποτυπώματος- Προσδιορισμός αντηλιακών φίλτρων των αντηλιακών Velvet Second Skin Technology SPF50+ & Color Velvet Second Skin Technology SPF50+ (FREZYDERM) στο θαλασσινό νερό.