#GreekSummer: Τα καλοκαίρια μας έχουν δροσιά από γιαούρτι και μουσική από τζιτζίκια

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#GreekSummer: Τα καλοκαίρια μας έχουν δροσιά από γιαούρτι και μουσική από τζιτζίκια

Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι πιο ανέμελα, πιο φωτεινά, τα συνοδεύουν τα τραγούδια των τζιτζικιών, το άρωμα της ρίγανης και η δροσιά του γιαουρτιού σε πυρωμένες αυλές το σούρουπο.

Αν σε ρωτούσα τι σου θυμίζει καλοκαίρι τι θα μου απαντούσες; Τα τζιτζίκια; Το λευκό και το γαλάζιο των σπιτιών στις Κυκλάδες; Η ρίγανη και το θυμάρι που φτάνουν στη μύτη σου, στη διαδρομή για τη θάλασσα; Οι ολάνθιστες μπουκαμβίλιες; Το φιδάκι στην αυλή; Το δροσερό γιαούρτι στο πιάτο και στην πλάτη σου; Για τον κάθε έναν από εμάς, καλοκαίρι σημαίνει κάτι διαφορετικό, αλλά οι παραπάνω εικόνες, αισθήσεις και μυρωδιές, είναι οι σταθερές μας. Είναι αυτά που, όσοι περνούν τα καλοκαίρια τους στην Ελλάδα, έχουν να μοιραστούν κάτι κοινό.

Picture1.jpg

Τα δικά μου καλοκαίρια (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) της εφηβείας, τα πέρασα στη Σίφνο. Εκεί καθόμουν με τις ώρες στις πλάκες της Χρυσοπηγής, κάτω από τον ήλιο, όλη μέρα. Στην αυλή του σπιτιού μας άναβα το φιδάκι μόλις έπεφτε ο ήλιος, και η μητέρα μου, μου έβαζε γιαούρτι στην πλάτη για να δροσιστώ. Αυτή είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις: Η μυρωδιά από το φιδάκι, οι γρύλλοι και τα τζιτζίκια, το χάδι της μαμάς μου και αυτή η δροσιά του γιαουρτιού, να «σβήνει» τη φωτιά που είχε πάρει η επιδερμίδα μου. Κάπως έτσι κατάφερνα να μην ξεφλουδίσω όλο το καλοκαίρι, αλλά μου πήρε χρόνια μέχρι να εκτιμήσω το γιαούρτι. Αυτή την υπερ-τροφή που κάθε καλοκαίρι ήταν εκεί, να με φροντίζει μαζί με τη μητέρα μου.

Picture2.jpg

Μεγαλώνοντας πολλά άλλαξαν, και ακόμα περισσότερα έμειναν ίδια. Δεν πάμε πια στη Σίφνο, αλλά στην Τζια. Στις Κυκλάδες όμως ο αέρας μυρίζει πάντα θυμάρι και ρίγανη και τα τζιτζίκια λένε το καλοκαιρινό τραγούδι τους παντού. Στο νέο σπίτι ανάβει πάντα το φιδάκι μόλις πέσει ο ήλιος και, παρόλο που δεν παραθερίζω με τη μητέρα μου, τόσο όσο -πλέον- θα ήθελα, εκείνη εξακολουθεί να με ρωτά αν κάηκα, και να λέει «γιαούρτι να βάλεις». Δεν καίγομαι πια, προσέχω πολύ, το γιαούρτι όμως παραμένει και αυτό σαν σταθερά στα καλοκαίρια μου, μόνο που πλέον φέρει την υπογραφή της KORRES.

Picture3.jpg

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η KORRES ήταν η πρώτη εταιρία που χρησιμοποίησε αληθινό, βρώσιμο γιαούρτι στις συνθέσεις της. Το θρυλικό After Sun Γιαούρτι ήταν που έκανε την αρχή, και πλέον υπάρχει μία ολόκληρη σειρά Γιαούρτι που φροντίζει το δέρμα μας στον ήλιο αλλά και μετά από την ηλιοθεραπεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι, η δική μου μαμά ερχόταν με το γιαούρτι στο χέρι όποτε με έβλεπε να έχω κοκκινήσει μετά τη θάλασσα.

Picture4.jpg

Και η δική της μητέρα, το ίδιο έκανε μετά από το παιχνίδι στον ήλιο. Το ίδιο κάνουν σχεδόν όλες οι Ελληνίδες, γιατί το γιαούρτι περιέχει όλα αυτά που χρειάζεται η επιδερμίδα μας για να δροσιστεί, να ηρεμήσει, να επουλωθεί και να τραφεί. Είναι μία παράδοση βαθιά ριζωμένη στο DNA και στα καλοκαίρια μας και η KORRES την έκλεισε στις πιο απίθανες υφές (gel και κρεμώδεις) για να μας τη χαρίσει.

Picture5.jpg

Σε αυτό το σημείο θα έπρεπε κανονικά να γράψω για τα δικά μου αγαπημένα από τη σειρά, δεν μπορώ όμως να διαλέξω. Στο πρόσωπο, χρησιμοποιώ τη Γιαούρτι Αντιηλιακή Κρέμα-Gel Προσώπου SPF50 όλο τον χειμώνα (είναι τέλεια βάση για το μακιγιάζ) ενώ η Γιαούρτι Αντιηλιακή Κρέμα-Gel Προσώπου + Ματιών SPF50 είναι το απόλυτο must have για την παραλία. Τα καλοκαιρινά πρωινά στην πόλη, φορώ τη Γιαούρτι Αντιηλιακή Κρέμα Προσώπου με Χρώμα SPF30 γιατί μου προσφέρει ελαφριά κάλυψη και είναι σα να μην φοράω τίποτα. Όχι δεν μπορώ να διαλέξω μόνο ένα αγαπημένο.

Όσο για το σώμα: Το Γιαούρτι Αντιηλιακό Γαλάκτωμα Spray Σώματος + Προσώπου SPF50 προστατεύει την πλάτη μου όσο εξερευνώ τον βυθό με τη μάσκα και τον αναπνευστήρα, ενώ το Γιαούρτι Αντιηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος + Προσώπου SPF50 είναι η απόλαυσή μου όταν επιτέλους θα βγω στη στεριά για να καθίσω στον ήλιο. Το καλύτερό μου όμως είναι το μετά…

Picture6.jpg

Μετά τη θάλασσα και το αφρόλουτρο, έρχεται η σειρά τού -θρυλικού πλέον- Γιαούρτι Δροσιστικό After-Sun Gel Προσώπου + Σώματος που μου φέρνει στο μυαλό τα καλοκαίρια της εφηβείας μου και το χάδι της μητέρας μου. Είναι η αντηλιακή σειρά που απολαμβάνεις να φοράς, που θυμίζει θάλασσα και νησιά, ήλιο και αλμύρα ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Είναι το after sun που, μόλις αρχίσεις να το αναζητάς στο φαρμακείο, ξέρεις ότι ήρθε το καλοκαίρι. Είναι αυτό που θα δεις μόλις ανοίξεις την πόρτα του ψυγείου, δίπλα στο παγωμένο νερό και μπροστά από το καρπούζι. Ολόκληρη η σειρά Γιαούρτι της KORRES κλείνει μέσα της το καλοκαίρι, αλλά και τη μαγεία του γιαουρτιού, αυτής της υπερ-τροφής που μας κάνει μόνο καλό.

Picture7.jpg

Και μιλώντας για καλό, η KORRES φροντίζει τη φύση όπως φροντίζει και το δέρμα μας. Τα αντηλιακά της σειράς Γιαούρτι (όπως και όλα τα αντηλιακά KORRES) δεν περιέχουν φίλτρα που υπάρχει περίπτωση να βλάψουν το θαλάσσιο περιβάλλον, ούτε και σιλικόνες. Από τη δεκαετία του 90, η KORRES έχει αποβάλλει από τις συνθέσεις της τις σιλικόνες που μολύνουν τους βυθούς μας και έχει βάλει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Picture8.jpg

Αυτή την αποστολή, επισφραγίζει η συνεργασία του λατρεμένου μας brand με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Η KORRES και το ΙΘΠΑ, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη διατήρηση των λιβαδιών της Ποσειδωνίας. Πρόκειται για τα «δάση» των θαλασσών, των δικών μας, Ελληνικών θαλασσών, τα οποία παίζουν τον δικό τους, σημαντικό ρόλο ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στην περιβαλλοντική ρύπανση.

Όταν λοιπόν σκέφτομαι το καλοκαίρι σκέφτομαι όλα όσα σου είπα, τις στιγμές που σου περιέγραψα, τις μυρωδιές και τους ήχους, αλλά και την KORRES. Το brand που είναι ηλιόλουστο σαν καλοκαίρι, που μας ομορφαίνει όπως ο ήλιος, που μας φροντίζει όπως μία μητέρα με ένα μπολ γιαούρτι και που διασφαλίζει την προστασία της θαλάσσιας ζωής ώστε να την απολαμβάνουμε τώρα αλλά και στο μέλλον.