After Sun: Η διαφορά τους από τις ενυδατικές κρέμες και γιατί τα χρειάζεσαι μετά τη θάλασσα

After Sun: Η διαφορά τους από τις ενυδατικές κρέμες και γιατί τα χρειάζεσαι μετά τη θάλασσα

Η ενυδάτωση μετά τη θάλασσα επιβάλλεται και ό, τι βάζεις στην επιδερμίδα σου είναι καλό. Σήμερα όμως δεν θα μείνουμε στο καλό, αλλά θα μιλήσουμε για το καλύτερο, για τα after sun δηλαδή.

Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και οι εκδρομές στη θάλασσα (ή και οι κανονικές άδειες) έχουν ξεκινήσει. Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), προσπαθώ να είμαι κάθε ΣΚ σε κάποια παραλία, όσο περιμένω να ξεκινήσει η άδειά μου, οπότε και θα βρίσκομαι νυχθημερόν στη θάλασσα. Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι μία καλή ευκαιρία, σήμερα Δευτέρα, να μιλήσουμε ξανά για την περιποίηση μετά από τη θάλασσα.

Η ενυδάτωση μετά από μία ολόκληρη μέρα στη θάλασσα και τον ήλιο, επιβάλλεται. Ακόμα και την πιο απλή ενυδατική κρέμα να βάλεις, η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί. Πραγματικό καλό στο δέρμα σου όμως, θα κάνεις μόνο με ένα μπουκάλι after sun και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί.

AFTER-SUN.jpg

Heat wave: Ο καύσωνας έρχεται και αυτές οι μάσκες ομορφιάς θα σου χαρίσουν μοναδική δροσιά

After Sun vs Ενυδατικές κρέμες

Τα after sun είναι στην πραγματικότητα supercharged ενυδατικές κρέμες για το σώμα. Μαζί με τα βασικά τους συστατικά (που μπορεί να είναι ό, τι μπορείς να φανταστείς), περιέχουν και SOS συστατικά ενυδάτωσης όπως η αλόη, ο κάκτος, το γιαούρτι και άλλα. Αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά, καθώς καταπραΰνουν την επιδερμίδα που «φλέγεται» από τον ήλιο και έχει αφυδατωθεί από το αλάτι της θάλασσα.

Εκτός όμως από αυτά τα επιπλέον συστατικά, τα after sun έχουν ειδικά μελετημένες συνθέσεις που στοχεύουν όχι μόνο στην ενυδάτωση και την καταπράυνση της επιδερμίδας, αλλά παράλληλα την αναπλάθουν και ενισχύουν τις φυσικές τις άμυνες. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά τους από τις απλές ενυδατικές σώματος.

AFTER-SUN-CREAMS.jpg

Ενώ μία απλή ενυδατική προσφέρει μόνον αυτό, τα after sun προσπαθούν να επανορθώσουν τη φθορά από τον ήλιο και να «θωρακίσουν» την επιδερμίδα πριν την επόμενη εξόρμησή σου στη θάλασσα. Με λίγα λόγια, το να βάζεις κρέμα μετά τη θάλασσα είναι καλό σε κάθε περίπτωση. Το να βάζεις όμως ένα καλό after sun, είναι σαφέστατα καλύτερο για την επιδερμίδα σου.

10 ελαφριά αντηλιακά για να νιώθεις σαν να μη φοράς τίποτα

Και αν αναρωτιέσαι ποιο να διαλέξεις ανάμεσα στα τόσα που βρίσκεις στην αγορά μην ανησυχείς. Παρακάτω συγκέντρωσα τα δικά μου αγαπημένα που ενυδατώνουν, αναπλάθουν, παρατείνουν το μαύρισμα και μυρίζουν υ-πέ-ρο-χα. Enjoy…

FREZYDERM, AFTER SUN RELIEVING MOUSSE

FREZYDERM-AFTER-SUN-RELIEVING-MOUSSE.png

Μεταξένιος αφρός για το πρόσωπο και το σώμα, με D-Panthenol και Βιταμίνη E, που θρέφουν και ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα.

LA ROCHE-POSAY, POSTHELIOS

LA-ROCHE-POSAY-POSTHELIOS.png

Ενυδατικό γαλάκτωμα για πρόσωπο και σώμα, με ιαματικό νερό της La Roche-Posay. Ανακουφίζει και καταπραΰνει την επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα.

APIVITA, COOL & SOOTH FACE & BODY GEL-CREAM

APIVITA-COOL-and-SOOTH-FACE-and-BODY-GEL-CREAM.png

Ενυδατικό after sun με υφή κρέμα-gel, εμπλουτισμένο με αλόη, σύκο και πρόπολη για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση μετά τον ήλιο.

HEI POA, AFTER SUN MILK TIARE SPRAY

HEI-POA-AFTER-SUN-MILK-TIARE-SPRAY.png

Ενυδατικό spray για μετά τη θάλασσα με aloe vera και passion oil. Το άρωμά του είναι απλά μεθυστικό και σε ταξιδεύει στην Ταϊτή όσο εσύ απολαμβάνεις τη θρέψη του.

VICHT, IDEAL SOLEIL SOOTHING AFTER SUN MILK

VICHT-IDEAL-SOLEIL-SOOTHING-AFTER-SUN-MILK.png

Πλούσιο γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο, ιδανικό για πρόσωπο και σώμα. Δεν αφήνει λιπαρότητα, απορροφάται άμεσα και ανακουφίζει στο λεπτό.

AVÉNE, CREAMY GEL AFTER SUN REPAIR

AVENE-CREAMY-GEL-AFTER-SUN-REPAIR.png

Δροσερό γαλάκτωμα-gel για το σώμα και το πρόσωπο, με καταπραϋντικές, ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες ενισχύουν την αναδόμηση του δερματικού φραγμού.

KOL SUN20_ AS GEL 08_10_2019

CARROTEN, AFTER SUN COOLING GEL

Δροσερό gel για μετά τον ήλιο, εμπλουτισμένο με αλόη. Καταπραΰνει την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς και προστατεύει από την ξηρότητα.

CLARINS, SOOTHING AFTER SUN BALM FOR FACE & BODY

CLARINS-SOOTHING-AFTER-SUN-BALM-FOR-FACE-and-BODY.png

Balm με πλούσια και κρεμώδη υφή και αντιοξειδωτικά. Ενυδατώνει, καταπραΰνει, θρέφει και παρατείνει το μαύρισμα.

GARNIER, HYDRATING AFTER SUN

GARNIER-HYDRATING-AFTER-SUN.png

Spray σώματος με πολύ ελαφριά υφή και εμπλουτισμένο με θρεπτικό και ενυδατικό εκχύλισμα κάκτου για ανάπλαση της επιδερμίδας μετά από την έκθεση στον ήλιο.

YOUTH LAB., TAN & AFTER SUN SOOTHING & TAN PROLONGING WITH COOLING EFFECT

YOUTH-LAB.-TAN-and-AFTER-SUN-SOOTHING-and-TAN-PROLONGING-WITH-COOLING-EFFECT.png

Κρέμα gel για το πρόσωπο και το σώμα, με δροσιστικό εφέ, που ενισχύει και παρατείνει το φυσικό μαύρισμα, ενώ καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

KORRES, AFTER SUN MOISTURISING BODY MILK

KORRES-AFTER-SUN-MOISTURISING-BODY-MILK.png

Απολαυστικό γαλάκτωμα με εκχύλισμα αλόης, έλαιο αβοκάντο, καλέντουλα και βιταμίνες. Δροσίζει, θρέφει και ανακουφίζει το αφυδατωμένο από τον ήλιο δέρμα.