10 ελαφριά αντηλιακά για να νιώθεις σαν να μη φοράς τίποτα

Μαρία Ροδίτη
10 ελαφριά αντηλιακά για να νιώθεις σαν να μη φοράς τίποτα
Instagram: @andersen_beauty

Αν δεν θέλεις να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με βαριές συνθέσεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Εδώ θα βρεις τα πιο ελαφριά αντηλιακά ever!

Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό! Αν υπάρχει έστω κι ένα beauty item που πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου κάθε καλοκαίρι -και βέβαια στις διακοπές σου-, αυτό είναι το αντηλιακό. Καταλαβαίνω, όμως, ότι όσο κι αν θες να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ηλιακή ακτινοβολία, μπορεί και να δυσανασχετείς καμιά φορά. Κυρίως γιατί αισθάνεσαι ότι επιβαρύνεις το δέρμα σου με βαριές συνθέσεις ή και με άλλα layers από καλλυντικά που ακολουθούν μετά το αντηλιακό σου.

Αν σου συμβαίνει αυτό κατά κόρον, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Για σένα είναι ιδανικά τα αντηλιακά ελαφριάς υφής και σύνθεσης, αυτά που είναι σχεδόν διάφανα και απλώνοντάς τα στο δέρμα σου είναι κυριολεκτικά σαν να μη φοράς τίποτα.

10 αντηλιακά κατά των πανάδων για να μη φοβάσαι να βγεις στον ήλιο

Το hero προϊόν του καλοκαιριού είναι το (ελαφρύ) αντηλιακό

Τα ελαφριά αντηλιακά έχουν πολλά ατού που τα κάνουν άκρως δελεαστικά. Πρώτον, είναι τόσο λεπτόρρευστα που πολλές φορές μοιάζουν διάφανα, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να μη φοράς τίποτα. Όχι μόνο, όμως!

Επιπλέον, απορροφώνται πολύ γρήγορα, χαρίζουν λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα, ενώ τα περισσότερα είναι ανθεκτικά στο νερό και τον ιδρώτα. Και εννοείται ότι αυτή η «αόρατη» τεχνολογία τους δεν τους στερεί τίποτα σε αποτελεσματικότητα. Ναι, τα ελαφριά αντηλιακά προστατεύουν κανονικότατα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου όπως και τα υπόλοιπα αντηλιακά. Έτοιμη, λοιπόν, να δεις τα 10 καλύτερα ελαφριά αντηλιακά στην gallery;

Η σωστή ποσότητα αντηλιακού

Αφού πήρες μια γεύση για τα πιο ελαφριά αντηλιακά που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά, ήρθε η ώρα να μάθεις (ή να θυμηθείς) ποια είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να απλώνεις στο δέρμα σου.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, μισό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου. Ίδια ποσότητα είναι απαραίτητη και για τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Όσο για το σώμα; Ένα σφηνάκι αντηλιακό χρειάζεσαι όλο κι όλο για να είσαι πλήρως προστατευμένη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.