Έγινα Blond Absolu για το καλοκαίρι και αυτή η τελετουργία έσωσε τα μαλλιά μου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Έγινα Blond Absolu για το καλοκαίρι και αυτή η τελετουργία έσωσε τα μαλλιά μου
x-default

Έγινα και πάλι ξανθιά μετά από καιρό αλλά αυτή τη φορά κινήθηκα έξυπνα και από πολύ νωρίς!

Η αγάπη μου για το ξανθό χρώμα είναι παροιμιώδης. Για πολλά χρόνια έβαφα τα μαλλιά μου, άλλοτε με ανταύγειες, άλλοτε με βαφή σε όλο το κεφάλι… Έχω δοκιμάσει τις περισσότερες ξανθές αποχρώσεις στο κεφάλι μου (ακόμα και strawberry blonde), αλλά πριν περίπου 2 χρόνια πάτησα ένα pause.

Αποφάσισα να σκουρύνω το χρώμα μου και να αφήσω για λίγο τα μαλλιά μου να ηρεμήσουν. Το ξανθό όμως δεν έφευγε από το μυαλό μου, ούτε και από το μυαλό των γύρω μου. Όλοι αναρωτιούνταν, πότε θα ξαναγίνω ξανθιά, και φλέρταρα συνεχώς με την ιδέα… ώσπου υπέκυψα.

image002.jpg

Για αυτό το καλοκαίρι, αποφάσισα ότι –absolutely- πρέπει να επιστρέψω στο ξανθό και έτσι, έγινα Blond Absolu. Έκανα ένα τέλειο balayage, σε σχεδόν πλατινέ αποχρώσεις, και ένιωσα ότι έγινα και πάλι η Χριστίνα. Φέρθηκα πιο έξυπνα όμως αυτή τη φορά…

Αυτή τη φορά, αποφάσισα να μην πάρω το τέλειο χρώμα μου σαν δεδομένο και στράφηκα προς τον απόλυτο ειδικό των μαλλιών την Kérastase και τον Σταμάτη Καραΐσκο. Βλέπεις, ο Σταμάτης, ιδιοκτήτης του sadhu hair και ambassador της Kérastase στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα καλοκαιρινό seaside project, το assai seaside, στην παραλία του Αστέρα.

image003.jpg

Εκεί, ο Σταμάτης Καραΐσκος και η ομάδα του sadhu hair, αναλαμβάνουν να αναζωογονήσουν τους επισκέπτες, μέσα από μια εμπειρία με την υπογραφή της Κérastase, της κορυφαίας πολυτελούς επαγγελματικής μάρκας περιποίησης μαλλιών. Έκλεισα λοιπόν το ραντεβού μου και έσπευσα να αφεθώ σε μία vip spa εμπειρία ειδικά διαμορφωμένη για τα νέα ξανθά μαλλιά μου!

image004.jpg

Τα fusio dose «bars» της Kérastase, συμπεριλαμβάνουν –πλέον- και την τελετουργία Kérastase Blond Absolu στο μενού τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που χρειαζόμουν! Άφησα όμως τον Σταμάτη, ο οποίος με υποδέχτηκε στην πόρτα, να εκτιμήσει τις ανάγκες μου. Έτσι γίνεται άλλωστε στο assai seaside. Ο Σταμάτης παίρνει τον χρόνο του για να γνωρίσει την κάθε πελάτισσα, να συζητήσει μαζί της και στο τέλος, να της προτείνει το τέλειο «κοκτέιλ» από το fusio dose «bar» της Kérastase.

image005.jpg

Καθώς τα δικά μου μαλλιά ήταν φρεσκοκουρεμένα και βαμμένα μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, δεν επικεντρώθηκε τόσο στην αναδόμηση αλλά στο χρώμα. Έτσι, μου έκανε αυτό που ήθελα και εγώ να κάνω, την τελετουργία Kérastase Blond Absolu. Αν είσαι ξανθιά, δεν μπορώ να σου τονίσω αρκετά πόση ανάγκη την έχεις! Ας σου εξηγήσω όμως τι περιλαμβάνει και θα καταλάβεις…

image006.jpg

Η τελετουργία ξεκινά με λούσιμο και το σαμπουάν Kérastase Blond Absolu Bain Lumiere. Καθαρίζει αποτελεσματικά και βαθιά την τρίχα χωρίς όμως να αλλοιώνει το χρώμα και ναι, μπορείς να το πάρεις και στο σπίτι.

image007.jpg

Αφού λοιπόν έκανε πλούσιο αφρό στο κεφάλι μου και ένα signature assai spa μασάζ κεφαλής to die for, ο Σταμάτης κατευθύνθηκε προς το fusio dose «bar». Εκεί επέλεξε το νέο Kérastase Fusio Dose Booster Cicafibre.

image008.jpg

Είναι ένα ελιξίριο έντονης αναδόμησης που ενισχύει την ομορφιά των ξανθών μαλλιών. Είναι γεμάτο συμπυκνωμένα συστατικά που άμεσα αναδομούν την –μοιραία- ευαισθητοποιημένη από τα ξανθιστικά τρίχα, σταματώντας την οξείδωση και σταθεροποιώντας το χρώμα. Παράλληλα, ενυδατώνει σε βάθος, λειαίνει και αναδομεί.

image009.jpg

Έπειτα, έπιασε στα χέρια του την αμπούλα Kérastase Fusio Dose Concentre Ultra Violet και με μία κίνηση, έκανε το θρεπτικό fusion.

image010.jpg

Η Kérastase Fusio Dose Concentre Ultra Violet αμπούλα, φρόντισε το χρώμα μου. Απομάκρυνε τους ανεπιθύμητους κίτρινους τόνους και έκανε ένα reset στα μαλλιά μου. Ναι, το είχαν ανάγκη γιατί είναι καλοκαίρι και πάω στη θάλασσα.

image011.jpg

Ψέκασε στα μαλλιά μου το Kérastase Blond Absolu κοκτέιλ και εγώ χαλάρωσα απολαμβάνοντας τον ήχο των κυμάτων και τη θέα προς τη θάλασσα. Στο assai seaside αφήνεις στην πόρτα κάθε έγνοια και χαλαρώνεις πραγματικά. Πριν το καταλάβω όμως, είχε έρθει η ώρα για λούσιμο.

image012.jpg

Ο Σταμάτης ξέβγαλε τα μαλλιά μου και στη συνέχεια με έλουσε με το σαμπουάν KérastaseBlond Absolu Le Bain Cicaextreme. Το συγκεκριμένο σαμπουάν, περιέχει σαράντα φορές περισσότερα λιπίδια από ό,τι ένα συνηθισμένο σαμπουάν. Έτσι, καθαρίζει μεν αλλά ενυδατώνει σε βάθος τα ξανθά μαλλιά.

image013.jpg

Μετά από όλη αυτή τη χαλάρωση, είχε έρθει η ώρα για styling και ο Σταμάτης αποφάσισε να μου κάνει τα αγαπημένα του Californian waves. Πριν οτιδήποτε όμως, πέρασε από τα μαλλιά μου το πολυτελές λάδι, Kérastase Blond Absolu Huile Cicaextreme που επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στα πολύ ξανθά μαλλιά, τα κάνει απαλά, τα προστατεύει, τα θρέφει, τα κάνει πιο δυνατά ΚΑΙ είναι διάφανο!

image014.jpg

Το χτένισμα έγινε παιχνίδι και ένιωθα τα μαλλιά μου πιο δυνατά από ποτέ. Ωστόσο, ο Σταμάτης χρησιμοποίησε μόνο βούρτσα και σεσουάρ για τους Καλιφορνέζικους κυματισμούς που έκανε. Έτσι, μου χάρισε το απόλυτο φορμάρισμα με το minimum της ταλαιπωρίας!

image015.jpg

Τα ραντεβού στο assai seaside ωστόσο (και σε κάθε κομμωτήριο Kérastase) δεν τελειώνει έτσι απλά.

image016.jpg

Ο Σταμάτης μου εξήγησε πώς θα προστατέψω τα μαλλιά μου στις διακοπές (με την καλοκαιρινή σειρά Soleil που ήδη έχω) αλλά και πώς θα διατηρήσω το χρώμα αναλλοίωτο ανάμεσα στα ρετούς της βαφής.

image018.jpg

Έτσι, πήρα στο σπίτι το σαμπουάν Kérastase BainUltra-Violet για να το εναλάσσω με το Cicaextreme, το μαγικό Kérastase Blond Absolu Huile Cicaextreme για μετά το λούσιμο και το Kérastase Cicaflash, μία τελετουργία βαθιάς ενδυνάμωσης, η οποία συνδυάζει την επανορθωτική δράση μιας ισχυρής μάσκας και το ανάλαφρο φινίρισμα μιας κρέμας μαλλιών.

image019.jpg

Πρέπει να σου ομολογήσω ότι, με δυσκολία μπόρεσα να σταματήσω να αγγίζω τα μαλλιά μου και να κρατηθώ ,ώστε να μην κοιτάζομαι ματαιόδοξα σε κάθε επιφάνεια που καθρέφτιζε το είδωλό μου. Τα μαλλιά μου ήταν τέλεια, το ξανθό χρώμα που πιο λαμπερό από ποτέ και η διάθεσή μου στα ύψη μετά την περιποίηση του assai seaside. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το… «Kérastase effect», το συναίσθημα με το οποίο σε αφήνει μία επαγγελματική περιποίηση με την υπογραφή της Kérastase, του ηγέτη στον χώρο των κομμωτηρίων.

Σου προτείνω λοιπόν, αν είσαι ξανθιά, να σπεύσεις για μία Blond Absolu Fusio Dose εμπειρία στο κοντινότερο σε εσένα συνεργαζόμενο κομμωτήριο. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου πριν τις διακοπές αλλά και μετά…