Θεραπεία Κερατίνης πριν τις διακοπές: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα

Θεραπεία Κερατίνης πριν τις διακοπές: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα

Οι θεραπείες κερατίνης χαρίζουν λεία, frizz free μαλλιά για τουλάχιστον 10 εβδομάδες και ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι πριν τις διακοπές. Διάβασε όσα πρέπει να ξέρεις πριν επισκεφθείς τον κομμωτή σου.

Οι διακοπές πλησιάζουν και αυτό που θέλουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι να μην χρειάζεται να ασχοληθούμε πολύ με τα μαλλιά μας. Καμία μας δεν είναι διατεθειμένη να ισιώνει τα μαλλιά της με τις ώρες στο νησί, ή να δίνει μάχη με το ψαλίδι για τις μπούκλες στον καύσωνα. Η λύση της κερατίνης λοιπόν είναι ιδανική για να περάσεις την άδειά σου χωρίς τη σκοτούρα του styling. Περίμενε όμως…

Οι θεραπείες κερατίνης δεν είναι μαγικά φίλτρα που λειτουργούν χωρίς τη δική σου συμβολή. Για να διατηρήσεις το λείο και άψογο αποτέλεσμα που χαρίζουν, κυρίως αν σκοπεύεις να περάσεις τον χρόνο σου σε κάποια παραλία (ή και πισίνα), πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα. Όχι, μην ανησυχείς. Με την κερατίνη δεν θα απαλλαγείς από μία σκοτούρα για να προσθέσεις στο μυαλό σου άλλες δέκα. Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα, και αυτά θα κάνουν όλη τη διαφορά.

1658915377083-681043469-image003.jpg

#1 Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες

Αφού κάνεις τη θεραπεία σου, ο κομμωτής σου θα σου δώσει μερικές συμβουλές που είναι εξαιρετικά σημαντικές. Αφενός, θα σου πει ότι για 2 ημέρες θα πρέπει να αποφύγεις το νερό, να μην λουστείς δηλαδή. Αφετέρου, θα σε συμβουλεύσει να αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα, να μην τα πιάσεις δηλαδή αλογοουρά ούτε και κότσο με κάποιο κλαμεράκι. Η θεραπεία χρειάζεται τουλάχιστον 48 ώρες για να «κλειδώσει» στην τρίχα και όσο πιο συνεπής και προσεκτική είσαι αυτές τις πρώτες 2 ημέρες, τόσο καλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια θα είναι το αποτέλεσμα.

Εμείς, σου προτείνουμε να αποφύγεις το λούσιμο (το νερό γενικά) και τα πιασμένα μαλλιά, όσο περισσότερο αντέχεις. Αν δηλαδή καταφέρεις να αφήσεις την κερατίνη να «κλειδώσει» για παραπάνω από 2 ημέρες, τόσο το καλύτερο. Ξέρουμε, είναι δύσκολο, ιδιαίτερα τώρα που κάνει αφόρητη ζέστη, όμως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις, αν μη τι άλλο για να προστατεύσεις την επένδυσή σου.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι, δεν μπορείς να κάνεις θεραπεία κερατίνης και την επόμενη μέρα, να φύγεις για summer hair adventures σε κάποιο νησί. Προγραμμάτισε λοιπόν σωστά την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο. Τι γίνεται όμως αφού περάσουν οι πρώτες ημέρες και φτάσεις στο νησί;

1658915395529-470330812-image005.jpg

#2 Η σωστή περιποίηση

Το αλάτι και το χλώριο της πισίνας φθείρουν τα μόρια της κερατίνης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχεις κάποιες «απώλειες» τις οποίες δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις (εκτός και αν προτίθεσαι να κολυμπάς με σκουφάκι). Το ίδιο ισχύει όμως και για τα σαμπουάν. Όπως το αλάτι φθείρει τα μόρια της κερατίνης, έτσι και τα SLS καθώς και άλλα χημικά που περιέχουν τα σαμπουάν και τα conditioner, μπορούν να προκαλέσουν φθορές που θα χαλάσουν το απόλυτα sleek αποτέλεσμα στα μαλλιά σου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να προτιμήσεις ένα σαμπουάν και ένα conditioner με Pure συνθέσεις, που δεν περιέχουν θειικά άλατα, σιλικόνες και χρωστικές, που βλάπτουν την κερατίνη. Δεν μπορούμε να σου τονίσουμε αρκετά το πόσο σημαντικό είναι αυτό το βήμα στις διακοπές, που λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά.

Πριν φύγεις λοιπόν, επισκέψου ένα κατάστημα, διάβασε καλά τις ετικέτες των προϊόντων περιποίησης και διάλεξε Pure συνθέσεις, χωρίς θειικά άλατα, σιλικόνες και χρωστικές. Στην αγορά υπάρχουν τέλειες επιλογές που μάλιστα προσφέρουν αναδόμηση ή/και προστασία του χρώματος, πράγματα που σου είναι επίσης απαραίτητα.

Δύο πράγματα λοιπόν πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να κάνεις κερατίνη πριν από τις διακοπές: Να ακολουθήσεις τις συμβουλές του κομμωτή σου κατά γράμμα, και να διαλέξεις σαμπουάν και conditioner με Pure συνθέσεις που θα προστατεύσουν τα μαλλιά και την επένδυσή σου.