Pure and simple: Η περιποίηση των μαλλιών σου το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη

Pure and simple: Η περιποίηση των μαλλιών σου το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε την ρουτίνα περιποίησής μας πιο πολύπλοκη. Το αντίθετο μάλιστα! Διάβασε και θα καταλάβεις…

Το καλοκαίρι είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Η μέρα μεγαλώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το δέρμα μαυρίζει και τα μαλλιά αποκτούν τα πολυπόθητα beach waves μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα. Όσο εμείς όμως απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα, τα μαλλιά μας -αν και κυματιστά- ταλαιπωρούνται. Η θερμότητα, η υπεριώδης ακτινοβολία, η υγρασία και η αφυδάτωση, το αλάτι και το χλώριο τα βλάπτουν, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε με τούφες ατίθασες, ξηρές και θαμπές.

Με λίγα λόγια, τα μαλλιά μας παθαίνουν ένα «overload» το καλοκαίρι καθώς βάλλονται από παντού. Η απάντηση λοιπόν σε αυτό το πρόβλημα, δεν είναι να τα «φορτώσουμε» με επιπλέον βήματα στην περιποίηση, και με παραπάνω προϊόντα. Το αντίθετο ακριβώς σημαίνει. Το καλοκαίρι, η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας πρέπει να είναι όσο πιο απλοποιημένη γίνεται και θα καταλάβεις το γιατί.

1658915983447-771368564-image003.jpg

Στην παραλία εφαρμόζουμε προστατευτικά σπρέι. Αυτά από μόνα τους παρέχουν φροντίδα και τροφή στα μαλλιά καθημερινά. Έπειτα, μετά τη θάλασσα, λουζόμαστε και αυτό (ιδιαίτερα στις διακοπές) είναι κάτι που κάνουμε καθημερινά. Το καθημερινό λούσιμο όπως γνωρίζεις, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την τρίχα. Αφαιρεί τα φυσικά της έλαια, «μπερδεύει» το τριχωτό αν έχεις λιπαρά μαλλιά, και φθείρει το χρώμα αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα. Ενώ λοιπόν, υπό κανονικές συνθήκες, θα κάναμε μάσκες, ίσως θεραπείες, θα βάζαμε λάδια και leave in conditioners στα μαλλιά μας, το καλοκαίρι όλα αυτά είναι περιττά.

Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε μία πιο Pure, απλοποιημένη ρουτίνα που έχει στόχο να καθαρίσει την τρίχα από το αλάτι και το χλώριο, να φροντίσει το τριχωτό και να μην τα επιβαρύνει. Οι συνθέσεις που θα πρέπει να αναζητήσεις λοιπόν, θα πρέπει να είναι όσο πιο pure γίνεται. Να μην περιέχουν θειικά άλατα, σιλικόνες και χρωστικές ώστε να μην επιβαρύνουν την τρίχα και το τριχωτό και να προσφέρουν στα μαλλιά αυτά που τους χρειάζονται.

1658916000082-340909748-image005.jpg

Αν έχεις βαμμένα μαλλιά, αναζήτησε ένα σπρέι προστασίας από τον ήλιο και έχε το πάντοτε μαζί σου στην παραλία. Για το λούσιμο μετά τη θάλασσα, αναζήτησε ένα σαμπουάν και ένα conditioner χωρίς θειικά άλατα, σιλικόνες και χρωστικές, που να προστατεύει το χρώμα των μαλλιών και να τους χαρίζει λάμψη. Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω.

Αντίστοιχα, αν έχεις λιπαρά ή ξηρά μαλλιά, ένα σπρέι προστασίας από τον ήλιο είναι must. Για την περιποίηση μετά τη θάλασσα, αναζήτησε ένα σαμπουάν και ένα conditioner που να μην περιέχει θειικά άλατα, σιλικόνες και χρωστικές και να επανορθώνει τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο στα μαλλιά σου το καλοκαίρι.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι: Παρόλο που το καλοκαίρι τα μαλλιά υποφέρουν, ο κανόνας less is more ισχύει περισσότερο από ποτέ. Το μόνο που θέλουν τα μαλλιά σου είναι pure φροντίδα, όσο το δυνατόν λιγότερο styling και επανόρθωση όταν με το καλό επιστρέψεις από τις διακοπές. So pure, and so simple!