Post summer glow! Τα χημικά peeling που θα επαναφέρουν την επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Post summer glow! Τα χημικά peeling που θα επαναφέρουν την επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές

Η τέλεια επιδερμίδα που ονειρεύεσαι είναι ένα μπουκαλάκι μακριά, όσο και αν έχεις ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα σου όλο το καλοκαίρι… Μην κρύβεσαι, ξέρουμε και –μεταξύ μας- καταλαβαίνουμε. Δες πώς θα τα φτιάξεις όλα!

Όταν μιλάμε για χημικά peeling, μπορεί να σου έρχονται στο μυαλό εικόνες από γυναίκες με ξεφλουδισμένο και κατακόκκινο δέρμα (hello Samantha!). Κάποτε θα ήσουν δικαιολογημένη. Πράγματι, τα χημικά peeling ήταν διαδικασία που εφάρμοζαν μόνο οι δερματολόγοι στα ιατρεία τους, καθώς τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν ήταν πολύ «επιθετικά» προς την επιδερμίδα.

Πλέον ωστόσο, η κοσμετολογία έχει κάνει άλματα. Τα χημικά peeling και όλα τα οξέα, έχουν κλειστεί σε σούπερ φιλικές για το δέρμα φόρμουλες, και είναι διαθέσιμα για χρήση στο σπίτι χωρίς καμία παρενέργεια. Γιατί τα λέμε όμως όλα αυτά; Γιατί όπως διάβασες και στον τίτλο αυτού του άρθρου, τα χημικά peeling είναι αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα μας μετά το καλοκαίρι και τις διακοπές.

pexels-karolina-grabowska-7321647.jpg

Φραγκόσυκο: Το καλοκαιρινό hero συστατικό που κάνει θαύματα για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Σκούρες κηλίδες, νεκρά κύτταρα, αφυδάτωση, ρυτίδες, ταλαιπωρία, θαμπή όψη… Η λίστα με τα θέματα που προκύπτουν από τις ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο και μέσα στη θάλασσα, είναι πολύ μεγάλη. Όλα αντιμετωπίζονται όμως, αρκεί να προσθέσεις στη ρουτίνα σου μία απολεπιστική λοσιόν ή έναν ορό απολέπισης, αμέσως μόλις επιστρέψεις από τις διακοπές, και φυσικά αφού έχεις σταματήσει την ηλιοθεραπεία.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα τα –δοκιμασμένα- χημικά peeling που λατρεύουμε και που μπορούν να σου χαρίσουν την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι μετά τις διακοπές, χωρίς παρενέργειες. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Το ξεφλούδισμα και οι ερεθισμοί πρόσεξε όμως! Τα παρακάτω προϊόντα περιέχουν οξέα και για να μην έχεις παρενέργειες, πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες χρήσεις που τα συνοδεύουν κατά γράμμα! Αν το κάνεις, η επιδερμίδα των ονείρων σου θα είναι ένα μπουκαλάκι μακριά! Για δες…

DIY Time! Foot scrub με γάλα για βελούδινα πέλματα στο λεπτό

LA MER, THE MICRO PEEL OIL

La_Mer_The_Micro_Peel_Oil.jpg

Ένα ισχυρό προϊόν σχεδιασμένο για δράση τη νύχτα. Βελτιώνει την υφή του δέρματος και το αναζωογονεί για μία πιο υγιή και ομοιόμορφη επιδερμίδα κάθε πρωί και μακροπρόθεσμα.

L’ORÉAL PARIS, REVITALIFT GLYCOLIC ACID PEELING TONER

L'OREAL-PARIS-REVITALIFT-GLYCOLIC-ACID-PEELING-TONER.jpg

Λοσιόν απολέπισης με 5% Καθαρό Γλυκολικό Oξύ και Εκχύλισμα καρπουζιού, που χαρίζει λάμψη και απαλότητα με μόλις 30 δευτερόλεπτα.

DRUNK ELEPHANT, T.L.C. FRAMBOOS GLYCOLIC NIGHT SERUM

DRUNK-ELEPHANT-T.L.C.-FRAMBOOS-GLYCOLIC-NIGHT-SERUM.png

Ορός προσώπου, που αποκαθιστά τη θαμπή, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, απομακρύνοντας ήπια τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνοντας δραματικά την εμφάνιση του τόνου, της υφής, των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των πόρων του δέρματος.

THE ORDINARY, PEELING SOLUTION AHA 30% + BHA 2%

THE-ORDINARY-PEELING-SOLUTION-AHA-30percent-+-BHA-2percent.png

Ορός με οξέα που απολεπίζει απαλά και βελτιώνει την υφή και την όψη της επιδερμίδας από την πρώτη εφαρμογή αλλά και μακροπρόθεσμα.

PIXI, GLOW TONIC

PIXI-GLOW-TONIC.png

Τονωτική λοσιόν απολέπισης που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνει, συσφίγγει και χαρίζει ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα.

YOUTH TO THE PEOPLE, KOMBUCHA + 11% AHA EXFOLIATION POWER TONER

YOUTH-TO-THE-PEOPLE-KOMBUCHA-+-11percent-AHA-EXFOLIATION-POWER-TONER.png

Λοσιόν απολέπισης με 8% λακτικό οξύ και 3% γλυκολικό οξύ που απαλύνουν την υφή της επιδερμίδας και μειώνουν το μέγεθος των πόρων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν το φυσικό μικροβίωμα του δέρματος.

GLAMGLOW, SUPERTONER EXFOLIATING ACID SOLUTION TONER

GLAMGLOW-SUPERTONERtm-EXFOLIATING-ACID-SOLUTION.jpg

Ένα υπερ-συμπυκνωμένο απολεπιστικό, εμπλουτισμένο με Σούπερ Μείγμα Έξι Οξέων της Glamglow® και ενεργό άνθρακα για άμεσο καθαρισμό των πόρων και φρεσκάδα του δέρματος.

KIEHL’S, NIGHTLY REFINING MICRO-PEEL CONCENTRATE.

KIEHL'S-NIGHTLY-REFINING-MICRO-PEEL-CONCENTRATE.jpg

Η σύνθεσή του περιέχει εκχύλισμα από φλοιό quinoa και έτσι βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει ορατά πιο ανανεωμένο, νεανικό και φωτεινό.

LA ROCHE-POSAY, EFFACLAR LOTION

LA-ROCHE-POSAY-EFFACLAR-LOTION.jpg

Στυπτική λοσιόν καθαρισμού με μικροαπολεπιστική δράση, ιδανική για το λιπαρό δέρμα με ατέλειες, για την καταπολέμηση των διεσταλμένων και φραγμένων πόρων.

DR.JART+, PORE·REMEDY PHA EXFOLIATING SERUM

DR.JART+-POREREMEDY-PHA-EXFOLIATING-SERUM.png

Ορός με ήπια σύνθεση που δρα αποφράσσοντας τους πόρους και αποκαθιστώντας την υφή της επιδερμίδας χωρίς να προκαλεί ξηρότητα ή ερεθισμούς.