Φραγκόσυκο: Το καλοκαιρινό hero συστατικό που κάνει θαύματα για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Φραγκόσυκο: Το καλοκαιρινό hero συστατικό που κάνει θαύματα για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Το βλέπεις παντού στο δρόμο για την παραλία, αλλά ήξερες ότι το φραγκόσυκο είναι ένα superfood για τα μαλλιά και την επιδερμίδα σου; Θα τα μάθεις όλα σήμερα, εδώ!

Δεν τρώω φραγκόσυκα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) αλλά τα λατρεύω. Λατρεύω όλο το κακτώδες φυτό που βρίσκω ότι κάνει τα ξερά τοπία των νησιών πιο όμορφα, και τις αυλές των σπιτιών απίθανα πιο chic. Η φραγκοσυκιά όμως δεν είναι απλά -κατά τη γνώμη μου- ένα όμορφο φυτό. Είναι ένα φυτό που επιβιώνει στις πιο αντίξοες συνθήκες, και καταφέρνει να ανθίσει και να καρποφορήσει.

fra.jpeg

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι οι επιστήμονες αποφάσισαν να το μελετήσουν και να μάθουν πώς καταφέρνει να τα κάνει όλα αυτά με minimum, και μερικές φορές καθόλου, υγρασία. Σαφέστατα, οι μηχανισμοί του θα μας έλεγαν πολλά για το πώς μπορούμε και εμείς να προστατεύσουμε το σώμα μας από την αφυδάτωση. Και εννοείται το έκαναν. Το φραγκόσυκο λοιπόν, αποδείχθηκε ένα superfood για το δέρμα και τα μαλλιά μας και θα σου εξηγήσω ακριβώς τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες, αλλά και γιατί αξίζει να το βάλεις στην καθημερινή σου ρουτίνα.

5 κοραλλί βερνίκια για summerish nail looks σαν της Μαρίας Ηλιάκη

Τι μπορεί να κάνει για εσένα το φραγκόσυκο

Η φραγκοσυκιά, που ονομάζεται επίσης nopal ή Opuntia, είναι ουσιαστικά ένας κάκτος, που χρησιμοποιείται συχνά ως τροφή. Τα φύλλα και οι καρποί του είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, ωμέγα-6 και -9, και βιταμίνη Ε, ενώ έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ακόμα, το φραγκόσυκο είναι πλούσιο σε αμινοξέα, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων, περιέχουν βιταμίνη Κ, η οποία συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων.

fragosiko.jpeg

Γενικά, το φραγκόσυκο αποδείχθηκε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά, ενυδατώνοντας, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας τον δερματικό φραγμό, και παράλληλα βελτιώνοντας την ελαστικότητα και την χρωματική ομοιομορφία της επιδερμίδας. Πώς θα το βάλεις στην περιποίησή σου όμως; Όχι, δεν χρειάζεται να γεμίσεις αγκάθια…

Μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις τις τέλειες φακίδες της Δανάης Μπάρκα με τη βοήθεια του μακιγιάζ

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Καθώς πρόκειται -πλέον- για ένα super συστατικό, πολλά προϊόντα εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές του ιδιότητες για να κάνουν το δέρμα και τα μαλλιά μας ομορφότερα. Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει για εσένα μερικά από τα αγαπημένα μου, όσο χαλαρώνεις σήμερα στην παραλία, και ελπίζω στη διαδρομή του γυρισμού, να θαυμάσεις λίγο περισσότερο αυτό το φυτό-survivor που μπορεί να κάνει θαύματα για εμάς.

DIVINE-SEEDS-FLAWLESS-SKIN-MOISTURISER.JPG

DIVINE SEEDS, FLAWLESS SKIN MOISTURISER

Κρέμα ημέρας ενισχυμένη με αντιγηραντικά πεπτίδια, εξαιρετικά σταθερή αντιοξειδωτική βιταμίνης C, φραγκόσυκο και ηλιέλαιο. Βελτιώνει ορατά την υφή του δέρματος και βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων για μια σταδιακά πιο λεία και άψογη επιδερμίδα.

CHRISTOPHE-ROBIN-REGENERATING-MASK-WITH-PRICKLY-PEAR-OIL.JPG

CHRISTOPHE ROBIN, REGENERATING MASK WITH PRICKLY PEAR OIL

Μάσκα μαλλιών, με σπάνιο έλαιο από σπόρους φραγκόσυκου που αναγεννά τις ρίζες, επανορθώνει την ψαλίδα και ενισχύει την ένταση του χρώματος των μαλλιών. Μέσα σε λίγα λεπτά, η όψη και η υφή των μαλλιών μεταμορφώνεται.

coco.JPG

COCO & EVE, MIRACLE HAIR ELIXIR

Ελιξίριο μαλλιών, εμπλουτισμένο με ακατέργαστο παρθένο έλαιο καρύδας και εκχύλισμα φραγκόσυκου, ενισχύει τη λάμψη και την απαλότητα των μαλλιών και παράλληλα προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα των εργαλείων styling έως και τους 220°C.

APIVITA-FACE-MASK-PRICKLY-PEAR.JPG

APIVITA, FACE MASK PRICKLY PEAR

Ενυδατική και καταπραϋντική μάσκα προσώπου με φραγκόσυκο και πλούσια βοτανικά εκχυλίσματα.

WELEDA-PRICKLY-PEAR-HYDRATING-FACIAL-CREAM.JPG

WELEDA, PRICKLY PEAR HYDRATING FACIAL CREAM

Κρέμα ημέρας, με βαθιά ενυδατική φόρμουλα, εμπλουτισμένη με ηλιέλαιο, βούτυρο καριτέ και έλαιο από σπόρους φραγκόσυκου, που αφήνει την επιδερμίδα δροσερή και πιο λαμπερή από πριν.

AHAVA-DRY-OIL-BODY-MIST-MORINGA-AND-PRICKLY-PEAR.JPG

AHAVA, DRY OIL BODY MIST MORINGA AND PRICKLY PEAR

Ένα αρωματικό έλαιο σώματος σε μορφή mist, εμπλουτισμένο με ένα μείγμα κατά της γήρανσης, με θρεπτικά συστατικά φραγκόσυκο, και φυτά της Νεκράς Θάλασσας που χαρίζουν απαλό, λείο και ενυδατωμένο δέρμα.

BYBI-SUPERCHARGE-SERUM.JPG

BYBI, SUPERCHARGE SERUM

Θρεπτικός ορός προσώπου σε μορφή ελαίου. Απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα, και είναι εμπλουτισμένος με έλαια από φραγκόσυκο, σκουαλάνιο, γιασεμί και καρπούζι χαρίζοντας εκτυφλωτική λάμψη στην επιδερμίδα.

orflamic.JPG


STARSKIN, ORGLAMIC PINK CACTUS OIL MASK

Μία επαναστατική, διφασική μάσκα λαδιού που ενυδατώνει σε βάθος και γεμίζει το δέρμα με σούπερ αντιοξειδωτικά αφήνοντας την επιδερμίδα καλά ενυδατωμένη, και ορατά πιο σφριγηλή.