Back to basics: Ξεκινάμε τη σεζόν σωστά με τα καλύτερα gel προσώπου και συμβουλές καθαρισμού

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Back to basics: Ξεκινάμε τη σεζόν σωστά με τα καλύτερα gel προσώπου και συμβουλές καθαρισμού

Καθώς επιστρέφουμε στις δουλειές και την καθημερινότητά μας, κάνουμε τα σωστά βήματα για την επιδερμίδα μας και ξεκινάμε με τον καθαρισμό, που είναι και ο σημαντικότερος.

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς εδώ στο beauty department δεν κάνουμε new year’s resolutions. Τους στόχους μας τους θέτουμε με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ξεκούραστες και ανανεωμένες, προγραμματίζουμε τη σεζόν που ξεκινά, καταγράφουμε τα θέλω μας και φυσικά ανανεώνουμε τα νεσεσέρ μας. Αυτό θα κάνουμε και σήμερα.

pexels-karolina-grabowska-5241030.jpg

Μπορεί το καλοκαίρι να μην τελείωσε ακόμα, αλλά για τις περισσότερες από εμάς η άδεια σώθηκε και επιστρέψαμε στο γραφείο. Βρίσκουμε λοιπόν ότι είναι η τέλεια εποχή για μία μικρή ανανέωση του νεσεσέρ μας και ξεκινάμε με τα absolute basics, δηλαδή τον καθαρισμό. Όπως ξέρεις πολύ καλά, ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω για την περιποίηση του προσώπου και το προϊόν με το οποίο θα τον κάνεις παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με την όλη διαδικασία.

Γι’ αυτό βρήκαμε τα 10 καλύτερα gel καθαρισμού για κάθε ανάγκη και τύπο επιδερμίδας και τα συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery. Ανάμεσά τους σίγουρα θα βρεις αυτό που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη σεζόν σωστά. Ρίξε μία ματιά και συνέχισε να διαβάζεις.

Αφού βρήκες λοιπόν το καθαριστικό που έχεις ανάγκη, ώρα να σε βοηθήσουμε να το χρησιμοποιήσεις. Συνδύασε τα παρακάτω tips με το καθαριστικό gel της επιλογής σου, και καλωσόρισε το φθινόπωρο με επιδερμίδα υγιή και πιο όμορφη από ποτέ.

#1 Ο καθαρισμός της επιδερμίδας σου πρέπει να διαρκεί 1 λεπτό. Μπορεί να σου φαίνεται πολύ αλλά δεν είναι. Μην τρίβεις λοιπόν για λίγα δευτερόλεπτα το δέρμα σου αλλά κάνε απαλό μασάζ για 60 δευτερόλεπτα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

#2 Πρέπει να κάνεις καθαρισμό και μετά το γυμναστήριο. Ένας από τους στόχους σου για τη νέα σεζόν, μπορεί να είναι το να μπεις σε φόρμα. Σε θαυμάζουμε και σε χειροκροτούμε, αλλά σου θυμίζουμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πλένεις το πρόσωπό σου απευθείας μετά το γυμναστήριο ή την άσκηση.

#3 Δεν πρέπει να ξεχνάς τον λαιμό σου. Ο λαιμός σου χρειάζεται ακριβώς την ίδια φροντίδα με το πρόσωπό σου, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον ενυδατώνεις και να τον καθαρίζεις. Μην βάζεις όριο λοιπόν το σαγόνι σου, αλλά συνέχισε τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, ως τα κόκαλα του ντεκολτέ.