Silver shampoo: Μάθε αν το χρειάζεσαι και tips για να το χρησιμοποιήσεις σωστά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Silver shampoo: Μάθε αν το χρειάζεσαι και tips για να το χρησιμοποιήσεις σωστά

Το silver σαμπουάν είναι σωτήριο για μερικά μαλλιά αλλά μπορεί να προκαλέσει και θέματα… Διάβασε και θα σου τα εξηγήσουμε όλα.

Τα silver σαμπουάν μοιάζουν βγαλμένα από τα όνειρά μας και τα λατρεύουμε. Απομακρύνουν και το τελευταίο ίχνος κιτρινίλα από τα ξανθά μαλλιά μας και τα κάνουν και πάλι σαντρέ, λαμπερά και υπέροχα. Τα αγαπάμε τόσο πολύ μάλιστα, που -δυστυχώς- πολλές φορές κάνουμε κατάχρηση, και αν κάνουμε εμείς κατάχρηση, κάνεις και εσύ κατάχρηση.

https://www.instagram.com/p/ChoAA5LKsW_

So what?

«Μα τι κακό μπορεί να συμβεί αν λούζομαι κάθε μέρα με silver;» θα αναρωτιέσαι. Ε λοιπόν, μάθε πως η τρίχα σου μπορεί να αναπτύξει ανοσία στις μωβ χρωστικές! Για την ακρίβεια, μπορεί να συσσωρευτεί τόσο χρώμα στην τρίχα που, στο τέλος, το σαμπουάν δεν θα κάνει τίποτα για την κιτρινίλα και θα βγαίνεις από το μπάνιο με το ίδιο χρώμα που μπήκες #the horror!

Το light ombre της Ελεονώρας Μελέτη είναι η τέλεια φθινοπωρινή αλλαγή για τα μαλλιά

Επίσης, μη νομίζεις πως όλες οι κιτρινίλες είναι ίδιες. Αν ο κομμωτής σου έχει «φέρει» το χρώμα στην απόχρωση που θέλεις με τη βοήθεια ρεφλέ ή αν έχει κάνει κάποιο μικρό λάθος στο χρώμα τότε η κιτρινίλα ΔΕΝ θα βελτιωθεί με το silver. Ομοίως, το silver shampoo σου δεν θα κάνει τίποτα αν στο νερό που χρησιμοποιείς υπάρχουν στοιχεία όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο που κιτρινίζουν τα μαλλιά.

Η σωστή χρήση

Αυτό που θέλουμε να πούμε και που μας τόνισαν οι κομμωτές, είναι πως το silver προορίζεται για χρήση μία φορά την εβδομάδα. Όχι για κάθε μέρα, όχι για κάθε δεύτερη μέρα. Μία φορά την εβδομάδα, μπορείς να λούζεσαι και να το αφήνεις στα μαλλιά σου για 5 λεπτά ώστε να απομακρύνει όλη την κιτρινίλα είτε είσαι ξανθιά είτε καστανή.

https://www.instagram.com/p/Chwh-dArISL

Δεν το περίμενες ε; Κι όμως! Το silver σαμπουάν μπορεί να απομακρύνει και το κοκκίνισμα από τα καστανά μαλλιά. Μπορεί να μην έχει τόσο εμφανές αποτέλεσμα όσο στο ξανθό αλλά αν είσαι καστανή αξίζει να πάρεις ένα silver για τις ημέρες που το χρώμα σου κοκκινίζει πολύ και γκρινιάζεις.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν: Δεν χρησιμοποιούμε silver κάθε μέρα, το χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα, το αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να δράσει και το προτιμάμε ακόμα και αν είμαστε καστανές. Simple as that!

Πρέπει να είσαι άλουστη πριν τη βαφή; Ναι ή όχι; Οι ειδικοί απαντούν