Πίνοντας καθημερινά αυτά τα 2 ροφήματα θα περιορίσεις τους μαύρους κύκλους & το πρήξιμο στα μάτια

Μαρία Ροδίτη
Πίνοντας καθημερινά αυτά τα 2 ροφήματα θα περιορίσεις τους μαύρους κύκλους & το πρήξιμο στα μάτια
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φροντίσεις το δέρμα σου πέραν των προϊόντων ομορφιάς, που βρίσκονται στα καταστήματα καλλυντικών.

Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο στα μάτια είναι θέματα που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες. Θα σου μιλήσω για εμένα! Μαύρους κύκλους έχω σχεδόν πάντα και εκ φύσεως, οπότε εκεί μόνο επικουρικά μπορούν να με σώσουν τα skincare προϊόντα και να περιορίσουν το θέμα μου. Πρήξιμο, όμως, εμφανίζω μετά από αϋπνία ή στενοχώρια και κλάμα κι εκεί… τρέχω και δεν φτάνω.

Σε εσένα μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο ή μπορεί λόγω αφυδάτωσης, λόγω ανεπαρκούς ύπνου, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ ή άλλης αιτίας να έχεις αυτά τα συμπτώματα. Και κάπου εδώ… έρχεται η απελπισία. «Πώς θα πάω έτσι στη δουλειά;», «ο μαύρος κύκλος δεν καλύπτεται ούτε αν αδειάσω όλο το concealer πάνω του» και άλλα πολλά τέτοια σκέφτεσαι. Όλα λύνονται, όμως, και μπορείς πιο γρήγορα ν’ αντιμετωπίσεις το θέμα σου εντάσσοντας στην καθημερινή σου ρουτίνα δύο ροφήματα-skincare συμμάχους.

Κι όμως! Μπορείς με το ρουζ να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους

Τα 2 ροφήματα που θα σε κάνουν να πεις «αντίο» σε πρήξιμο στα μάτια και μαύρους κύκλους

Πίνε πολύ νερό

Πιες περισσότερο νερό. Όσο κι αν έχεις βαρεθεί να το ακούς, αυτή είναι η αλήθεια. Μια από τις βασικές αιτίες των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος στην περιοχή των ματιών είναι η αφυδάτωση, οπότε το πολύ νερό μπορεί να σε σώσει. Πώς; Απομακρύνοντας τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.

NERO_MAUROI_KYKLOI.jpg

Κάθε βράδυ, λοιπόν, πριν πέσεις για ύπνο, πιες οπωσδήποτε ένα ποτήρι νερό και φρόντισε μέσα στη μέρα να πίνεις πολύ. Κι αν… θέλεις να έχει και μια πιο ιδιαίτερη γεύση, κάνε το εξής: ρίξε μέσα στο ποτήρι σου λίγες φέτες αγγουριού και μύρτιλα και αμέσως θα γίνει πιο γευστικό το ρόφημά σου.

Τελείωσε το βράδυ σου με μια κούπα πράσινο τσάι

Αν θέλεις πιο ελαστικό, σφριγηλό και υγιές δέρμα – χωρίς μαύρους κύκλους- φρόντισε κάθε βράδυ να πίνεις μια κούπα πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος και την υγιή όψη της επιδερμίδας.

Οι πολυφαινόλες στο πράσινο τσάι, επίσης, βοηθούν στη διάσπαση των δεσμών μεταξύ των ινών κολλαγόνου, καθιστώντας ευκολότερο για το σώμα να παράγει νέο κολλαγόνο. Και οι ευεργετικές του ιδιότητες δεν σταματούν εδώ. Το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία και την επιδιόρθωση των υπαρχουσών ινών κολλαγόνου, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη λάμψη και υγεία της επιδερμίδας.