Ξέρεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις; Με αυτή την εξίσωση θα μάθεις ακριβώς…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ξέρεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις; Με αυτή την εξίσωση θα μάθεις ακριβώς…

Ναι, υπάρχει μία εξίσωση που σου λέει ακριβώς πόσο νερό πρέπει να πίνεις για να είσαι ενυδατωμένη και υγιής. Πόσο από αυτό όμως φτάνει στην επιδερμίδα; Σήμερα θα τα πούμε όλα.

To ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό δεν είναι κάτι που ακούς για πρώτη φορά. Δεν είναι θέμα επιβίωσης αλλά υγείας. Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό και , όσο γρήγορα μπορεί να πιείς ένα ποτήρι νερό, τόσο γρήγορα μπορεί να το αποβάλλει το σώμα σου. Πόσο νερό όμως πρέπει τελικά να πίνεις; Είναι τα 10 ποτήρια αρκετά μέσα στην ημέρα για να διατηρήσουν το σώμα σου στην ιδανική του κατάσταση; Και πόσο από αυτό το νερό φτάνει στην επιδερμίδα σου; Ας αρχίσουμε με την ποσότητα του νερού…

Η ιδανική ποσότητα νερού για εσένα, ισούται όσο το βάρος σου όταν το διαιρέσεις με το 30. Αν δηλαδή είσαι 70 κιλά η εξίσωση είναι 70 ÷ 30 = 2,3. Ιδανικά λοιπόν, θα πρέπει να πιείς δυόμιση περίπου λίτρα νερό για να είσαι επαρκώς ενυδατωμένη και υγιής. Μπορεί να σου φαίνονται πολλά, αλλά δεν είναι, κυρίως αν αναλογιστείς το πόσο εύκολα αποβάλλει το σώμα μας νερό, ακόμα και τον χειμώνα.

Picture-1.jpg

DIY Time! Αντιοξειδωτικό body scrub με πράσινο τσάι για τέλεια επιδερμίδα

Δεν φτάνει όμως όλη αυτή η υγρασία στην επιδερμίδα σου. Ναι, ΞΕΚΑΘΑΡΑ (με κεφαλαία), το νερό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για την καλή υγεία και εμφάνιση του δέρματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και λίγη επιπλέον ενυδάτωση η επιδερμίδα σου. Αν έφτανε μόνο το νερό, δεν θα υπήρχαν τόσες ενυδατικές κρέμες στην αγορά.

pexels-nadi-lindsay-4880671.jpeg

Μαζί με την επαρκή κατανάλωση νερού λοιπόν, η οποία θα σου κάνει γενικά καλό, πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα σου και μία πολύ καλή ενυδατική κρέμα, που θα κάνει ειδικά καλό στο δέρμα σου. Αυτό βέβαια γεννά ένα άλλο ερώτημα: Ποια είναι μία καλή ενυδατική κρέμα. Δεν υπάρχει μία κρέμα για όλες, γιατί δεν έχουμε όλες την ίδια επιδερμίδα. Επειδή όμως μιλάμε για ενυδάτωση αυστηρά σήμερα, θα στρέψω την προσοχή σου στο υαλουρονικό οξύ.

Όπως ίσως ξέρεις, το υαλουρονικό οξύ μπορεί και δεσμεύει ως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, πράγμα που το κάνει έναν πραγματικό super hero ενυδάτωσης. Αν λοιπόν θέλεις να βάλεις στη ρουτίνα σου λίγη επιπλέον δροσιά και υγρασία, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω προϊόντα με υαλουρονικό οξύ… Και φυσικά να πίνεις όσο νερό χρειάζεται το σώμα σου. Καλό ΣΚ Queen!

Πρησμένα μάτια: Σε τι οφείλονται και 5 τρόποι για να τα αντιμετωπίσεις

DPG Network