DIY Time! Αντιοξειδωτικό body scrub με πράσινο τσάι για τέλεια επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Αντιοξειδωτικό body scrub με πράσινο τσάι για τέλεια επιδερμίδα

Το πράσινο τσάι είναι από τα πιο ευεργετικά συστατικά της φύσης, που μπορεί να σε βοηθήσει να λάμψεις από την κορυφή ως τα νύχια.

Ξέρω ότι η περιποίηση της επιδερμίδας μας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Χρειάζεται να είμαστε σχολαστικές, συνεπείς και τακτικές αν θέλουμε το δέρμα μας να είναι απαλό, λαμπερό και να μη μας «τραβάει». Τι να μας πουν αυτοί οι beauty «κανόνες», όμως, όταν γυρίζουμε κάθε μέρα στο σπίτι εξαντλημένες;

Σε καταλαβαίνω! Υπάρχει, ωστόσο, τρόπος να τα κάνεις όλα και σου προτείνω απόψε, γυρίζοντας από τη δουλειά να πατήσεις pause στα πάντα, να βάλεις σε flight mode το κινητό σου και να χαρίσεις το απόλυτο beauty treatment στον εαυτό σου. Βάλε ένα ποτήρι κρασί, άναψε κεριά στο μπάνιο και ξεκίνα με ένα body scrub. Πριν το απολαυστικό μπάνιο σου, το scrub σώματος είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι και παρακάτω σου έχω μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή.

DIY Time! Scrub σώματος με σοκολάτα- Θα θέλεις να το φας

Το DIY body scrub με πράσινο τσάι

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το DIY body scrub είναι τα εξής:

PRASINO_TSAI.jpg

2 φακελάκια πράσινου τσαγιού

½ φλιτζάνι ζεστό νερό

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο

Βάλε τα φακελάκια τσαγιού στο ζεστό νερό και άσε τα εκεί μέχρι το τσάι να βράσει. Σε ένα μπολ, βάλε τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας και ανακάτεψε καλά. Μόλις το τσάι κρυώσει, πρόσθεσέ το στο μείγμα της ζάχαρης. Προσοχή! Είναι πολύ σημαντικό το τσάι να είναι δροσερό για να μη διαλυθεί η ζάχαρη και χαλάσει το scrub.

Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, πρόσθεσε λίγη καστανή ζάχαρη ακόμη. Αν είναι πιο πηχτό, συμπλήρωσε λάδι καρύδας. Όταν η σύσταση του μείγματος είναι καλή και θυμίζει scrub, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου, αλλά… όχι μόνο!

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στο δέρμα

Χρησιμοποιώντας το παραπάνω body scrub δεν θα απομακρύνεις απλά τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου, αλλά θα προάγεις συγχρόνως την καλή υγεία του. Βλέπεις, το πράσινο τσάι αποτελεί πολύ καλή πηγή μιας κατηγορίας πολυφαινολών που ονομάζονται κατεχίνες, οι οποίες έχει φανεί ότι έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές, φωτοπροστατευτικές και ανοσορυθμιστικές δράσεις και κατά συνέπεια, προστατεύουν από τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου.

body.jpg

Σκέψου, λοιπόν, ότι όλο το καλοκαίρι- μέχρι και πριν μερικές ημέρες- έκανες τα μπάνια σου στη θάλασσα και λιαζόσουν, οπότε τώρα χρειάζεσαι όσο τίποτα άλλο εξειδικευμένη φροντίδα για να έχεις υγιή επιδερμίδα. Και το πράσινο τσάι θα γίνει ο «σύμμαχός» σου!