Underpainting: To viral tiktok beauty hack που υπόσχεται τέλεια όψη χωρίς foundation

Underpainting: To viral tiktok beauty hack που υπόσχεται τέλεια όψη χωρίς foundation
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά έγινε viral στο tiktok και έχουμε μεγάλη χαρά. Μάθε τα πάντα για το underpainting εδώ…

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το tiktok δεν το συμπάθησα, ομολογώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Σήμερα είμαι οριακά εθισμένη, και περνώ ατελείωτες ώρες βλέποντας videos και έχω ανακαλύψει έναν νέο κόσμο. Είναι ένας κόσμος γεμάτος αμφιλεγόμενες πρακτικές (βλ. λιπαντικό αντί για βάση μακιγιάζ) αλλά και eye opening τεχνικές όπως το W blush που με έκανε να μοιάζω με κοριτσάκι όλο το καλοκαίρι.

Σήμερα λοιπόν, θα ήθελα να μιλήσουμε για το Underpainting, την τεχνική που ήξερα εξαιτίας της ζωγραφικής, που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι makeup artists, και που έγινε viral στο tiktok. Τι είναι λοιπόν το underpainting; Είναι το μακιγιάζ κάτω από το foundation ή μάλλον, κάτω από το –ελάχιστο- concealer. Θα σου εξηγήσω.

https://www.instagram.com/p/Ckqb_HUta1j

Το Underpainting

Στη ζωγραφική, το underpainting αφορά μία στρώση χρώματος που λειτουργεί σαν βάση για τα υπόλοιπα χρώματα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο μακιγιάζ. Για να κάνεις underpainting, περνάς όλα σου τα χρώματα, το ρουζ και το προϊόν contouring, σε γυμνό δέρμα, πριν περάσεις κάποιο προϊόν κάλυψης.

Hey girl! Αυτά είναι τα καλύτερα και πιο value for money μαύρα μολύβια της αγοράς

Με αυτό τον τρόπο, χρησιμοποιείς ελάχιστο foundation ή μάλλον, χρησιμοποιείς όσο foundation ή concealer χρειάζεσαι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ δροσερό και φυσικό, και δεν τονίζει προβλήματα όπως για παράδειγμα οι διεσταλμένοι πόροι, που συνήθως φαίνονται περισσότερο με το πολύ foundation.

Πώς και έγινε viral αυτή η τεχνική που «παντρεύει» τη ζωγραφική με το μακιγιάζ; Εξαιτίας της makeup artist Katie Jane Hughes, που αποφάσισε να την μοιραστεί με τις followers της στο tiktok, οι οποίες μετά την έκαναν viral.

How to

Για να το κάνεις και εσύ, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα βήματα που περιγράφει. Ξεκίνα με το contouring –αν κάνεις- και πέρνα στη συνέχεια στο ρουζ. Έπειτα, βάλε λίγη ποσότητα concealer (ή foundation αν θέλεις πιο διάφανο αποτέλεσμα) στα σημεία που δεν έβαλες χρώμα (ράχη της μύτης, μάγουλα, πιγούνι και μέτωπο. Το μυστικό μετά είναι το ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ (ναι με κεφαλαία) blending.

Αναμειγνύεις όλα τα χρώματα μαζί (με ένα καθαρό πινέλο ή σφουγγαράκι) και αυτό είναι όλο. Αν με ρωτάς, το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις στο underpainting, είναι να βάλεις αρκετά έντονο χρώμα πριν το concealer, προκειμένου να μην το εξαφανίσεις κάνοντας blending. Θα το δοκιμάσεις;

Cleansing Balms: Γιατί πρέπει να αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς και τα 10 καλύτερα της αγοράς