Γλυκό μύρο aka Opoponax: Είναι η πιο μυστηριώδης και sexy νότα που μπορεί να έχει ένα άρωμα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Γλυκό μύρο aka Opoponax: Είναι η πιο μυστηριώδης και sexy νότα που μπορεί να έχει ένα άρωμα

Η ονομασία «Οποπονάξ» είναι ασυνήθιστη αλλά η μυρωδιά αυτής της ρητίνης, είναι τόσο γλυκιά, μεθυστική και μυστηριώδης που απλά θα την λατρέψεις.  

Αν επισκέπτεσαι αυτή τη στήλη συχνά, τότε θα ξέρεις ότι έχουμε εμμονή με τα αρώματα εδώ στο beauty department. Εγώ συγκεκριμένα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), λατρεύω τις βαριές, έντονες, πικάντικες, καπνιστές μυρωδιές και σήμερα θα σου μιλήσω για μία τέτοια μυρωδιά ή μάλλον, για μία τέτοια νότα: Το opoponax ή αλλιώς το γλυκό μύρο.

resin.jpg

Το opoponax, προέρχεται από το φλοιό του δέντρου Commiphora eyrthraea. Είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο γεγονός που εξηγεί γιατί χρησιμοποιείται ως θυμίαμα εδώ και αιώνες. Μάλιστα, ο βασιλιάς Σολομών θεωρούσε τον opopοnax ως «το ευγενέστερο από τις ρητίνες θυμιάματος». Πώς μυρίζει όμως;

Αρχικά πρέπει να πω ότι λατρεύω το όνομα αυτής της ρητίνης, αλλά έχω εμμονή και με τη μυρωδιά της. Είναι «καπνιστή» και ταυτόχρονα απαλή, πικάντικη και αισθησιακή. Μία αγαπημένη perfume blogger είπε το opoponax έχιε μία βελούδινη αλλά πουδρένια μυρωδιά, που της «παλαιωμένο ουίσκι, τρίμματα μαόνι και πικρή καραμέλα». Είναι η τέλεια περιγραφή αν με ρωτάς.

opoponax.jpg

Συνδυάζεται τέλεια με τις πιο βαριές συνθέσεις που αγαπώ αλλά θα το βρεις και σε συνδυασμό με λουλούδια και ίσως φρούτα. Σε κάθε περίπτωση, χαρίζει στα αρώματα μυστήριο, sex appeal και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αν θέλεις λοιπόν να το φορέσεις ή και να το μυρίσεις, τότε δεν έχεις παρά να αναζητήσεις ένα από τα παρακάτω αρώματα.

Είναι όλα αγαπημένα, κλασικά και θα τα λατρέψεις και εσύ, αν δεν τα λατρεύεις ήδη.

PRADA, INFUSION DE MANDARINE EAU DE PARFUM

PRADA-INFUSION-DE-MANDARINE-EAU-DE-PARFUM.png

TOM FORD, NOIR EAU DE PARFUM

TOM-FORD-NOIR-EAU-DE-PARFUM.png

DIOR, POISON EAU DE TOILETTE

DIOR-POISON-EAU-DE-TOILETTE.png

Με νότες από οποπονάξ, δαμάσκηνο, άγρια μούρα, κόλιανδρο, γλυκάνισο και ροδόξυλο, τουμπερόζα, θυμίαμα, λευκό μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο, γιασεμί, άνθος πορτοκαλιού και τριαντάφυλλο, βανίλια, κεχριμπάρι, σανδαλόξυλο, ηλιοτρόπιο, μόσχο, βέτιβερ και κέδρο.

GUERLAIN, SHALIMAR EAU DE PARFUM

GUERLAIN-SHALIMAR.png

Με νότες από οποπονάξ, εσπεριδοειδή, περγαμόντο, λεμόνι, κέδρο και μανταρίνι, ίριδα, πατσουλί, βέτιβερ, γιασεμί και τριαντάφυλλο, βανίλια, θυμίαμα, δέρμα, μοσχογαλή, σανδαλόξυλο, τόνκα και μόσχο.

YSL, OPIUM EAU DE PARFUM

YSL-OPIUM.png

CALVIN KLEIN, CK BE EAU DE TOILETTE

CALVIN-KLEIN-CK-BE-EAU-DE-TOILETTE.png

Με νότες από οποπονάξ, λεβάντα, νότες πρασίνου, περγαμόντο, μέντα, άρκευθο και γρασίδι, ροδάκινο, γιασεμί, φρέζια, μανόλια και ορχιδέα, μόσχο, σανδαλόξυλο, κέδρο, βανίλια και κεχριμπάρι.

KENZO, FLOWER BY KENZO EAU DE PARFUM

KENZO-FLOWER-BY-KENZO-EAU-DE-PARFUM.png

CHANEL, LES EXCLUSIFS DE CHANEL BOIS DES ILES

CHANEL-LES-EXCLUSIFS-DE-CHANEL-BOIS-DES-ILES.png

Με νότες από οποπονάξ, αλδεΰδες, κόλιανδρο, νερολί, ροδάκινο, περγαμόντο και μανταρίνι, υλάνγκ υλάνγκ, ίριδα, γιασεμί, τριαντάφυλλο, πασχαλιά και κρίνο της κοιλάδας, σανδαλόξυλο, κεχριμπάρι, βενζόη, τόνκα, βανίλια, μόσχο και βέτιβερ.

MEMO, MANOA EAU DE PARFUM

MEMO.png