Be a POREfessional: Tips και προϊόντα για να βελτιώσεις τους διεσταλμένους πόρους σου asap

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Be a POREfessional: Tips και προϊόντα για να βελτιώσεις τους διεσταλμένους πόρους σου asap

Δεν χρειάζεται να σε απασχολούν πλέον οι διεσταλμένοι πόροι. Με τις pro συμβουλές μας και τη σειρά The POREfessional Pore Care της Benefit Cosmetics μπορείς να τους βελτιώσεις άμεσα. Διάβασε και θα καταλάβεις.

Οι διεσταλμένοι πόροι είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς και είναι λογικό. Με τα feeds των social media μας να είναι γεμάτα από επιδερμίδες λείες και αψεγάδιαστες, οι δικοί μας διεσταλμένοι και έντονα ορατοί πόροι δεν μας επιτρέπουν να έχουμε αυτό το #clearskin εφέ. Πρέπει ωστόσο να θυμόμαστε ένα πράγμα: Οι πόροι του προσώπου μας είναι κάτι το απόλυτα φυσικό. Όλοι έχουμε πόρους και πρέπει να μάθουμε να τους αγαπάμε, όπως άλλωστε πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε την επιδερμίδα και τον εαυτό μας στο σύνολό τους.

image002.jpg

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα, αν οι πόροι μας απασχολούν τόσο. Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς και η Benefit Cosmetics για να δώσουμε λύσεις, tips και προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τους διεσταλμένους πόρους που σε απασχολούν ASAP! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το ότι η δική σου επιδερμίδα έχει έντονα ορατούς πόρους, οφείλεται κυρίως στη γενετική σου προδιάθεση (thanks Mom!) και στον τύπο της επιδερμίδας σου. Το μέγεθος των πόρων σου είναι με λίγα λόγια προκαθορισμένο, και τίποτα δεν θα το αλλάξει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η εμφάνισή τους. Βλέπεις, όταν στην επιδερμίδα συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα και επιπλέον σμήγμα, οι πόροι διαστέλλονται και φαίνονται μεγαλύτεροι. Σε αυτό θα εστιάσουμε σήμερα, στην περιποίηση της επιδερμίδας σου με τα κατάλληλα Benefit Cosmetics προϊόντα skincare και ok… κάποια POREfessional προϊόντα για πριν το μακιγιάζ.

Tip #1

Καθάρισε την επιδερμίδα σου like a POREfessional

Όπως ίσως αντιλήφθηκες, ο καθαρισμός της επιδερμίδας σου είναι μείζονος σημασίας. Καθαρίζοντας καλά το πρόσωπό σου και απομακρύνοντας ρύπους, σμήγμα, νεκρά κύτταρα και φυσικά υπολείμματα μακιγιάζ, βοηθάς τους πόρους σου να δείχνουν λιγότερο εμφανείς. Η νέα συλλογή The POREfessional Pore Care της Benefit Cosmetics λοιπόν, περιλαμβάνει προϊόντα που κάνουν τον καθαρισμό απόλαυση… Αποτελεσματική απόλαυση.

image003.gif

Αν έχεις μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα, τo αφρίζον καθαριστικό The POREfessional Good Cleanup είναι το ιδανικό για εσένα. Είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα λεμονιού, yuzu, βισαβολόλη και σφιγγολιπίδια (μόρια που μοιάζουν με κεραμίδια) και έτσι, καθαρίζει την επιδερμίδα σου απαλά, ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, αποφράσσει τους πόρους και την αφήνει λεία και απαλή.

PoreCare_Product_GetUnblocked_Swatch_0457_B.jpg

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, το λάδι καθαρισμού The POREfessional Get Unblocked είναι η κατάλληλη επιλογή για εσένα. Είναι εμπλουτισμένο με ένα μείγμα ελαίων, κεραμίδια και βισαβολόλη, και έτσι καθαρίζει την επιδερμίδα, αποφράσσει τους πόρους ενώ παράλληλα τη διατηρεί ενυδατωμένη και απαλή.

Tip #2

Κάνε POREfessional απολέπιση

Η απολέπιση είναι ένα από τα «όπλα» σου, αν έχεις διεσταλμένους πόρους, όχι οποιαδήποτε απολέπιση όμως. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ήπια χημική απολέπιση, και μόνο τα απολεπιστικά toners μπορούν να σου την προσφέρουν. Περίμενε όμως, μην βιάζεσαι. Μπορεί τα toners να σου φαίνονται βήμα περιττό και χρονοβόρο (ποιος περιμένει να στεγνώσουν) αλλά δεν είναι. Μπορούν να κάνουν θαύματα για τους διεσταλμένους πόρους αν περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά, και η συλλογή The POREEfessional Pore Care έχει το τέλειο, πρωτοποριακό toner.

PoreCare_Product_TightNToned_Swatch_0393_B.jpg

Το The POREfessional Tight’ N Toned είναι ένα toner σε μορφή αφρού (ναι, αφρού) που δεν απαιτεί δίσκους ντεμακιγιάζ και κάνει την πιο απαλή απολέπιση, για άμεση και μακροπρόθεσμη βελτίωση των πόρων. Εμείς το έχουμε λατρέψει και σίγουρα θα είσαι και εσύ #Obsessed με την πρώτη χρήση.

Tip#3

Επίλεξε POREfessional ενυδάτωση

Η ενυδάτωση –όπως ήδη ξέρεις- είναι το Α και το Ω για την υγεία της επιδερμίδας σου. Δεν είναι όμως όλες οι ενυδατικές κρέμες ίδιες, και αν έχεις διεσταλμένους πόρους χρειάζεσαι ειδική φροντίδα. Γι’ αυτό η σειρά The POREfessional Pore Care της Benefit Cosmetics περιλαμβάνει μία σούπερ ενυδατική, ειδικά μελετημένη για τις δικές σου ανάγκες.

PoreCare_Product_SmoothSip_Swatch_0218_B.jpg

Η ενυδατική κρέμα The POREfessional Smooth Sip ενυδατώνει αποτελεσματικά χωρίς να φράσσει τους πόρους. Εχει ανάλαφρη gel σύνθεση, με βάση το νερό, και είναι εμπλουτισμένη με Νιασιναμίδη, εκχύλισμα σπόρων σέλερι και λιναρόσπορου, σκουαλένιο, χυμό από φύλλα αλόης, βισαβολόλη και σφιγγολιπίδια.

Tip #4

Χάρισε POREfessional φροντίδα στους πόρους σου

Κάνοντας POREfessional καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση μπορείς πράγματι (αποδεδειγμένα) να βελτιώσεις πολύ σημαντικά την εμφάνιση των πόρων σου. Μερικές φορές ωστόσο, χρειάζεσαι επιπλέον φροντίδα και βαθύ καθαρισμό. Αυτό προσφέρουν οι δύο fabulous μάσκες περιποίησης της σειράς The POREfessional Pore Care της Benefit Cosmetics.

PoreCare_Product_SpeedySmooth_Swatch_0141_B.jpg

Η μάσκα The POREfessional Speedy Smooth προσφέρει βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, και ματ αποτέλεσμα άμεσα. Περιέχει βλέπεις, εκχύλισμα σπόρων σέλερι και λιναρόσπορου που βελτιώνουν την υφή και την όψη των πόρων, υαλουρονικό οξύ και σκουαλένιο που παρέχουν ενυδάτωση, θαλασσινό αλάτι και ορυκτά για απολέπιση και λείανση, βισαβολόλη και λευκό πηλό καολίνης που απορροφά την περίσσεια λιπαρότητα. Είναι ένα προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιείς σε special occasions που θέλεις άμεσα να δείχνεις πιο φρέσκια ή όποτε νιώθεις ότι το δέρμα σου το χρειάζεται.

PoreCare_Product_DeepRetreat_0293_B.jpg

Η μάσκα The POREfessional Deep Retreat προσφέρει βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, βαθύ καθαρισμό και ρύθμιση της λιπαρότητας. Περιέχει εκχύλισμα κρίταμου που περιορίζει την περίσσεια λιπαρότητα, βισαβολόλη, έλαιο Jojoba και δαμασκηνέλαιο που προσφέρουν απαλότητα και εκχύλισμα φραγκόσυκου που βοηθά στη λείανση της επιδερμίδας. Μπορείς να τη χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα σαν μέρος της ρουτίνας σου.

image009.jpg

Ακολουθώντας τα παραπάνω tips και με τα The POREfessional Pore Care προϊόντα της Benefit Cosmetics, μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνιση των πόρων σου, αλλά κυρίως μπορείς να μάθεις αν τους αγαπάς λίγο περισσότερο. Και αν εξακολουθούν να σε ενοχλούν μην ανησυχείς. Η σειρά The POREfessional έχει τα πιο λαχταριστά και «μαγικά» primers που λειαίνουν τους πόρους.

Για να τα ανακαλύψεις όλα και για να τα κάνεις δικά σου, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς ένα κατάστημα Sephora όπου τα βρίσκεις αποκλειστικά, ή να τα αναζητήσεις online στο Sephora.gr.