5 μύθοι για το αντηλιακό που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις για να ζήσεις το καλοκαίρι σου

5 μύθοι για το αντηλιακό που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις για να ζήσεις το καλοκαίρι σου

To καλοκαίρι είναι η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου και πρέπει να το ζούμε στο 100%. Γι’ αυτό καταρρίπτουμε τους μύθους που περιβάλλουν το αντηλιακό, προστατευόμαστε σωστά και ζούμε το καλοκαίρι μας care free!

Ο ήλιος είναι φίλος αλλά και εχθρός μας. Απολαμβάνουμε τη ζεστασιά του και το υπέροχο χρώμα που χαρίζει στην επιδερμίδα μας, όμως πρέπει να προσέχουμε. Η βλαβερή UVA και UVB ακτινοβολία μπορεί να δημιουργήσουν βλάβες και προβλήματα στην επιδερμίδα μας, επομένως το αντηλιακό είναι μία αδιαπραγμάτευτη, καθημερινή συνήθεια. Δεν είναι όμως όλα τα αντηλιακά ίδια… Και κάπως έτσι έχουν δημιουργηθεί πολλοί μύθοι γύρω από αυτά και τη χρήση τους.

carroten_2.JPG

«Δεν μπορώ να βάλω αντηλιακό, γυαλίζει το δέρμα μου», «έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και κάθομαι στη σκιά, εκεί δεν χρειάζομαι αντηλιακό», «το μεικάπ μου έχει SPF, οπότε δεν βάζω αντηλιακό»… Όλες αυτές οι δηλώσεις, είναι αποτέλεσμα των μύθων που αναφέραμε και τους οποίους σήμερα θα καταρρίψουμε. Γιατί newsflash! Πρέπει να φοράμε αντηλιακό, όποια και αν είναι η ανάγκη ή ο τύπος της επιδερμίδας μας, απλά πρέπει να βρούμε το σωστό. Μόνο έτσι θα ζήσουμε το καλοκαίρι μας! Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Μύθος #1: Όλα τα αντηλιακά κάνουν τις λιπαρές επιδερμίδες να γυαλίζουν

Οι λιπαρές επιδερμίδες γυαλίζουν γιατί παράγουν περισσότερο σμήγμα από ό,τι οι υπόλοιπες. Αυτό κάνει πολλές γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα να θεωρούν -λανθασμένα- ότι το δέρμα τους δεν χρειάζεται ενυδάτωση και ότι το αντηλιακό τους «πέφτει βαρύ». Κάθε τύπος επιδερμίδας ωστόσο, απαιτεί (δεν χρειάζεται απλά) ενυδάτωση. Στερώντας από τη λιπαρή επιδερμίδα ενυδατικά στοιχεία ή αφαιρώντας με βία τη λιπαρότητα, «μπερδεύεις» ουσιαστικά το δέρμα σου. Το κάνεις να νομίζει ότι δεν έχει αρκετή λιπαρότητα και παράγει ακόμα περισσότερη ποσότητα.

carroten_3.JPG

Τα αντηλιακά επομένως, που κάνουν το δέρμα σου να γυαλίζει, δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο ματ αποτέλεσμα, παρά στην ενυδάτωση. Αυτό που χρειάζεσαι όμως είναι μία ισορροπία ανάμεσα στα δύο και το αντηλιακό που έχει αυτή την ισορροπία, είναι το Carroten, Super Mat SPF 30. Η σύνθεσή του προσφέρει ενισχυμένη προστασία και ματ αποτέλεσμα που διαρκεί χάρη στην τεχνολογία Shine Control Technology. Επιπλέον, περιέχει υαλουρονικό οξύ, πράγμα που σημαίνει ότι ενυδατώνει σε βάθος και προσφέρει ισορροπημένη φροντίδα και προστασία στη λιπαρή επιδερμίδα. Τέλος, όπως όλα τα αντηλιακά του αγαπημένου Carroten, είναι εμπλουτισμένο με την αντηλιακή τεχνολογία Supreme Light που παρέχει 4πλο ενισχυμένο σύστημα προστασίας (UVA +UVB +VL+ IRA) για ευρεία αντηλιακή κάλυψη από το μεγαλύτερο φάσμα της επιβλαβούς UV και υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Μύθος #2: Το foundation με SPF προστατεύει όσο και ένα αντηλιακό

Τα αντηλιακά φίλτρα στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και μακιγιάζ δεν μπορούν να συγκριθούν με τα φίλτρα που περιέχουν τα αντηλιακά. Ναι μεν προστατεύουν, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα για την προστασία από τον ήλιο. Επομένως, ακόμα και ένα foundation με υψηλό SPF, δεν θα σε προστατεύσει αποτελεσματικά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το αντηλιακό επομένως επιβάλλεται αλλά δεν χρειάζεται να προστεθεί στην καθημερινή σου ρουτίνα επιπλέον του foundation, μπορεί να το αντικαταστήσει!

carroten_4.JPG

Υπάρχουν, βλέπεις, αντηλιακά προϊόντα που προσφέρουν προστασία αλλά και χρώμα, και ένα από τα αγαπημένα μας είναι το Carroten, CC Tinted SPF 50. Είναι ένα αντηλιακό που συνδυάζει την αντηλιακή προστασία και το μακιγιάζ. Η σύνθεσή του, συνδυάζει την αντηλιακή τεχνολογία Supreme Light που παρέχει αντηλιακή κάλυψη από το μεγαλύτερο φάσμα της επιβλαβούς UV και υπέρυθρης ακτινοβολίας και την τεχνολογία Multi Corrector Technology, που παρέχει ομοιόμορφο χρώμα και κάλυψη. Έτσι, με μία κίνηση έχεις αντηλιακή προστασία και μακιγιάζ, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις «εκπτώσεις» σε κανένα από τα δύο.

Μύθος #3: Όταν δεν εκτίθεσαι στον ήλιο, δεν χρειάζεσαι προστασία από αυτόν

Η ευαίσθητη επιδερμίδα παρουσιάζει αντιδράσεις στον ήλιο αλλά και στα αντηλιακά. Επομένως, μία λύση που στην οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι η αποφυγή του ήλιου και κατά συνέπεια του αντηλιακού. Αφού δεν θα σε «δει» ο ήλιος άλλωστε, γιατί να βάλεις αντηλιακό, σωστά; Λάθος! Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου φτάνουν στην επιδερμίδα μας ακόμα και μέσα από τα σύννεφα, ή μέσω στης αντανάκλασης όταν είμαστε στη σκιά. Επομένως, αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και αποφεύγεις τον ήλιο, και πάλι χρειάζεται να φοράς αντηλιακό.

carroten_5.JPG

Ευτυχώς, υπάρχουν αντηλιακά όπως το Carroten, Sensicare SPF 50. Είναι εμπλουτισμένο με την τεχνολογία Sun Comfort, (σε συνδυασμό πάντα με την αντηλιακή τεχνολογία Supreme Light) για μέγιστη προστασία από τους ερεθισμούς που προκαλούνται από τον ήλιο. Παράλληλα, η σύνθεσή του είναι ειδικά μελετημένη, ώστε να μην περιέχει άρωμα ή ερεθιστικούς παράγοντες, που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στην ευαίσθητη επιδερμίδα.

Μύθος #4: Το καλοκαίρι δεν μπορώ να κάνω θεραπεία για τις πανάδες

Στο παρελθόν αυτό πράγματι, ήταν αλήθεια. Οι θεραπείες για τις πανάδες προκαλούσαν φωτοευαισθησία. Πλέον ωστόσο, υπάρχουν πιο ήπιες μέθοδοι αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης και, ναι, ένα αντηλιακό μπορεί να περιέχει συστατικά που προστατεύουν από τις πανάδες, αλλά και τις αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, ένα αντηλιακό μπορεί να σε προστατεύσει συνολικά από τη φωτογήρανση (ρυτίδες και λεπτές γραμμές), αλλά και από τις δυσχρωμίες.

carroten_6.JPG

Το αντηλιακό Carroten, Anti Age Spot SPF 50 είναι ένα αντηλιακό που, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Age Block (σε συνδυασμό πάντα με την αντηλιακή τεχνολογία Supreme Light), καταφέρνει να σου παρέχει ολοκληρωμένη αντηλιακή προστασία, αλλά και προστασία από τη φωτογήρανση. Αυτό σημαίνει ότι ναι, μπορείς να ακολουθείς τη θεραπεία για τις πανάδες σου και ταυτόχρονα να τις αντιμετωπίζεις κάθε φορά που κάνεις ηλιοθεραπεία ή τη βόλτα σου στην πόλη.

Μύθος #5: Με το αντηλιακό δεν θα μαυρίσω

Το δέρμα σου θα μαυρίσει με το αντηλιακό γιατί το μαύρισμα είναι η αντίδρασή του απέναντι στον ήλιο. Το αντηλιακό απλά θα σε βοηθήσει να μαυρίσεις σωστά και με ασφάλεια. Μην το αποφεύγεις, λοιπόν, βρες ένα αντηλιακό που ταιριάζει στις ανάγκες σου και φόρα το. Μόνο έτσι θα ζήσεις το καλοκαίρι σου ανέμελα και με ασφάλεια.

carroten_7.JPG

Και αν δεν ξέρεις ποιο αντηλιακό πρέπει να διαλέξεις, μπες στο carroten.gr και διάλεξε από την πλούσια γκάμα του αντηλιακού που, εδώ και 35 χρόνια, μας προστατεύει μας φροντίζει και μας μαυρίζει.

Και φυσικά μην παραλείψεις να κάνεις like στον επίσημο λογαριασμό @carroten.gr στο facebook και follow στον επίσημο λογαριασμό @carrotenofficial στο Instagram για να μαθαίνεις πρώτη τα νέα τoυ Carroten.