Detox your feed! Το Dove μας προτρέπει να αποδράσουμε από τις τοξικές συμβουλές ομορφιάς

Detox your feed! Το Dove μας προτρέπει να αποδράσουμε από τις τοξικές συμβουλές ομορφιάς

Καθημερινά τα νέα παιδιά «βομβαρδίζονται» από τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με μελέτες του Dove, 1 στα 2 κορίτσια υποστηρίζει ότι οι τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ευθύνονται για τη χαμηλή του αυτοπεποίθηση. Είναι λογικό αν το σκεφτείς. Ο κόσμος των social media είναι γεμάτος φίλτρα, λάθος πρότυπα, αλλοιωμένες εικόνες, κακές συμβουλές και κριτική… ατελείωτη κριτική. Όλα αυτά έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε κορίτσια και γυναίκες κάθε ηλικίας, ακόμα περισσότερο όμως στα νεαρά κορίτσια.

Αυτά τα κορίτσια, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα με τα social media, αποκτούν λάθος εικόνα τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για την ίδια την ομορφιά. Σε όλη αυτή την τοξικότητα θέλει να βάλει τέλος το Dove, το οποίο εδώ και χρόνια μας παροτρύνει να αγαπάμε τον εαυτό και το σώμα μας όπως ακριβώς είναι. Παραμένοντας λοιπόν πιστό στην «αποστολή» του και θέλοντας να μετατρέψει την ομορφιά σε πηγή αυτοπεποίθησης, το Dove δημιούργησε το Dove Self Esteem Project.

1689316190935-146022914-image002.jpg

Στο πλαίσιο αυτού, το Dove κάλεσε νέα κορίτσια και τους γονείς τους σε ένα διαφορετικό escape room. Στο Toxic Advice Escape Room by Dove, οι γονείς και τα νεαρά κορίτσια ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τις τοξικές συμβουλές των social media και προσπάθησαν να αποδράσουν από αυτές, όπως θα δεις και στο video που ακολουθεί.

Φυσικά το Dove δεν σταμάτησε σε αυτή τη δράση, αλλά δημιούργησε και έναν οδηγό αυτοπεποίθησης ώστε να μπορέσει να παρέχει σε γονείς και παιδιά, όλα τα εργαλεία και τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να μπορούν πρώτα από όλα να εντοπίσουν την τοξικότητα στα social media -και έπειτα να την αποβάλλουν. Δες το παρακάτω video και κατέβασε τον οδηγό αυτοπεποίθησης.

Πολύτιμες συμβουλές και μία πρωτοβουλία σχεδιασμένη ώστε να μας βάλει σε σκέψεις, και να μας παροτρύνει να κάνουμε και εμείς αυτό που οφείλουμε ώστε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο (εικονικό ή μη) πιο ασφαλή για τη νέα γενιά. Έναν κόσμο όπου η ομορφιά γιορτάζεται σε όλες τις μορφές της, καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι όμορφος με τον δικό του τρόπο. Αυτό είναι το όραμα του Dove και ανοίγει τον δρόμο προς την πραγματική αγάπη και αποδοχή του αυθεντικού εαυτού μας!

Ώρα λοιπόν να αποδράσουμε, να αποτοξινώσουμε το feed μας και να ζήσουμε με υπερηφάνεια για τον δικό μας, ξεχωριστό, αυθεντικό εαυτό.

#Dove

#DoveEscapeToxicAdvice

#DetoxYourFeed

#DoveSelfEsteemProject