Red flags: Πώς θα μάθεις να εντοπίζεις την τοξικότητα και να την αποφεύγεις

Red flags: Πώς θα μάθεις να εντοπίζεις την τοξικότητα και να την αποφεύγεις

Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε και ας αποτοξινώσουμε τα feeds μας!

Τα τελευταία χρόνια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τις καθημερινές στιγμές μας! Εάν με ακολουθείς στο Instagram γνωρίζεις ότι είμαι αρκετά ενεργή σε αυτή τη πλατφόρμα οπότε νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να σου πω κάποια πράγματα σχετικά με τα social media.

Όλοι γνωρίζουμε τα πολλά θετικά που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν όμως και πολλές «παγίδες» για τις οποίες θα ήθελα να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Πολλές φορές έχω σκεφτεί όλες εκείνες τις «παγίδες» οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς, να χάνουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας.

Σύμφωνα με έρευνα του Dove μάλιστα, 1 στα 2 κορίτσια υποστηρίζει ότι οι τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ευθύνονται για τη χαμηλή του αυτοπεποίθηση.

1689316426026-694751973-image003.jpg

Θα ήθελα λοιπόν να σταθώ σε αυτή τη τοξική επιρροή και να φανώ χρήσιμη με τις συμβουλές μου και η σημαντικότερη είναι η εξής: Μη πιστεύεις όλα όσα βλέπεις στα social media γιατί τις περισσότερες φορές θα εμφανιστεί στο feed σου κάποιο μη ρεαλιστικό πρότυπο ομορφιάς. Δε χρειάζεσαι αυτή τη πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα όταν δεν είναι αληθινή! Αυτή είναι μεγαλύτερη «παγίδα» που πρέπει να αποφύγεις.

Σε αυτό θέλει να σε βοηθήσει και το Dove, η μάρκα που έχει σαν στόχο να κάνει την ομορφιά πηγή αυτοπεποίθησης.

Για αυτό το λόγο, δημιούργησε την καμπάνια #DetoxYourFeed, στα πλαίσια του Dove Self Esteem Project και κάλεσε γονείς μαζί με τα παιδιά τους σε ένα διαφορετικό Escape Room. Εκεί, γονείς και παιδιά έπρεπε να αποδράσουν από τις τοξικές συμβουλές των social media και να έρθουν αντιμέτωποι με τους πραγματικούς κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά τους.

Κάνε detox στο feed σου ώστε να το μετατρέψεις σε ένα ευχάριστο για εσένα χώρο. Επέλεξε role models τα οποία σου προσφέρουν τροφή για σκέψη και σε ωθούν να εξελιχθείς. Απομόνωσε τα θετικά στοιχεία και προσάρμοσε τα στο δικό σου χαρακτήρα που είναι μοναδικός. Μην αφήνεις κανένα Post να επηρεάζει την αυτοεκτίμηση σου. Κάνε unfollow όλες τις τοξικές συμβουλές. Επέλεξε το αληθινό και εκείνο που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα! Και το Dove είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσει, καθώς δημιούργησε έναν οδηγό αυτοπεποίθησης για όλους! Εάν είσαι γονιός, παππούς ή γιαγιά, υπεύθυνος για τη φροντίδα του παιδιού, μέντορας, θεία, θείος ή ένας έμπιστος μεγαλύτερος φίλος, κατέβασε τον Οδηγό αυτοπεποίθησης του Dove και βοήθησε τους νέους να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να χτίσουν αυτοπεποίθηση.

Γίνε λοιπόν η αλλαγή, άλλαξε την αφήγηση, μην πιστεύεις ότι βλέπεις και μάθε να εντοπίζεις τα red flags στα social media. Έτσι θα παραμείνεις ο άφιλτρος, πανέμορφος εαυτός σου.