Φθινοπωρινό layering για την επιδερμίδα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Φθινοπωρινό layering για την επιδερμίδα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
myeden.art

Όπως το φθινόπωρο κάνουμε layering στα ρούχα μας, έτσι και η επιδερμίδα μας απαιτεί layers ενυδάτωσης και προστασίας. Διάβασε πώς θα κάνεις σωστό skincare layering και ποια είναι τα σημαντικότερα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο φέρνει σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στον καιρό, αλλά και στην επιδερμίδα μας. Η θερμοκρασία πέφτει, η υγρασία αυξάνεται και οι άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη ξηρότητα και αίσθηση τραβήγματος στις ξηρές επιδερμίδες. Όπως, λοιπόν, φροντίζουμε για την προστασία του σώματός μας από τις καιρικές συνθήκες που αλλάζουν, κάνοντας layering στα ρούχα μας, έτσι και η επιδερμίδα μας χρειάζεται το δικό της layering.

Η σημασία του skincare layering

Το layering των προϊόντων ομορφιάς είναι, ουσιαστικά, η εφαρμογή προϊόντων σε στρώσεις/layers, πράγμα που επιτρέπει στην επιδερμίδα να απορροφήσει και να εκμεταλλευτεί τα οφέλη του κάθε προϊόντος αποτελεσματικά. Ναι, είναι κάτι που κάνουμε έτσι κι αλλιώς, όμως το φθινόπωρο, η επιδερμίδα απαιτεί περισσότερη φροντίδα και πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται εντατική ενυδάτωση.

Επομένως, στόχος του layering το φθινόπωρο είναι να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας τη μέγιστη δυνατή φροντίδα μέσω των layers που χρησιμοποιούμε.

Θα σου εξηγήσουμε αναλυτικά.

image003.jpg

Layer #1:

Αν νιώθεις ότι το δέρμα σου απαιτεί ένα boost, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριν την κρέμα σου σου ένα από τα boosters της Frezyderm, για να ενισχύσεις τη δράση της.

Layer #2: Η ενυδάτωση

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας -όπως είπαμε- είναι ο #1 στόχος του φθινοπωρινού skincare layering, επομένως η ενυδατική κρέμα που θα επιλέξουμε, παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διαδικασία. Με τις ανάγκες της επιδερμίδας να είναι αυξημένες, πιθανότατα η συνηθισμένη μας κρέμα δεν αρκεί, άρα πρέπει να επιλέξουμε κρέμες με πλούσια ενυδατικά συστατικά που θα επαναφέρουν την υγρασία, τη φρεσκάδα, την ελαστικότητα και τη λάμψη στην επιδερμίδα μας. Πώς θα επιλέξουμε όμως σωστά την κρέμα που έχει ανάγκη το δέρμα μας;

image005.jpg

Ανάλογα με την ηλικία μας αλλά και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας:

Μετά τα 20

Την περίοδο αυτή χρειαζόμαστε μία απαλή και δροσερή κρέμα που θα μας προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση που θα διαρκέσει μέσα στη μέρα και παράλληλα θα προστατεύσει την επιδερμίδα μας από το οξειδωτικό στρες στο οποίο εκτέθηκε σε μεγάλο βαθμό κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Aυτό μπορεί να μας το προσφέρει μία κρέμα όπως η Moisturizing 24h Cream της Frezyderm.

image007.jpg

Εμπλουτισμένη με τριπεπτίδια, αντιοξειδωτικά και κεραμίδια, προσφέρει ενυδάτωση διαρκείας βελτιώνοντας τη δερματική υφή και παρέχει και αντιοξειδωτική προστασία. Συγκεκριμένα, προσφέρει 50% περισσότερη ενυδάτωση ακόμα και 7 ώρες μετά την εφαρμογή1. Έχει λεπτόρρευστη μη λιπαρή υφή και αποτελεί ιδανική βάση για μακιγιάζ. Αν λοιπόν είσαι ένα 20+ κορίτσι, η Moisturizing 24h Cream της Frezyderm σου προσφέρει το layer ενυδάτωσης που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

Μετά τα 30

Στην επόμενη δεκαετία μας, η επιδερμίδα απαιτεί εντατική ενυδάτωση και φροντίδα, ανεξάρτητα με το πόσο καθίσαμε στον ήλιο το καλοκαίρι. Οι ρυτίδες και τα λοιπά σημάδια που αφήνει ο χρόνος στην επιδερμίδα μας, απαιτούν αντιμετώπιση και προστασία. Χρειάζεται λοιπόν ένας συνδυασμός δυναμικής ενυδάτωσης και αναδόμησης, όπως αυτή που προσφέρει η κρέμα Moisturizing Plus Cream της Frezyderm.

image009.jpg

Με σύνθεση που περιέχει: 3 τύπους υαλουρονικού οξέος που φτάνουν και στα 3 επίπεδα του δέρματος και 2 ισχυρά πεπτίδια, επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα και αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου. Χαρίζει 7,5 πιο ενυδατωμένο δέρμα σε μόλις 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή2 ενώ παράλληλα προστατεύει το DNA των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Μετά τα 45

Όσο ωριμάζουμε, η επιδερμίδα μας χάνει την υγρασία της με ταχύτερους ρυθμούς και είναι πιο ευάλωτη στα σημάδια του χρόνου. Η κρέμα που θα επιλέξουμε λοιπόν, θα πρέπει να περιέχει ισχυρά ενυδατικά συστατικά και αντιγηραντικά στοιχεία. Η κρέμα Moisturizing Rich Cream της Frezyderm είναι ειδικά μελετημένη ώστε να προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και επανόρθωση στις ώριμες επιδερμίδες.

image011.jpg

Περιέχει τριπεπτίδια και ιχθυοκολλαγόνο και προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση και μείωση ρυτίδων επαναφέροντας την πυκνότητα στο ώριμο ή έντονα ξηρό δέρμα. Η εφαρμογή της προσφέρει 11% περισσότερη ενυδάτωση σε μόλις 2 εβδομάδες2 και διαθέτει πλούσια, μη λιπαρή υφή ιδανική για το ώριμο δέρμα.

image013.jpg

Layer #3: το αντηλιακό

Και φυσικά μην ξεχνάς, ακόμα και το φθινόπωρο, η αντηλιακή προστασία πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησής σου και το τελευταίο layer σε κάθε ρουτίνα. Στην γκάμα αντηλιακών της Frezyderm θα βρεις το αντηλιακό (με χρώμα ή χωρίς) που ταιριάζει σε εσένα.

Ο καθαρισμός

Πριν από τα βήματα layering, ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το πρώτο βήμα του skincare και έχει ιδιαίτερη σημασία. Έτσι, και το φθινόπωρο, χρειάζεται να επιλέξεις φόρμουλες για απαλό αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό και ενυδατικές -μαλακτικές ιδιότητες, πολύτιμες ειδικά τώρα μετά το καλοκαίρι που το δέρμα σου τις χρειάζεται όσο ποτέ. Καθώς λοιπόν επιστρέφουμε στο γραφείο και το καθημερινό μακιγιάζ, θα πρέπει να εντάξουμε στον καθημερινό μας καθαρισμό ένα ειδικά σχεδιασμένο νερό Micellar για την αφαίρεση του μακιγιάζ, και έναν ενυδατικό αφρό, που καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα.

image015.jpg

Το ενεργό μικκυλιακό νερό καθαρισμού Micellar Water της Frezyderm, με υαλουρονικό οξύ και φυτικές σαπωνίνες -συστατικό με εξαιρετική καθαριστική ικανότητα,-αφαιρεί από το δέρμα ακόμα και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ, ακόμα και αν είναι αδιάβροχο. Προσφέρει 27% πιο αποτελεσματικό καθαρισμό της επιδερμίδας από τους σωματιδιακούς ρύπους3 και επιπλέον, διαθέτει ενυδατική και αντιγηραντική δράση. Έχει ειδικά μελετημένη σύνθεση κατάλληλη ακόμα και το πιο ευαίσθητο δέρμα.

image017.jpg

Έπειτα, ο απαλός αφρός καθαρισμού Mild Wash Foam της Frezyderm, έρχεται να ολοκληρώσει τον καθαρισμό και να προσφέρει με τη σειρά του φρεσκάδα στην επιδερμίδα, χωρίς να την ερεθίζει.

Αναζήτησε όλα τα προϊόντα Frezyderm στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και e-pharmacy και δημιούργησε το δικό σου φθινοπωρινό skincare layering!

1695035361659-501284054-Untitled.jpg

1. Imperata Cylindrica-Technical data

2. Οργανομετρική αξιολόγηση, 20 γυναίκες 45-65 ετών, 2 εβδομάδες.

3. Marine Exopolysaccharide-Technical Data