Post-Summer Blues; Όχι για την επιδερμίδα σου…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Post-Summer Blues; Όχι για την επιδερμίδα σου…
Evoto myeden.art

Με την επιστροφή στην πόλη και το γραφείο, είναι λογικό να έχουμε post summer blues.  Αντίστοιχα, και το δέρμα μας μπορεί να «υποφέρει» από αυτά (αφυδάτωση, έλλειψη λάμψης κ.ο.κ.) αλλά φέτος δεν χρειάζεται να αφήσουμε να συμβεί αυτό! Διάβασε πώς θα φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου για να αποφύγει το δέρμα σου (τουλάχιστον) τη δύσκολη περίοδο μετά το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι πέρασε και αρχίζουμε να αφήνουμε πίσω μας τις ηλιόλουστες μέρες, τα μπάνια στη θάλασσα και τις ανέμελες στιγμές. Καθώς, λοιπόν, επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, το σώμα και το μυαλό μας περνούν από μια περίοδο προσαρμογής, τα λεγόμενα «post-summer blues». Το ίδιο συμβαίνει και στην επιδερμίδα μας. Όπως εμείς, έτσι και η επιδερμίδα μας επηρεάζεται από την μεταβατική αυτή περίοδο. Το αλάτι, ο ήλιος, η έντονη εφίδρωση, το μακιγιάζ και η σκόνη έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά το δέρμα μας που «διψά» για ενυδάτωση και θρέψη. Μπορούμε όμως να φροντίσουμε το δέρμα μας σωστά, μετά το καλοκαίρι.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα μας μετά το καλοκαίρι

Ζέστη, ήλιος, αλάτι και χλώριο -αν προτιμήσαμε την πισίνα-, προκάλεσαν ξηρότητα στο δέρμα μας και το έκαναν ανελαστικό, με θαμπή όψη και τραχιά υφή. Με άλλα λόγια, η επιδερμίδα μας μετά το καλοκαίρι μάλλον δεν σφύζει από ζωντάνια, όπως πριν. Μέσα σε όλα αυτά, η έντονη εφίδρωση μέσα στον καύσωνα ενίσχυσε τα σημάδια αφυδάτωσης. Προσθέστε και την ταλαιπωρία από τα βράδια που ξεχάσαμε να κάνουμε ντεμακιγιάζ μετά το πάρτι στο beach bar και έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα του τι πέρασε η επιδερμίδα μας το προηγούμενο διάστημα.

1694764566913-34731353-image003.jpg

Ανάγκες μετά τα 20

Στα 20 μας, η επιδερμίδα μας δεν έχει αυξημένες ανάγκες. Το νούμερο ένα ζητούμενο είναι η επαρκής ενυδάτωση . Μετά το καλοκαίρι ωστόσο, η ανάγκη για ενυδάτωση εντείνεται εξαιτίας της έκθεσής μας στον ήλιο όπως και η ανάγκη για προστασία από το οξειδωτικό στρες στο οποίο εκτέθηκε το δέρμα μας το καλοκαίρι σε μεγάλο βαθμό.

1694764585933-703753753-image005.jpg

Για να αποφύγουμε, επομένως, τα post summer blues στην ηλικία των 20+, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε προϊόντα που ενυδατώνουν εντατικά και επανορθώνουν την επιδερμίδα, χωρίς ωστόσο να την επιβαρύνουν. Ένα τέτοιο προϊόν είναι η κρέμα Moisturizing 24h Cream της Frezyderm.

Εμπλουτισμένη με τριπεπτίδια, αντιοξειδωτικά, & κεραμίδια, προσφέρει προσφέρει 50% περισσότερη ενυδάτωση ακόμα και 7 ώρες μετά την εφαρμογή1, βελτιώνει τη δερματική υφή και προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες.

Ανάγκες μετά τα 30

Καθώς διανύουμε την ηλικία των 30, η επιδερμίδα τις χάνει πολύ πιο εύκολα την υγρασία τις, ξεκινά να χάνει τη φυσική τις λάμψη και αρχίζουν να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Όλα αυτά επιδεινώνονται εξαιτίας τις έκθεσης στον ήλιο, γι’ αυτό η επιδερμίδα σε αυτή την ηλικία, μετά το καλοκαίρι, απαιτεί εντατική ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία, καθώς και συστατικά που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου.

1694764612149-799996970-image007.jpg

Προκειμένου λοιπόν να μην υποφέρει η επιδερμίδα τις μετά το καλοκαίρι από post summer blues, είναι σημαντικό να επιλέξουμε προϊόντα που θα προσφέρουν εντατική ενυδάτωση και θα περιέχουν συστατικά που ανταποκρίνονται τις αυξημένες ανάγκες που έχει η επιδερμίδα τις. Το δικό τις αγαπημένο προϊόν που κάνει όλα αυτά (και ακόμα περισσότερα), είναι η κρέμα Moisturizing Plus Cream τις Frezyderm.

Η σύνθεσή της είναι βασισμένη σε προσεκτικά επιλεγμένα ενεργά. Χάρη στους 3 τύπους υαλουρονικού οξέος, προσφέρει 3πλή ενυδάτωση ενώ με τη δύναμη 2 ισχυρών πεπτιδίων το κολλαγόνο αυξάνεται κατά 112%2 και η επιδερμίδα ανακτά την ελαστικότητά της. Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, η ενυδάτωση ενισχύεται κατά 7,5%3 για υγιές, λαμπερό, ελαστικό, δέρμα από τις πρώτες μέρες εφαρμογής. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε παρέχει πολύτιμη αντιοξειδωτική προστασία.

Ανάγκες μετά τα 45

Η επόμενη δεκαετία της ζωής μας είναι ίσως η ομορφότερη, ωστόσο η επιδερμίδα μας έχει περάσει από πολλές φάσεις αλλαγών. Τα επίπεδα της υγρασίας της έχουν ήδη μειωθεί, η φθορά της βιολογικής γήρανσης και φωτογήρανσης είναι πιο ορατή, παρουσιάζεται απώλεια πυκνότητας και ελαστικότητας ενώ εμφανίζονται περισσότερες και πιο βαθιές ρυτίδες.

1694764622765-835712182-image009.jpg

Για αποτελεσματικό skincare μετά το καλοκαίρι στα 45 λοιπόν, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση και επανόρθωση της επιδερμίδας. Η κρέμα Moisturizing Rich Cream της Frezyderm είναι η κρέμα που προσφέρει στην επιδερμίδα μας όλα τα παραπάνω.

Τετραπεπτίδια και ιχθυοκολλαγόνο συνδυάζονται τέλεια προσφέροντας στην επιδερμίδα μοναδικά οφέλη: η ενυδάτωση αυξάνεται κατά 11%3 και θωρακίζεται στο εσωτερικό, η πυκνότητα επανέρχεται και οι ρυτίδες μειώνονται. Διαθέτει πλούσια, μη λιπαρή υφή, ιδανική για το ώριμο δέρμα.

1694764641468-708749766-image011.jpg

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, ανεξάρτητα από την ηλικία, το κλειδί για να αποφύγουμε τα post summer blues, είναι η πρόληψη και η φροντίδα. Πρέπει να «ακούμε» τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, να τη φροντίζουμε σύμφωνα με αυτές και να προλαμβάνουμε τη φθορά του καλοκαιριού όσο είναι νωρίς. Και ναι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φοράμε πάντοτε αντηλιακό, ακόμα και τις βροχερές φθινοπωρινές ημέρες.

Αναζήτησε την πλήρη γκάμα αντηλιακών αλλά και τις εξειδικευμένες και με απολαυστική υφή κρέμες της Frezyderm στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και e-pharmacy και απόφυγε τα Post summer blues της επιδερμίδας σου!

1695035361659-501284054-Untitled.jpg

1. Imperata Cylindrica-Technical data

2. Acetyl Tetrapeptide 11-9- Technical data

3. Οργανομετρική αξιολόγηση, 20 γυναίκες 45-65 ετών, 2 εβδομάδες.