Το δέρμα μετά το καλοκαίρι: Ένας πλήρης οδηγός για να καταλάβεις τις ανάγκες του

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Το δέρμα μετά το καλοκαίρι: Ένας πλήρης οδηγός για να καταλάβεις τις ανάγκες του
Evoto myeden.art

Το skincare μετά το καλοκαίρι είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι. Μετά την ταλαιπωρία που έχει υποστεί η επιδερμίδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζεται επανόρθωση. Διάβασε τι ακριβώς συμβαίνει στην επιδερμίδα και πώς θα την περιποιηθείς σωστά.

Το καλοκαίρι είναι μαγικό, ο ήλιος, η θάλασσα, οι ατελείωτες ώρες στην παραλία και οι ανέμελες στιγμές μάς ξεκουράζουν, μας αναζωογονούν και μας γεμίζουν αναμνήσεις. Όλα αυτά, ωστόσο, έχουν αντίκτυπο στην επιδερμίδα μας και με τον ερχομό του φθινοπώρου, αυτές οι συνέπειες γίνονται πιο εμφανείς. Για να προσφέρουμε λοιπόν στο δέρμα μας αυτό που χρειάζεται, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τι συμβαίνει στ’ αλήθεια στην επιδερμίδα μας πριν και μετά το καλοκαίρι.

Το δέρμα μας το καλοκαίρι

Κατά τους ζεστούς μήνες, η επιδερμίδα μας εκτίθεται σε μια σειρά από συνθήκες που μπορούν να την αφυδατώσουν σημαντικά. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, οι αλλεπάλληλες βουτιές στη θάλασσα (αλάτι) και την πισίνα (χλώριο), καθώς και η συνεχής λειτουργία των κλιματιστικών (ξηρός αέρας) συμβάλλουν στην απώλεια υγρασίας της επιδερμίδας.

Παράλληλα, η εφίδρωση αυξάνει την αφυδάτωση κάνοντας το δέρμα να χάσει τη λάμψη του. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυαστικά, αποτυπώνουν τα σημάδια τους στην επιδερμίδα και αυτά εντείνονται καθώς ο καιρός και οι συνήθειές μας αλλάζουν, με τον ερχομό του φθινοπώρου.

1694764802554-487926429-image003.jpg

Το δέρμα μας μετά το καλοκαίρι

Καθώς περνάμε στο φθινόπωρο, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο κρύα και ο αέρας πιο ξηρός. Αυτά σε συνδυασμό με την φθορά που προκλήθηκε το καλοκαίρι, αυξάνουν τις ανάγκες της επιδερμίδας μας για ενυδάτωση και βαθιά φροντίδα πρωτίστως για την καλή της υγεία και έπειτα για την καλή της εμφάνιση.

Είναι πολύ σημαντικό, επομένως, να προσαρμόζουμε την περιποίησή μας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Τι χρειάζεται, άρα, η επιδερμίδα μας μετά το καλοκαίρι; Χρειάζεται αρχικά εντατική ενυδάτωση που είναι άλλωστε το Α και το Ω για την υγεία της.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν υπάρχει μόνο ένα προϊόν «κλειδί» που θα προσφέρει τα πάντα σε κάθε περίπτωση, υπάρχει όμως η αγαπημένη Frezyderm με τις ολοκληρωμένες προτάσεις της για κάθε ηλικία.

1694764832778-793654983-image005.jpg

Ολοκληρωμένη φροντίδα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός μας

Το δέρμα μας δεν έχει τις ίδιες ανάγκες στα 20, τα 30 και τα 40+. Γι’ αυτό η Frezyderm έχει δημιουργήσει προϊόντα ενυδάτωσης, ειδικά διαμορφωμένα ώστε να προσφέρουν στην επιδερμίδα μας αυτό που χρειάζεται μετά το καλοκαίρι σε κάθε ηλικία.

Μετά τα 20: Ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία

Για την ηλικία των 20+ η Frezyderm έχει δημιουργήσει την Moisturizing 24h Cream. Είναι η απαλή ενυδατική κρέμα παρατεταμένης δράσης που προσφέρει 50% περισσότερη ενυδάτωση ακόμα και 7 ώρες μετά την εφαρμογή1, βελτιώνοντας την υφή του δέρματος και επιπλέον του χαρίζει την αντιοξειδωτική προστασία που χρειάζεται την post-summer εποχή του.

1694764849303-580766536-image007.jpg

Όλα αυτά, χάρη στη μοναδική της φόρμουλα με τριπεπτίδια, αντιοξειδωτικά και κεραμίδια. Μπορεί να γίνει μία τέλεια βάση για το μακιγιάζ καθώς δεν αφήνει λιπαρότητα και χαρίζει μία πιο λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία.

Μετά τα 30: Ενυδάτωση και επανόρθωση

Για την ηλικία των 30+ η Frezyderm έχει δημιουργήσει τη Moisturizing Plus Cream. Εμπλουτισμένη με 3 τύπους υαλουρονικού οξέος προσφέρει ενυδάτωση και στα 3 επίπεδα του δέρματος αφήνοντάς το 7,5% πιο ενυδατωμένο2 ενώ τα 2 ισχυρά πεπτίδια που περιέχει αναδομούν την επιδερμίδα επαναφέροντας την ελαστικότητά της. Το κολλαγόνο αυξάνεται και το δέρμα ανακτά τη συνοχή του και επιπλέον προστατεύεται από το οξειδωτικό στρες, χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει η κρέμα.

1694764877801-764049133-image009.jpg

Είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το μακιγιάζ. Χρησιμοποιείται πρωί πριν το αντηλιακό, και βράδυ σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα φροντίδας.

Μετά τα 45: Ενυδάτωση και αναδόμηση

Για την ηλικία των 45+ η Frezyderm έχει δημιουργήσει τη Moisturizing Rich Cream. Πρόκειται για μία κρέμα πλούσιας ενυδάτωσης με τετραπεπτίδια και ιχθυοκολλαγόνο που αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος κατά 11%2 και το αναδομεί ολικά: οι ρυτίδες μειώνονται, η πυκνότητα αποκαθίσταται και το δέρμα αποκτά ξανά συνοχή. Διαθέτει πλούσια, μη λιπαρή υφή, ιδανική για το ώριμο δέρμα. Χρησιμοποιείται πρωί και βράδυ και είναι ιδανική για χρήση σε λαιμό και ντεκολτέ.

1694764897493-746811459-image011.jpg

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, το φθινόπωρο το δέρμα μας υποφέρει τόσο από τις συνθήκες της εποχής, αλλά και εξαιτίας της φθοράς που έχει προηγηθεί το καλοκαίρι. Προσαρμόζουμε λοιπόν τη ρουτίνα μας και επιλέγουμε προϊόντα που μας προσφέρουν αυτό ακριβώς που έχουμε ανάγκη με την υπογραφή της αγαπημένης Frezyderm.

Αναζήτησε όλα τα προϊόντα Frezyderm στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και e-pharmacy και, τώρα που ξέρεις τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου, πρόσφερέ της αυτό που χρειάζεται.

1695035361659-501284054-Untitled.jpg

1. Imperata Cylindrica-Technical data

2. Οργανομετρική αξιολόγηση, 20 γυναίκες 45-65 ετών, 2 εβδομάδες.