Best of beauty trends: Οι τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που ξεχωρίσαμε αυτόν τον χρόνο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Best of beauty trends: Οι τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που ξεχωρίσαμε αυτόν τον χρόνο

Το 2023 ήταν η χρονιά που είδαμε all time classic τάσεις στις πασαρέλες αλλά και καινούργιες edgy και ρομαντικές. Θυμόμαστε τις καλύτερες μία ανάσα πριν αποχαιρετίσουμε το έτος.

Κάθε που μπαίνει ο Φεβρουάριος, το team του Queen.gr αρχίζει να ετοιμάζεται για τις εβδομάδες μόδας. Το ίδιο κάναμε και πέρισυ, προκειμένου να δούμε από κοντά τις τελευταίες κολεξιόν, αλλά και τις τάσεις στην ομορφιά. Είδαμε λοιπόν trends που μας θύμισαν τα παλιά, καθώς και καινούργια που μας προκάλεσαν και μας έκαναν να θέλουμε να βγούμε από το comfort zone μας. Ας τα θυμηθούμε μαζί και ας σκεφτούμε ποια θα συνεχίσουμε να φοράμε και το 2024.

Balletcore Beauty

Copy of Untitled Design - 1

Οι πασαρέλες της άνοιξης, αλλά και του χειμώνα, γέμισαν με αναφορές στο μπαλέτο και την κλασική, χορευτική κουλτούρα. Στο show της Simone Rocha, είδαμε τα μοντέλα να περπατούν με χαριτωμένους φιόγκους στο πρόσωπο. Στην πασαρέλα του Christian Siriano, είδαμε μοντέλα με περίτεχνες κορδέλες στα μαλλιά. Η «μετάφραση» του συγκεκριμένου trend στην καθημερινότητα, ήρθε με ψηλούς κότσους, πιο διακριτικές κορδέλες και αιθέριο μακιγιάζ. Και ναι, δεν είναι ανάγκη να έχεις το ταλέντο της αείμνηστης Galina Ulanova στον χορό για να το υιοθετήσεις.

Cherry Red Lips

Copy of Untitled Design - 1

Δεν υπάρχει χρονιά που δεν θα δούμε το κόκκινο κραγιόν στην πασαρέλα. Είναι η τάση που θα επιστρέφει κάθε σεζόν, πράγμα που έκανε και όλη το 2023, απλά το έκανε… with a twist. Τα κόκκινα χείλη που είδαμε είχαν τις ζουμερές αποχρώσεις του κερασιού, άλλοτε πιο σκούρες και άλλοτε πιο φωτεινές. Τον χειμώνα, είδαμε τα μοντέλα στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana με dark cherry χείλη. Ενώ την άνοιξη, ο οίκος Moschino έδειξε την πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση του αγαπημένου μας φρούτου. Στην καθημερινότητά μας, φορέσαμε κάθε κόκκινο όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια και αποθεώσαμε έτσι την grande dame που κρύβουμε μέσα μας!

Witchy Glam

Copy of Untitled Design - 1

Τόσο την άνοιξη, όσο και τον χειμώνα, είδαμε gothic vibes να εμφανίζονται στα catwalks. Οι οίκοι Mugler, Rodarte, ακόμη και στον οίκο Rochas φόρεσαν πολύ σκούρα κραγιόν στα μοντέλα τους. Ωστόσο, ο makeup artist και image director του Dior, Peter Philips, μας έκανε να θέλουμε να φορέσουμε το συγκεκριμένο trend αφού μας «μάγεψε» με το βαθύ, ματ μοβ κραγιόν που φόρεσε μόνο στο κέντρο του στόματος των κοριτσιών. Όχι, δεν το τολμήσαμε και θαυμάζουμε όσες το έκαναν! Μας θυμίζει την «Κόκκινη Βασίλισσα» στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»... στο λιγότερο evil του.

Sculpted Hair

Copy of Untitled Design - 1

Ενώ οι κότσοι και οι αλογοουρές είχαν πράγματι την τιμητική τους, τα σμιλεμένα μαλλιά ήταν εκείνα που έκλεψαν την παράσταση, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Πασαρέλες όπως αυτή του Giambattista Valli αλλά και του οίκου Fendi, γέμισαν αρχιτεκτινικά up dos και χτενίσματα που έμοιαζαν με έργα τέχνης. Εμείς φορέσαμε αρκετό τζελ στα μαλλιά μας, ωστόσο δεν καταφέραμε να αντιγράψουμε κάποιο από τα χτενίσματα της τάσης. Αρκεστήκαμε, λοιπόν, στο να θαυμάζουμε το trend.

Glowy Skin

Copy of Untitled Design - 1

Φέτος, αυτό που παρατηρήσαμε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη τάση, ήταν το «no makeup look» και ως συνέπεια αυτού γεννήθηκε η glowy skin τάση. Αυτή η τάση θέλει τα πρόσωπα σχεδόν γυμνά και με λάμψη που προσδίδει υγεία, όπως την είδαμε στους οίκους Atlein αλλά και Philosophy di Lorenzo Serafini. Ναι, δοκιμάσαμε την τάση και καταλάβαμε ακόμα μία φορά αυτό που υπογράφουμε στα beauty μανιφέστο που γράφουμε εδώ στο Queen.gr: το skin care σώζει ζωές, επιδερμίδες και προσφάτως και τάσεις!