Social Media Beauties: Οι μεγαλύτερες beauty στιγμές στα social media το 2023

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Social Media Beauties: Οι μεγαλύτερες beauty στιγμές στα social media το 2023

Καθώς αποχαιρετάμε μια ακόμα χρονιά θυμόμαστε τα beauty trends που κυριάρχησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας έκαναν να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε, αλλά και τις στιγμές πο έγιναν viral. Τις «όμορφες» στιγμές που έγιναν viral, για να είμαστε πιο σωστές.

Barbiecore και balletcore, Wednesday Addams, Strawberry makeup… Οι τάσεις στα social media φέτος (Instagram και TikTok) ήταν πολλές! Δεν τις λατρέψαμε όλες. Δεν τις απορρίψαμε, όμως. Τις παρακολουθήσαμε με κατανόηση για να τις μεταφέρουμε εδώ σε σένα. Άλλωστε, στον αχανή κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει μέτρο και κάποιες τάσεις έφτασαν… Πολύ μακριά, τόσο μακριά που έγινε αδύνατο να τις «ακολουθήσουμε». Κάποιες άλλες όμως μας έκαναν να θέλουμε να τις δοκιμάσουμε! Κάποιες τις τολμήσαμε και κάποιες όχι, όλες όσες, όμως, έχουμε στη λίστα μας αξίζουν μία θέση σε αυτή, την πρώτη ανασκόπηση της χρονιάς για το beauty department. Είσαι, λοιπόν, έτοιμη να θυμηθείς τις μεγαλύτερες beauty στιγμές στα social media το 2023; Έχουμε και λέμε…

Barbiecore

To 2023 διχαστήκαμε και το 50% της χρονιάς ήταν all about Barbie! Το ροζ χρώμα ήταν, παντού όπως και οι φωτογραφίες της Barbie, αλλά και της Margot Robbie ως Barbie. Στο TikTok, η τάση ονομάστηκε Barbiecore και απαιτούσε: Magenta κραγιόν, πλατινέ μαλλιά και σύνολα στο χρώμα της τσιχλόφουσκας υπό τον ήχο τωνν Aqua να τραγουδούν το «I'm a Barbie girl». Μας άρεσε σαν τάση, παρ’ όλο που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε τόσο girlie. Κάτι όμως από τη λάμψη και την κλασική, ροζ ομορφιά της Barbie μας μίλησε βαθιά, ιδίως αφού το συγκεκριμένο trend ήρθε μετά από αυτό της Wednesday…

Wednesday… cοre?

Η σειρά Wednesday στο Netflix έγινε η πιο δημοφιλής ever και έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ασφαλώς και η ομορφιά επηρεάστηκε από αυτή, με την πρωταγωνίστριά της Wednesday Addams (για τον κόσμο Jenna Ortega) να γίνεται beauty icon. Είδαμε λοιπόν τα feed μας να γεμίζουν με dark μακιγιάζ, το χαρακτηριστικό χρώμα των χειλιών της Wednesday και κοτσιδάκια.. H hair and makeup artist που επιμελήθηκε τα looks όλου του cast, μας είχε μιλήσει αποκλειστικά. Ξαναδιάβασε την συνέντευξή της εδώ. Ναι, μας άρεσε πολύ αυτή η τάση, όμως την είδαμε ΠΟΛΥ, γι’ αυτό είπαμε πιο πάνω ότι θέλαμε λίγο ροζ στη ζωή μας έπειτα.

https://www.instagram.com/reel/ClWl5MXDbkD/

Strawberry Makeup Trend

Κάπου κοντά στο καλοκαίρι, και μετά από την social media διαμάχη της με την Selena Gomez, η Hailey Bieber εμφανίστηκε με το μακιγιάζ που έμελλε να γίνει trend και θύμιζε… φράουλες! Μην μπερδεύεσαι, άλλο το tomato trend και άλλο το strawberry trend. Το strawberry trend, για το οποίο η Hailey ανέβασε και tutorial στα social, θέλει όλο το μακιγιάζ να είναι στους τόνους της φράουλας. Δίνει έμφαση στα χείλη και τα μάγουλα, αλλά και στη λάμψη τύπου glazed donut #iykyk. Δεν θα πούμε ότι μας άρεσε πολύ, θα πούμε όμως ότι είναι μία τάση όμορφη που κολακεύει τα περισσότερα κορίτσια.

The Sofia Richie Bun

Η Sofia Richie παντρεύτηκε και το δημοφιλές it girl χάρη στα μαλλιά της έγινε και hair icon. Ο κότσος της μετατράπηκε σε τάση, με την ίδια να ανεβάζει ένα video στο TikTok προκειμένου α) να εξηγήσει ότι αυτό είναι το lazy girl χτένισμά της (και την πιστεύουμε!) και β) για να μας δείξει πώς να το κάνουμε. Ναι, το κάναμε γιατί είναι super chic, πανεύκολο και μας έσωσε πολλά πρωινά που δεν προλαβαίναμε να λουστούμε.

McDonald’s Bangs

Πρώτα τα είδαμε στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, έπειτα στα νύχια μας, πολλές φορές στο χρώμα των μαλλιών μας και πρόσφατα, οι τάσεις με έμπνευση τα τρόφιμα, ήρθαν και στα κουρέματά μας. Η τάση που βρίσκεται στο νούμερο 5 της λίστας μας, δεν είναι εμπνευσμένη από ένα σνακ, αλλά από μια αυτοκρατορία: Τα McDonald's. Οι ΜcDonald’s αφέλειες λοιπόν, aka McDonald’s Bangs, θέλουν μήκος και κίνηση στη ρίζα, έτσι ώστε να μοιάζουν με το logo της πασίγνωστης εταιρίας εστιατορίων-fast food. Όταν το πρωτοακούσαμε, και πριν να το δούμε, σηκώσαμε το φρύδι ιδιαίτερα ψηλά. Ωστόσο, πρόκειται για ένα κολακευτικό trend με -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρον όνομα οπότε μπήκε στη λίστα μας με τις μεγαλύτερες social media στιγμές της ομορφιάς.

Cloud Skin

Στο TikTok, το hastag #cloudskin έχει πάνω από 7,6 εκατομμύρια προβολές (οι οποίες αυξάνονται όσο σου γράφουμε). Την αρχή έκανε ο makeup artist της MAC, Dominic Skinner και μετά η τάση απογειώθηκε. Βλέπεις, ήρθε να αντικαταστήσει το glass skin trend του περασμένου έτους, το οποίο είχε να κάνει με τη λάμψη. To Cloud Skin trend έχει να κάνει με το blurring και το ελαφρώς ματ φινίρισμα… σαν σύννεφο! Δεν μπορούμε να πούμε ότι το τολμήσαμε, γιατί είναι κάτι που κάναμε έτσι κι αλλιώς στο μακιγιάζ μας, αλλά τα glass skin girls το δοκίμασαν και το έκαναν την απόλυτη τάση στο skincare.

https://www.instagram.com/reel/Cn5mXesrhDu/

Η λίστα με τα trends που δημιουργήσαμε προσπαθώντας να διαλέξουμε μόνο τα σημαντικότερα για τη λίστα μας, ήταν τεράστια. Είδαμε πολλά τη χρονιά που θα αποχαιρετίσουμε σε λίγο και θα δούμε ακόμα περισσότερα. Δεν θα μας αρέσουν όλα αλλά γι’ αυτό λατρεύουμε το internet, γιατί η κάθε μία από εμάς έχει την ελευθερία να εκφραστεί, να κάνει αυτό που θέλει και -γιατί όχι- να γίνει τάση.