The day after Xmas: Πώς θα απομακρύνεις το μακιγιάζ των γιορτών χωρίς να ταλαιπωρήσεις το δέρμα σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
The day after Xmas: Πώς θα απομακρύνεις το μακιγιάζ των γιορτών χωρίς να ταλαιπωρήσεις το δέρμα σου

Καθώς τα γιορτινά πάρτι και τα ρεβεγιόν πλησιάζουν, δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο το μακιγιάζ, αλλά και το ντεμακιγιάζ. Σήμερα θα μάθεις πώς θα το κάνεις σωστά.

Όσο οι μέρες περνούν, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στις γιορτινές βραδιές των ρεβεγιόν και των parties. Μέχρι στιγμής, σε έχουμε γεμίσει με πολλή έμπνευση για το μακιγιάζ σου, προτείνοντας τα πάντα από κατακόκκινα χείλη, εντυπωσιακά smokey eyes, glitter και λάμψεις παντού. Θα συνεχίσουμε -εννοείται- να το κάνουμε, όμως σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για κάτι εξίσου σημαντικό: Το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό μετά από όλα αυτά τα εντυπωσιακά looks. Τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ, όχι μόνο δεν πρέπει να τα αμελούμε αλλά επιβάλλεται να τα κάνουμε κάθε μέρα! Τις ημέρες των γιορτών, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθούν λίγο δυσκολότερα και εδώ ερχόμαστε εμείς να σε βοηθήσουμε.

Tom-Ford-emn-S15-005.jpg

Γιατί δυσκολότερα;

Ό,τι και να γίνει, επιστρέφοντας σπίτι από την γιορτινή σου έξοδο, θα κάνεις τον καθαρισμό σου. Δεδομένου όμως, ότι θα έχεις φορέσει ίσως αδιάβροχα προϊόντα, θα έχεις κάνει παραπάνω layering και η παλέτα που θα έχεις επιλέξει θα αποτελείται από σκούρα χρώματα με glitter, το ντεμακιγιάζ σου θα δυσκολέψει. Ίσως να χρειαστεί να καθαρίσεις αρκετά τα μάτια και το δέρμα σου για να αφαιρεθεί καλά το μακιγιάζ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της επιδερμίδας σου και αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, τους ερεθισμούς.

Πρέπει λοιπόν να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και τον καθαρισμό σου αποτελεσματικότερο. Γι’ αυτό η λύση του ντεμακιγιάζ στις γιορτές (αλλά και πάντα) δεν είναι άλλη από το original νερό micellaire, το iconic Sensibio H2O της Bioderma.

04_H20_SENSIBIO.jpg

Το πρώτο ever νερό micellaire

Πριν σου μιλήσουμε για τα δεκάδες οφέλη του, θέλουμε πρώτα να σου εξηγήσουμε γιατί μιλάμε για το original νερό micellaire και ένα iconic προϊόν. Βλέπεις, όλα ξεκίνησαν το 1995, όταν η Bioderma δημιούργησε το πρώτο μικυλλιακό νερό: Το νερό καθαρισμού Sensibio H2O. Ήταν και παραμένει, ένα καινοτόμο 2-σε-1 προϊόν ντεμακιγιάζ και καθαρισμού που έβαλε τέλος στο «παραδοσιακό» ντουέτο γαλάκτωμα-λοσιόν και άνοιξε το κεφάλαιο της τεχνολογίας micellaire. Μετά ακολούθησαν και άλλα, τα οποία μάλιστα προσπάθησαν να το αντιγράψουν, όμως μάταια. Η ποιότητα, η τεχνολογία και η αποτελεσματικότητα του Sensibio H2O ήταν, είναι και θα παραμείνει αξεπέραστη. Συνεχίζουμε όμως…

Στην αρχή, το Sensibio H2O ήταν ένα προϊόν που χρησιμοποιούσαν κυρίως οι δερματολόγοι, προκειμένου να φροντίζουν το ευαίσθητο δέρμα των ασθενών τους, αλλά πολύ γρήγορα έγινε δημοφιλές και η Bioderma το διέθεσε στα φαρμακεία. Τα υπόλοιπα είναι -όπως λέμε- ιστορία. Έκτοτε, ένα μπουκάλι Sensibio H2O βρίσκεται πάντα στα παρασκήνια των μεγαλύτερων fashion shows, αλλά και στα μπουντουάρ των μεγαλύτερων σταρ. Μάλιστα, ένα μπουκάλι Sensibio H2O πωλείται κάθε δευτερόλεπτο στον κόσμο. Τι κάνει όμως αυτό το «μαγικό» νερό;

BOUTEILLE-GOUTTES_RVB.jpg

Η «μαγεία» του Sensibio H2O

Όπως είπαμε, το Sensibio H2O, είναι το πρώτο νερό που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία micellaire η οποία αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Bioderma. Οι επιστήμονες στα εργαστήρια της Bioderma, εμπνεύστηκαν από τα κυτταρικά λιπίδια που βρίσκονται στο δέρμα και δημιούργησαν ένα νερό με μικύλλια. Τα μικύλλια αιχμαλωτίζουν ή μάλλον… μαγνητίζουν και μετά απομακρύνουν τους ρύπους αφήνοντας το δέρμα μοναδικά καθαρό. Σε συνδυασμό με τα λοιπά συστατικά μάλιστα, το Sensibio H2O, βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με το δέρμα, διατηρεί τη φυσική προστατευτική μεμβράνη και σέβεται τη βιολογική ισορροπία του.

Καθαρίζει αποτελεσματικά το 99,9% του μακιγιάζ (ακόμα και του αδιάβροχου) και των ρύπων, αποκαθιστά την ισορροπία του δέρματος, διατηρεί το 95% του μικροβιώματος της επιδερμίδας, διατηρεί το pH σε φυσιολογικά επίπεδα, καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα και το δροσίζει. Είναι με λίγα λόγια ό,τι πιο αγνό, απαλό και αποτελεσματικό μπορείς να βάλεις στο δέρμα σου είτε έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα είτε όχι. Γιατί λέμε ότι είναι ιδανικό για τις γιορτές; Γιατί αυτές τις ημέρες -και τις νύχτες- θα βαφτείς και θα ξεβαφτείς πολλές φορές.

Copy of Copy of Untitled Design - 1

Με το νερό Sensibio H2O της Bioderma, δεν θα ερεθίσεις το δέρμα σου, δεν θα χρειαστεί να το τρίψεις καθόλου ενώ θα του προσφέρεις προστασία και αναζωογόνηση κάθε φορά που το χρησιμοποιείς. Αντιλαμβάνεσαι τώρα γιατί είπαμε ότι το ροζ καπάκι του νερού Sensibio H2O βρίσκεται στα backstage των μεγαλύτερων shows; Επιτρέπει στους Makeup artists να κάνουν αλλεπάλληλα μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα των μοντέλων, και το ίδιο θα κάνει και για εσένα.

Ο τέλειος συνδυασμός

Το νερό Sensibio H2O από μόνο του είναι μοναδικό και αξεπέραστο, αν όμως το συνδυάσεις με την πλήρη σειρά καθαρισμού Sensibio της Bioderma, τότε πραγματικά θα κάνεις το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου. Η σειρά αποτελείται από ένα Gel καθαρισμού και ένα απαλό ντεμακιγιάζ ματιών τα οποία συμπληρώνουν τη δράση του micellaire νερού Sensibio H2O. Πιο συγκεκριμένα:

Pack-Ambiance-Sensibio-H2O-Eye-Officiel_BD.png

Το Sensibio H2O Eye είναι ένα υψηλής ανεκτικότητας καταπραϋντικό, διφασικό micellaire make-up remover που ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό. Εμπλουτισμένο με το σύμπλεγμα D.A.F™ PATENTED COMPLEX, αφαιρεί το αδιάβροχο μακιγιάζ από μάτια και χείλη, καθαρίζει τους ρύπους και τα μικρο-σωματίδια ενώ ενυδατώνει χάρη στο υαλουρονικό οξύ. Παράλληλα, ενισχύει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, αλλά και τις βλεφαρίδες χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.

2.4.jpg

Το Sensibio Gel Moussant , είναι ένα gel καθαρισμού που σέβεται την ευαισθησία της επιδερμίδας. Είναι εμπλουτισμένο με το σύμπλεγμα D.A.F™ PATENTED COMPLEX, καθαρίζει απαλά και αφαιρεί το μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια. Παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα και καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

Μόνο του, το νερό Sensibio H2O της Bioderma, αλλά και σε συνδυασμό με το Sensibio H2O Eye και το Sensibio Gel Moussant είναι αυτό που χρειάζεται το δέρμα σου the day after Xmas. Κάνε λοιπόν το μακιγιάζ σου, δημιούργησε μοναδικά eye looks και φόρα τα πιο έντονα χρώματα στα χείλη σου. Το Sensibio H2O, όπως και όλη η σειρά καθαρισμού Sensibio, είναι στο πλάι σου για να αναλάβουν το ντεμακιγιάζ σου.

02_SENSIBIO-X3.jpg

Αναζήτησε τα προϊόντα Sensibio αλλά και όλα τα προϊόντα Bioderma στα φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών και κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο καθαρισμού, όπως του αξίζει. Φυσικά μην παραλείψεις να ακολουθήσεις το επίσημο προφίλ του brand στο Instagram @biodermagreece να κάνεις Like στην επίσημη σελίδα στο facebook @BiodermaGreece αλλά και στο TikTok @bioderma_greece