Η ΑΙΜ γνωρίζει τρεις λόγους που το χαμόγελο είναι «κάτι περισσότερο από τα μπροστινά μας δόντια»

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η ΑΙΜ γνωρίζει τρεις λόγους που το χαμόγελο είναι «κάτι περισσότερο από τα μπροστινά μας δόντια»

Τα χαμόγελα γεμίζουν φως στην καθημερινότητά μας και συνδέονται με τις θετικές ενέργειες και συναισθήματά μας.

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά χαμογελούν κατά μέσο όρο 400 φορές την ημέρα, σε σύγκριση με τον μέσο ευτυχισμένο ενήλικα που χαμογελά 40-50 φορές την ημέρα και τον τυπικό ενήλικα που χαμογελά μόνο 20 φορές την ημέρα. Αν και ως ενήλικες, δεν χαμογελάμε και τόσο συχνά, το χαμόγελό μας εξακολουθεί να είναι πολλά περισσότερα από τα μπροστινά μας δόντια. Το χαμόγελό μας αντιπροσωπεύει τη χαρά και την αυτοπεποίθησή μας, είναι μία σιωπηλή αφήγηση των καλύτερων στιγμών της ζωής μας. Πρέπει επομένως να το φροντίζουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Τα χαμόγελα γεμίζουν φως στην καθημερινότητά μας και συνδέονται με τις θετικές ενέργειες και συναισθήματά μας. Όταν χαμογελάμε, δεν αποκαλύπτουμε απλά τα δόντια μας, αλλά εκφράζουμε τη χαρά που κρύβουμε μέσα μας. Είναι σαν να «ανοίγουμε την πόρτα» προς τα συναισθήματά μας και να τα μοιραζόμαστε με τον κόσμο γύρω μας.

Πέραν της χαράς ωστόσο, το χαμόγελο αποπνέει αυτοπεποίθηση. Είναι εκείνο που μαρτυρά ότι νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας και αντιμετωπίζουμε τη ζωή με θάρρος. Αυτή η ακτινοβολία αυτοπεποίθησης μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο εμάς τους ίδιους, αλλά και τους γύρω μας, δημιουργώντας ένα θετικό περιβάλλον.

1703226829240-487730804-image002.jpg

Τέλος, στις καλύτερες στιγμές της ζωής μας, το χαμόγελο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στιγμής. Όταν γελάμε με την καρδιά μας, το χαμόγελο καταγράφει την ευτυχία και την αγάπη. Είναι μια «φωτογραφία» της ψυχής μας καθώς αντικατοπτρίζει τη χαρά που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Το χαμόγελο όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν αφορά απλά τα δόντια μας. Το σχήμα ή το χρώμα τους. Είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που επικοινωνεί συναισθήματα. Είναι μια γλώσσα που καταλαβαίνει κάθε πολιτισμός και διασχίζει κάθε σύνορο. Το χαμόγελο είναι η γέφυρα που συνδέει ανθρώπους. Αυτό ακριβώς έρχεται να μας θυμίσει η νέα καμπάνια της ΑΙΜ «Πέρα από τα μπροστινά μας δόντια».

Είναι η ουσία που ξεχνάμε: Το χαμόγελο, δεν έχει να κάνει μόνο με τα δόντια που φαίνονται και το ίδιο ισχύει για την υγεία του στόματός μας. Δεν έχει σημασία αν έχουμε μεγάλα ή μικρά δόντια, ίσια ή στραβά… Σημασία έχει να τα φροντίζουμε σωστά και η ΑΙΜ κάνει ακριβώς αυτό. Για περισσότερα από 30 χρόνια, μέσα από κοινωνικές δράσεις, εκπαιδεύσεις αλλά και εξέλιξη των προϊόντων στοματικής φροντίδας, η ΑΙΜ στοχεύει σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία: Την υγεία για κάθε χαμόγελο στην Ελλάδα.

CHRISTINA-3.jpg

Καθώς συνεχίζουμε να χαμογελάμε λοιπόν, πρέπει να θυμόμαστε ότι το χαμόγελο μας είναι περισσότερο από μια σειρά δοντιών και απαιτεί ολοκληρωμένη φροντίδα. Την φροντίδα που η ΑΙΜ μας χαρίζει τόσα χρόνια.