Αντιμετωπίστε τις πρώτες ρυτίδες με μανόλια

Αντιμετωπίστε τις πρώτες ρυτίδες με μανόλια

Η Korres αξιοποιεί τον φλοιό μανόλιας στις κρέμες ημέρας για όσες πάτησαν τα τριάντα.

Mε την πάροδο του χρόνου το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό και αυξάνεται η δημιουργία φλεγμονών. Αυτό οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή, που χαρακτηρίζεται από αργή αλλά συνεχή παραγωγή ελευθέρων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για τη δημιουργία ρυτίδων και τη χαλάρωση της επιδερμίδας, που αρχίζουν να γίνονται ορατά από την ηλικία των τριάντα.

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι το εκχύλισμα από Φλοιό Μανόλιας περιέχει δύο δραστικές ουσίες, τις magnolol και honokiol, ο συνδυασμός των οποίων μειώνει τη δράση του ΝF-kB, του παράγοντα που είναι υπεύθυνος για τη χρόνια φλεγμονή, προλαμβάνοντας τη συνεχή δημιουργία ελευθέρων ριζών, μία διαδικασία που είναι συνδεδεμένη με τη γήρανση της επιδερμίδας.

Αυτό, το εκχύλισμα Φλοιού Μανόλιας, επέλεξε η Korres ως το βασικό της συστατικό για τις νέες κρέμες που απευθύνονται στις γυναίκες στην ηλικία των 30+. Για την ημέρα υπάρχουν δύο προτάσεις με ή χωρίς SPF οι οποίες δρουν επανορθωτικά σε λεπτές γραμμές και πρώτες ρυτίδες και παράλληλα προληπτικά στη δημιουργία μόνιμων ρυτίδων, ενώ προσφέρουν διαρκή ενυδάτωση, βελτιώνουν τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας.

Εκτός από την αντηλιακή προστασία οι δύο αυτές κρέμες έχουν και κάποιες ακόμη διαφορές στα συστατικά τους. Στην Κρέμα Ημέρας Φλοιός Μανόλιας, το εκχύλισμα Alaria esculenta, που είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων, προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και ο δραστικός παράγοντας από μαύρο Τσάι δρα κατά των ελεύθερων ριζών, βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας.

Στην Κρέμα Ημέρας Φλοιός Μανόλιας SPF15, αντίστοιχα, το Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ το ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό από τις ρίζες του φυτού Curcuma longa είναι αυτό που δρα κατά των ελεύθερων ριζών, βελτιώνοντας και πάλι την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας.