Giorgio Armani Acqua For Life 2012: Εκστρατεία για ζωή

Giorgio Armani Acqua For Life 2012: Εκστρατεία για ζωή

52 εκατομμύρια λίτρα νερού συγκεντρώθηκαν φέτος για τις ανάγκες των παιδιών στην Γκάνα και τη Βολιβία

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Giorgio Armani ένωσε τις δυνάμεις του με τον Πράσινο Σταυρό (Green Cross International) με στόχο να στηρίξει προγράμματα πρόσβασης σε πόσιμο νερό σε κοινότητες όπου υπάρχει έλλειψη και παράλληλα να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από τις μισές ημέρες σχολείου χάνονται κάθε χρόνο εξαιτίας ασθενειών που συνδέονται με το νερό και την καθαριότητα. Ακόμα και όταν τα παιδιά δεν είναι άρρωστα, αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους για να το προμηθευτούν. Η παροχή νερού στις κοινότητες, λοιπόν, όχι μόνο βελτιώνει την κατάσταση αλλά αλλάζει το πρόσωπο του χωριού, προσελκύει νέους καθηγητές και ενθαρρύνει την ανάπτυξη.


Έτσι, από την 2η Μαρτίου μέχρι την 31η Μαΐου 2012, η επιχείρηση Acqua for Life – μία ανθρωπιστική καμπάνια που έτρεξε σε όλο τον κόσμο - στήριξε τον GCI και το πρόγραμμα Έξυπνο Νερό για Πράσινα Σχολεία (Smart Water for Green Schools) το οποίο επικεντρώνεται στις ανάγκες των παιδιών στην Γκάνα και για πρώτη χρονιά στη Βολιβία, για την ανάπτυξη υποδομών που θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε νερό ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής των μαθητών.


Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, με κάθε αγορά ενός αρώματος Acqua di Gio ή Acqua di Gioia, ο Giorgio Armani έδινε την αντιστοιχία σε 100 L νερού στον GCI, ενώ ταυτόχρονα το πρόγραμμα περιελάμβανε και ψηφιακή πλευρά: για κάθε νέο φίλο της σελίδας του Acqua for Life στο Facebook αυτόματα δίνονταν 50 L νερού. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας υπήρξαν εντυπωσιακά:

- 52.125.629 λίτρα πόσιμου νερού συγκεντρώθηκαν, δηλαδή 20.3% περισσότερα από το 2011
- 8.554.200 λίτρα συγκεντρώθηκαν μέσω του διαδικτύου
- 300.000 νέοι φίλοι στο facebook και 114.000 αναφορές σε blogs


Το 2013, ο Giorgio Armani, βασιζόμενος στη δύναμη της μάρκας του, θα συνεχίσει το πρόγραμμα Acqua for Life για την υποστήριξη της Γκάνας και της Βολιβίας καθώς και νέων χωρών και κοινοτήτων όπου οι ανάγκες για νερό είναι σημαντικές. Αν θέλετε να ενημερώνεστε με ό,τι πιο updated για την κατάσταση του νερού παγκοσμίως, την πρόοδο των προγραμμάτων στη Γκάνα και στη Βολιβία και το πώς μπορείτε να βάλετε και εσείς ένα χεράκι, κάντε like στη σελίδα www.facebook.com/acquaforlife



Διαβάστε ακόμα:

Ένα κραγιόν, δύο χρήσεις!

Wet & Wild

Λάμψη μαργαριταριών στα μάτια σας