Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη με την Essie

Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη με την Essie

H αγαπημένη guru των nail polish μάς ανοίγει το χειμωνιάτικο ημερολόγιό της

5th_ave_during_xmas_1
P1000894
IMG_6414_copy
_MG_8020
07.10.12_Cover
xmas_in_NY

«Δεν είναι περίεργο πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός; Μου φαίνεται σαν χθες που αποχαιρέτησα το καλοκαίρι και άρχισα να προετοιμάζομαι για ένα φθινόπωρο γεμάτο μόδα. Και να που σήμερα τυλίγομαι με την ζεστή αγαπημένη μου κρεμ κάπα και είμαι έτοιμη για το χειμώνα στην πόλη!» λέει η Essie Weingarten, η οποία μας ξεναγεί στο Μεγάλο Μήλο και όσα την εμπνέουν, αυτή την μαγική εποχή των Χριστουγέννων.



«Αυτή είναι η πιο δελεαστική και μαγική εποχή στη Νέα Υόρκη, καθώς τα φώτα της πόλης αστράφτουν πάνω στο φρέσκο χιόνι και όλα τα αγκαλιάζει η μαγεία των Χριστουγέννων!
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα της πόλης μεταφράζεται και στα χρώματα που βλέπω γύρω μου: στα γούνινα μανσόν, στα κόκκινα μάλλινα παλτό και στα πανέμορφα φουλάρια που φοράνε οι γυναίκες. Εμπνέομαι όμως και από τη χαρούμενη και ευτυχισμένη έκφραση που παρατηρώ στα πρόσωπα των ανθρώπων τα Χριστούγεννα, αλλά και από τη ρομαντική τους διάθεση! Από τα ζευγάρια που περπατούν αγκαλιασμένα για να ζεσταίνονται και ανταλλάσσουν κρυφά φιλιά και από το βλέμμα των τουριστών όταν κάνουν την πρώτη τους χειμωνιάτικη βόλτα στη Νέα Υόρκη!



Τα Χριστούγεννα είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να προσφέρεις στον εαυτό σου μικρές απολαύσεις και οι επιλογές εδώ είναι ατελείωτες, από το να κάνεις ένα spa μανικιούρ - πεντικιούρ (με έξτρα περιποίηση και τρίψιμο!) στο essie nail salon μέχρι το να παραγγείλεις ένα εξαιρετικά απολαυστικό ζεστό κακάο στο θρυλικό Plaza Hotel. Μάλιστα μία από τις αγαπημένες μου χειμερινές δραστηριότητες είναι να παρακολουθώ τα αξιολάτρευτα κοριτσάκια να πίνουν τη ζεστή σοκολάτα τους! Είναι κάτι που με γυρνάει στην εποχή που ήμουν στην ηλικία τους και έκανα ακριβώς το ίδιο, παριστάνοντας την Eloise! Λατρεύω το χρωματιστό, λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center που μαζί με το παγοδρόμιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των Νεοϋορκέζων και των τουριστών αυτή την εποχή.


Από εκεί, μου αρέσει να παίρνω τη Fifth Avenue και να κατευθύνομαι προς το Henri Bendel (την παλιά μου δουλειά, εκεί που ξεκίνησαν όλα!) για να χαζέψω τις καταπληκτικές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες- και κάνω και ένα δώρο στον εαυτό μου, ένα ζευγάρι ζεστά και απίστευτα απαλά μεταξωτά γάντια, για να προστατεύσω τον πολυτιμότερο θησαυρό μου: τα χέρια μου, φυσικά!



Εννοείται ότι τα ψώνια αποκτούν ένα διαφορετικό, πολύτιμο νόημα τα Χριστούγεννα, αφού το να αγοράζεις δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα σου δημιουργεί μια μοναδική και ανεκτίμητη αίσθηση. Αισθάνεσαι τέλεια όταν καλομαθαίνεις τον εαυτό σου, αλλά αισθάνεσαι ακόμα καλύτερα όταν καλομαθαίνεις τους άλλους! Όταν βρίσκω το ιδανικό χρώμα ή όνομα για ένα από τα βερνίκια μου, όταν βρίσκω το ιδανικό δώρο για το σύζυγό μου Max, για τη μητέρα μου Blanche, για ένα από τα αγαπημένα μου αδέλφια ή για μία από τις φίλες μου, νιώθω μια απίστευτη αίσθηση ευγνωμοσύνης και αισθάνομαι πολύ τυχερή. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό!

Η αλήθεια όμως είναι πως τα Χριστούγεννα, εκτός από τις συγκεντρώσεις φίλων στο σπίτι, τίποτα δεν είναι καλύτερο —ή πιο απολαυστικό— από το να κουκουλώνομαι με μια λευκή κασμιρένια κουβέρτα και να βλέπω το χιόνι να πέφτει έξω. Μου αρέσει όταν έρχονται συγγενείς και φίλοι να μείνουν σπίτι μου, αγαπημένα πρόσωπα που σπάνια καταφέρνω να δω τον υπόλοιπο χρόνο- και φτιάχνουμε αναμνήσεις. Το ίδιο όμορφα αισθάνομαι στο γραφείο, στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι της essie. Λατρεύω να γιορτάζω μαζί με την υπέροχη, πραγματικά απαραίτητη ομάδα μου, που εξελίσσει την έμπνευσή μου μεταμορφώνοντας τις ιδέες μου στις διαχρονικές αποχρώσεις για τις οποίες είναι διάσημη η essie!


Χειμώνας σημαίνει επίσης χρόνος για τον εαυτό μου, σημαίνει έξτρα περιποίηση, για να ξορκίσω το κρύο που έχει έξω. Και απολαμβάνω κάθε λεπτό του (όπως θα έπρεπε να κάνουμε όλες!). Παράλληλα όμως είναι η εποχή που εμπνέομαι και δημιουργώ τις νέες αποχρώσεις μου. Το αποκορύφωμα των φετινών μου συλλογών είναι μια εντυπωσιακή σειρά τολμηρών μονόχρωμων και σπινθηροβόλων χειμερινών χρωμάτων, τα οποία τα βλέπω γύρω μου, στη στολισμένη ζωντάνια αυτής της αξέχαστης πόλης. Όπως λέω πάντα, 'Αν σου ταιριάζει το χρώμα, φόρα το', και αυτά τα χρώματα είναι σαν να φοράς το υπέρτατο πολυτελές αξεσουάρ στα άκρα των δαχτύλων σου!



Στο πνεύμα των εορτών, θέλω να ευχαριστήσω την καταπληκτική μου οικογένεια στην essie που με βοηθάει να δίνω σάρκα και οστά στο πάθος μου με κάθε νέα συλλογή βερνικιών. Όταν πέφτει η σπινθηροβόλα μπάλα στην Times Square για να σημάνει το Νέο Έτος, κάνω την προσευχή μου και ανανεώνω τη δύναμη και την έμπνευσή μου για την επόμενη χρονιά! »