Granado: Η ιστορία επιτυχίας του παλαιότερου φαρμακείου της Βραζιλίας

Granado: Η ιστορία επιτυχίας του παλαιότερου φαρμακείου της Βραζιλίας

Η Granado ιδρύθηκε το 1870 από τον Πορτογάλο José Antonio Coxito Granado. Η πρώτη έδρα της εταιρείας ήταν στην Rua Direita, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σήμερα ο δρόμος αυτός ονομάζεται Primeiro de Março και το κατάστημα Granado λειτουργεί ακόμα στο ίδιο σημείο.

Αρχικά η Granado δημιουργούσε θεραπευτικά προϊόντα από φυτά, βότανα και λουλούδια που προερχόταν από την Teresópolis, μια ορεινή περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο, κοντά στο σπίτι του Jose Granado. Παράλληλα με τα φαρμακευτικά προϊόντα η Granado εισήγαγε προϊόντα από την Ευρώπη και τα προσάρμοζε στα πρότυπα και τις ανάγκες των Βραζιλιάνων.
Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων έκανε γρήγορα τον Granado επίσημο προμηθευτή του Παλατιού. Μέσω της σύνδεσης με το παλάτι, και ως εκ τούτου, με την αυτοκρατορική οικογένεια, ο Granado ανέπτυξε μια σχέση με τον Pedro II και το 1880 του χορήγησε τον τίτλο του Επίσημου Φαρμακείου της βραζιλιάνικης Βασιλικής Οικογένειας.

Το 1903 ο João Bernardo Granado, αδελφός του José Antonio Coxito, δημιούργησε την αντισηπτική σκόνη (Antiseptic Powder), το παλαιότερο και ένα από τα πολυτιμότερα προϊόντα της εταιρείας. Η σύνθεσή του , η οποία εγκρίθηκε από το διάσημο γιατρό και βακτηριολόγο Oswaldo Cruz , παραμένει αμετάβλητη μέχρι σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της δημοκρατικής περιόδου, ​​Granado διατήρησε την ηγετική της θέση και απέκτησε πολλούς οπαδούς με επιρροή, μεταξύ των οποίων ο νομοθέτης Rui Barbosa, ο Francisco Pereira Passos και ο ρεφορμιστής José do Patrocinio.

Το 1912 το φαρμακείο επεκτάθηκε σε ένα κτήριο απέναντι από την Γερουσία το οποίο εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα εργαστήρια της Granado. Λίγα χρόνια αργότερα, η εταιρεία απέκτησε ένα εργοστάσιο στην Belém do Pará για να παράγει τα διάσημα σαπούνια της. Σήμερα ένα νέο εργοστάσιο 30.000 m2 είναι υπό κατασκευή στην Japeri (RJ), και θα στεγάζει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό .
Το δεύτερο κατάστημα Granado άνοιξε το 1917, στην Conde de Bonfim της Tijuca, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το 2007 η εταιρεία αγόρασε καταστήματα στο Leblon του Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Jardins του Σάο Πάολο και το 2009 άνοιξε κατάστημα στην Lavradio Street (RJ) και επέκτεινε το αρχικό κατάστημα στην Primeiro de Março.

Σήμερα, μετά από 3 γενιές στα χέρια της οικογένειας Granado, πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Άγγλος Christopher Freeman. Το 2004 ενσωματώθηκε στην εταιρεία η παραδοσιακή βραζιλιάνικη αρωματοποιία Phebo. Η Granado 3 χρόνια αργότερα εμπλούτισε την Phebo με νέες κολόνιες και αρωματικά κεριά.
Η Granado ήταν πρωτοπόρος στην παραγωγή φυτικών σαπουνιών. Μετά από 100 χρόνια παρουσίας, εξακολουθεί και κατασκευάζει προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον από 100% φυσικά εκχυλίσματα αγωνιζόμενη να εξαλείψει όλες τα τεχνητά αρώματα και χρωστικές ουσίες ενώ εγγυάται ότι κανένα προϊόν της δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα:

www.granado.com.br

www.palmers.gr