Ο δεκάλογος του σωστού καθαρισμού!

Ο δεκάλογος του σωστού καθαρισμού!

Καθαρισμός προσώπου: Σου φαίνεται κάτι απλό αλλά για να γίνεται σωστά και να είναι κάθε μέρα η επιδερμίδα σου λαμπερή και όμορφη πρέπει να τον κάνεις σωστά, προσεχτικά και πάντα με σεβασμό στο δέρμα σου.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Ακολουθώντας τις δέκα συμβουλές που παραθέτουμε παρακάτω!

-Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις τι τύπο δέρματος έχεις. Είναι ευαίσθητο, λιπαρό ή μήπως ξηρό; Ψάξε να βρεις προϊόντα που είναι κατάλληλα για το δέρμα σου και στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ίσως αντιμετωπίζεις. Για παράδειγμα, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι να πάρεις oil free προϊόντα ή κάποια που θα σου χαρίσουν την ματ όψη που επιθυμείς, ενώ αν έχεις τάση για ακμή, βρες τα καθαριστικά προσώπου και τις ενυδατικές που θα απομακρύνουν τα στίγματα.

-Βάλε τον καθαρισμό με ατμό στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου. Για να καθαρίσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου και να απομακρύνεις τα στίγματα και τους ρύπους δοκίμασε να κάνεις μια φορά την εβδομάδα καθαρισμό με ατμό στο σπίτι σου. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα, πρόσθεσε φρέσκα βότανα και μείνε πάνω από τον ατμό για 10 λεπτά. Μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις μία πετσέτα στο κεφάλι σου και να μην υπερβείς τα 10 λεπτά πάνω από τον ατμό.

article 2137045 12C85661000005DC 931 468x554

-Μάθε να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν καθαρισμού που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου και πλύνε το πρόσωπό σου μία φορά το πρωί και μία το βράδυ. Είναι σημαντικό να είναι καθαρό το πρόσωπό σου προτού βάλεις την ενυδατική σου κρέμα και το make up το πρωί, αλλά και πριν πέσεις για ύπνο. Ψάξε για ένα καθαριστικό προσώπου που θα αφαιρεί από την επιδερμίδα σου τους ρύπους και τα βακτηρία, αλλά παράλληλα δεν θα διαταράσσει το pH του δέρματος.

-Καθάρισε σωστά τα μάτια και τα χείλη σου. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις πάντα τα μάτια και τα χείλη σου όταν επιστρέφεις στο σπίτι από τη βόλτα ή τη δουλειά. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό και με κομπρέσες βαμβακιού αφαίρεσε απαλά το μακιγιάζ σου.

- Μην τρίβεις το πρόσωπό σου. Μετά τον καθαρισμό, προσπάθησε να στεγνώνεις την επιδερμίδα σου, ταμπονάροντας το πρόσωπό σου με μια πραγματικά καθαρή και μαλακή πετσέτα.

-Ξέχασε το καυτό νερό. Όσο κι αν σου αρέσει το καυτό νερό κάνει κακό στο δέρμα σου. Προσπάθησε να πλένεσαι με χλιαρό ή ακόμη και κρύο νερό διότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφυδατώσουν πλήρως την επιδερμίδα σου, απομακρύνοντας από αυτή τα φυσικά της έλαια και προκαλώντας της ξηρότητα.

anigif enhanced 32603 1438022824 2

-Χρησιμοποίησε μία τονωτική λοσιόν. Αν έχεις ακμή, λιπαρό δέρμα ή φραγμένους πόρους, είναι καλό να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση κάποια τονωτική λοσιόν, κατάλληλη για τον τύπο δέρματος που έχεις. Αν θες, ψάξε για κάποιο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό για ντεμακιγιάζ και λοσιόν τόνωσης.

-Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου. Προσπάθησε να κρατάς τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπό σου αν θες να είναι πραγματικά καθαρό και υγιές. Τα βακτήρια που μεταφέρεις στην επιδερμίδα σου με τα δάχτυλά σου μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, όπως ακμή ή να φράξουν τους πόρους σου. Είναι επίσης σημαντικό να πλένεις τα χέρια πριν την εφαρμογή της ενυδατικής σου ή του make up.

landscape 1452119660 how to wash face

-Κάνε απολέπιση. Δοκίμασε να κάνεις απολέπιση έως και δύο φορές την εβδομάδα. Κάνοντας απαλές κινήσεις, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σου και θα καθαρίσεις το δέρμα σου σε βάθος.

-Πες «ναι» στο serum. Ψάξε να βρεις το κατάλληλο για την επιδερμίδα σου serum που θα προσφέρει στην επιδερμίδα σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αντιγήρανση, ξηρότητα, ερυθρότητα, ενυδάτωση; Ό,τι και να χρειάζεσαι, σίγουρα υπάρχει το προϊόν εκείνο που θα κάνει το δέρμα σου να αναζωογονηθεί και να λάμψει. Να θυμάσαι, όμως, να βάζεις το Serum πρωί και βράδυ πριν την κρέμα σου.