Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: Φτιάξε δροσερή λοσιόν με λεβάντα!

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: Φτιάξε δροσερή λοσιόν με λεβάντα!

Μόνο με 3 υλικά! 

Αν αγαπάτε την ευωδιά της λεβάντας και θέλετε να φτιάξετε με τα χεράκια σας ένα προϊόν που θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας, χωρίς να χαλάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα σας, αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψετε!

Θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά και το αποτέλεσμα θα είναι μια δροσερή λοσιόν που καθαρίζει τέλεια το πρόσωπο. Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο ευεργετικά βότανα για την επιδερμίδα: έχει αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες, τονωνει την μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση των κυττάρων και επιταχύνει την ανανέωσή τους. Στα plus αυτής της φυσικής λοσιόν: ότι δρα και ως και mini αρωματοθεραπεία, χάρη στην χαλαρωτική ευωδιά της λεβάντας- δοκιμαστε την!

Θα χρειαστείτε

1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα

1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο trea-tree

1/2 φλιτζ. απεσταγμένο νερό

Πώς θα την ετοιμάσετε: Βράστε σε ένα κατσαρολάκι το απεσταγμένο νερό. Ρίξτε την αποξηραμένη λεβάντα σε ένα μπωλ, συμπληρώστε με το καυτό νερό και αφήστε την για 10 με 15 λεπτά. Σουρώστε τα φύλλα της λεβάτας και ρίξτε το αρωματισμένο με τη λεβάντα νερό σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Αφού κρυώσει, προσθέστε 1-2 σταγόνες απο το αντιβακτηριδιακό έλαιο tea-tree που καθαρίζει απόλυτα την επιδερμίδα και προστατεύει απο τα σπυράκια. Πάρτε μια μικρή ποσότητα από τη λοσιόν που ετοιμάσατε σε λίγο βαμβάκι ή ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και καθαρίστε το πρόσωπό σας πρωί-βράδυ. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μόνη της ή - ακόμα καλύτερα- ως το τελευταίο βήμα στην ιεροτελεστία καθαρισμού που ακολουθείτε, μετά το σαπούνι σας.