Κάντε τα δύσκολα απλά και εντυπωσιάστε με ένα τέλειο χτένισμα!

Βιβή Αγγελάκη
Κάντε τα δύσκολα απλά και εντυπωσιάστε με ένα τέλειο χτένισμα!

Δε φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι!

Η γαλλική πλεξούδα είναι ένα από τα hair trend που εμπιστεύονται πολλές από εσάς, μιας και χαρίζει έναν ανέμελο αέρα στο lοok σας! Απ' την άλλη πλευρά, ο κότσος ατημέλητος ή καλοφτιαγμένος, είναι ένα πραγματικά all time classic χτένισμα που δίνει τη λύση στα μαλλιά σας την τελευταία στιγμή.

Αν βρίσκεστε ,λοιπόν, στο δίλλημα κότσος ή γαλλική κοτσίδα... σας προτείνουμε ένα χτένισμα που τα συνδυάζει και τα δύο αρμονικά: τον κότσο με βάση την ανάποδη γαλλική κοτσίδα!

Και αν νομίζετε πως κάτι τέτοιο είναι ακατόρθωτο, κάνετε λάθος! Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και πραγματικά θα σας φανεί παιχνιδάκι, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες.

Για αυτό το χτένισμα, λοιπόν, θα χρειαστείτε μια βούρτσα μαλλιών σας, 2 μικρά λαστιχάκια για τα μαλλιά, κατά προτίμηση σε καφέ ή διαφανές χρώμα και μερικά τσιμπιδάκια ή φουρκέτες.

1) Αρχικά, χτενίστε τα μαλλιά σας και βεβαιωθείτε πως δεν είναι μπερδεμένα ή με κόμπους. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα κάτω και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο αφρό ή πηλό στις ρίζες πριν ξεκινήσετε, για να έχετε ένα σταθερό αποτέλεσμα στο τέλος.

2) Με το κεφάλι σας γυρισμένο λοιπόν προς τα κάτω, αρχίστε να κάνετε τη κλασσική γαλλική πλεξούδα ή την ανάποδη γαλλική από τη βάση του λαιμού σας, με φορά προς το μέτωπό σας.

(Στην ανάποδη γαλλική χωρίζετε τα μαλλιά σας σε τρία τμήματα και περνάτε το δεξί τμήμα του μαλλιού σας κάτω από το μεσαίο και επαναλαμβάνετε με το αριστερό τμήμα. Συνεχίζετε να παίρνετε τις αμέσως επόμενες τούφες διαδοχικά, από τα πλαϊνά μαλλιά σας, περνώντας και πάλι πρώτη τη δεξιά τούφα κάτω από τη μεσαία, που την κρατάτε πάντα σταθερή).

tbdbraidedbun2

3) Σταματήστε τη γαλλική κοτσίδα σε όποιο σημείο θέλετε να ξεκινήσει ο κότσος. Καλό θα είναι, να σταματήσετε περίπου στη μέση, δηλαδή στην κορυφή του κεφαλιού σας. Δέστε την κοτσίδα με ένα μικρό λαστιχάκι.

4) Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, σηκώνετε το κεφάλι σας με προσοχή και πιάνετε με το άλλο μικρό λαστιχάκι μια σφιχτή κοτσίδα όλα σας τα μαλλιά (συμπεριλαμβανομένης και της γαλλικής κοτσίδας). Βεβαιωθείτε ότι η κοτσίδα σας είναι στο κέντρο.

tbdbraidedbun2 2

5) Κρεπάρετε ελαφρώς τα μαλλιά σας με μια χτένα για να δώσετε περισσότερο φυσικό όγκο στον κότσο σας.

6) Γυρίστε την κοτσίδα σας γύρω από τη βάση, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασσικός κότσος. Στερεώστε με φουρκέτες ή τσιμπιδάκια.

tbdbraidedbun2 3

Extra tip: Για πιο σταθερό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγη λακ!

88f1dd7235ffe463cb6d9cc8db2a3d58

Για πιο ροκ αποτέλεσμα, μπορείτε να σταματήσετε το πλέξιμο της γαλλικής κοτσίδας λίγο πιο πάνω από την κορυφή και απλά να πιάσετε ένα ψηλό ponytail, χωρίς κότσο, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

741f17af0354c4f577482225a08542ed


Ιδανική και στιλάτη επιλογή για το πρωί στη δουλειά σας αλλά και για τη βραδινή έξοδό σας, υπόσχεται ασυναγώνιστο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ευαίσθητα μάτια; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών!

Ένα χαριτωμένο hairstyle με κορδέλα!

Κοτσίδα express! Εντυπωσιακή και πανεύκολη, για τέλειο all day look!