Καθαρό πρόσωπο χωρίς πανάδες. Δείτε πώς!

Βιβή Αγγελάκη
Καθαρό πρόσωπο χωρίς πανάδες. Δείτε πώς!

Καταπολεμήστε τις με φυσικά υλικά!


Μπορεί το καλοκαίρι να είναι μήνες πίσω, όμως, πολλά από τα σημάδια του, έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πρόσωπό σας. Οι πανάδες, που στην ουσία είναι κηλίδες πιο σκούρες από το φυσικό τόνο του δέρματος , πολλές φορές δε λένε να σας αποχωριστούν, γεμίζοντάς σας με άγχος για το πώς θα τις ξεφορτωθείτε! Βέβαια, η εμφάνισή τους μπορεί να οφείλεται – πέρα από την έκθεση στον ήλιο- και στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, σε ορμονικές διαταραχές, στη γήρανση ακόμη και στην ακμή.

Και επειδή τίποτα δε συγκρίνεται με ένα λαμπερό και καθαρό πρόσωπο... δείτε πως θα απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές πανάδες, ακολουθώντας τις 2 πιο απλές φυσικές συνταγές!

1) Μάσκα με γιαούρτι

Θα χρειαστείτε μόνο: μισό φλιτζάνι γιαούρτι και μισή ντομάτα
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά το γιαούρτι με τη μισή ντομάτα αφού πρώτα την πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Απλώστε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μια αρκετά γενναιόδωρη ποσότητα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Αυτή η μάσκα θα βελτιώσει το χρώμα της επιδερμίδας σας, δίνοντάς της έναν ομοιόμορφο τόνο. Το γιαούρτι δρα άμεσα για τη μείωση των κηλίδων του δέρματος που προκαλούνται κυρίως από την έκθεση στον ήλιο, ενώ παράλληλα μειώνει και τα σημάδια της γήρανσης.

2) Μάσκα με μπανάνα

Θα χρειαστείτε : μια ώριμη μπανάνα, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, ένα κρόκο αυγού και μισή κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Με τη βοήθεια του μπλέντερ πολτοποιήστε τη μπανάνα. Ρίξτε το παχύρευστο χυμό της σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, ένα κρόκο αυγού και μισή κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απλώστε με τα δάχτυλά σας μια μεγάλη ποσότητα στο πρόσωπό σας. Μετά από 20-30 λεπτά, ξεπλύνετε με καθαρό νερό.


Η μπανάνα χάρη στο σύμπλεγμα των βιταμινών που περιέχει, προσφέρει λάμψη, απαλότητα και μεγάλη ελαστικότητα στην επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς την παράλληλα!

Διαβάστε ακόμη:

Διαλέξτε τη μάσκα προσώπου που σας ταιριάζει, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας!

Οι 6 θαυματουργές βιταμίνες για υγιή και δυνατά νύχια!