Εξαφανίστε τις καφέ κηλίδες της επιδερμίδας σας άμεσα!

Βιβή Αγγελάκη
Εξαφανίστε τις καφέ κηλίδες της επιδερμίδας σας άμεσα!

3 συνταγές από τα χεράκια σας θα σας σώσουν!

Οι δυσχρωμίες στο δέρμα- δηλαδή η εμφάνιση κηλίδων διαφορετικού χρώματος από αυτό της επιδερμίδας- αποτελούν ένα από τα πιο κοινά και δύσκολα προβλήματα ομορφιάς. Η παραγωγή της μελανίνης λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η χρήση χημικών προϊόντων, οι κληρονομικοί παράγοντες αλλά και ο αγχωτικός τρόπος ζωής έχουν ενοχοποιηθεί για τη δημιουργία αυτών των «σκοτεινών» κηλίδων.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που ταλαιπωρούνται από δυσχρωμίες στο πρόσωπό τους και σκαρφίζονται χίλιους δύο τρόπους για να τις καμουφλάρουν με καλλυντικά προϊόντα... δεν έχετε παρά δοκιμάσετε τις παρακάτω 3 φυσικές συνταγές, μόνες σας στο σπίτι. Εύκολες και οικονομικές θα επαναφέρουν την επιδερμίδα σας σε μια υγιή και νεανική κατάσταση!

1. Aloe Vera και βιταμίνη Ε

Χρησιμοποιείστε το έλαιο που περιέχει μια κάψουλα βιταμίνης Ε, τρυπώντας την. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά το έλαιο βιταμίνης Ε με μια κουταλιά της σούπας gel aloe vera, ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας σαν μάσκα και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε σε καθημερινή βάση και θα δείτε το πρόσωπό σας να αποκτά τη χαμένη λάμψη του!

2. Γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας γενικά και να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε και τις δυσχρωμίες του σε μεγάλο βαθμό, με την τακτική χρήση του. Ρίξτε 5 σταγόνες από το γάλα καρύδας στα χέρια σας και κάντε μασάζ με ήρεμες κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σας για 5-10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο το γάλα καρύδας θα απορροφηθεί πιο γρήγορα από την επιδερμίδα σας.

3. Ντομάτα, βρώμη, γιαούρτι

Σε ένα μικρό γυάλινο μπολάκι αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας χυμό ντομάτας με 2 κουταλιές της σούπας βρώμη. Στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και αναλκατέψτε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα στις σκούρες κηλίδες στο δέρμα σας και αφήστε το για 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο εύκολο roll on αποσμητικό σώματος

Σπιτικό ροδόνερο για την πιο μυρωδάτη τόνωση της επιδερμίδας σας!