Βαμμένα μαλλιά: Δείτε πώς θα διατηρήσετε το χρώμα τους ζωντανό σ' όλες τις γιορτές.

Βιβή Αγγελάκη
Βαμμένα μαλλιά: Δείτε πώς θα διατηρήσετε το χρώμα τους ζωντανό σ' όλες τις γιορτές.

Τίποτα δεν θα σας χαλάσει τη διάθεση αυτές τις γιορτές. Οι 5 συμβουλές που θα σας σώσουν!


Αν είστε από τις γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους χρόνια, είτε στο κομμωτήριο είτε στο σπίτι, θα με καταλάβετε! Σε πόσες από εσάς αλήθεια, η καλή διάθεση δεν καταστρέφεται, όταν ήδη από τις επόμενες μέρες της βαφής των μαλλιών σας, αυτά αρχίζουν να χάνουν το λαμπερό χρώμα τους- και δεν εννοώ ότι κατεβαίνει η ρίζα σας;

Ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, καμία γυναίκα δεν θέλει μια θαμπή και ξεθωριασμένη όψη στα μαλλιά της. Αν λοιπόν, βάψατε αυτές τις ημέρες τα μαλλιά σας, μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να αποφύγετε το ξεθώριασμα και κρατήστε ζωντανό χρώμα στα μαλλιά σας για περισσότερο χρονικό διάστημα!

1. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα στα μαλλιά σας (σωστό σαμπουάν, conditioner)

Το πρώτο βήμα για να διατηρηθεί το χρώμα των μαλλιών σας περισσότερο διάστημα λαμπερό, είναι η σωστή επιλογή των προϊόντων της καθημερινής περιποίησης των μαλλιών σας, όπως του σαμπουάν. Ανάλογα με την απόχρωση σας και τον τύπο των μαλλιών σας, επιλέξτε τα ειδικά προϊόντα - μπορείτε να συμβουλευτείτε την/τον κομμώτριά/ή σας- προκειμένου να διατηρηθεί αναλλοίωτο το χρώμα. Τα τονωτικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά (toning shampoo) μπορούν να χρησιμοποιηθούν μια ή δύο φορές την εβδομάδα και να παρατείνουν τη διάρκεια του χρώματος. Ακόμη σημαντική είναι και η χρήση conditionerμετά από κάθε λούσιμο.

2. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας με μάσκες και συχνές θεραπείες

Είναι κανόνας: τα ξηρά βαμμένα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους πιο γρήγορα! Γι 'αυτό, είναι σημαντικό να διατηρείτε πάντα τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα. Περιορίστε το styling και τη θερμότητα που καταστρέφει τη δομή της τρίχας, όσο το δυνατόν περισσότερο, και αρχίστε να εφαρμόζετε συχνά μάσκες ή ειδικές θεραπείες, μία φορά την εβδομάδα περίπου, για να κρατήσετε το χρώμα σας ζωντανό και τα μαλλιά σας να έχουν μια μεταξένια υφή!

3. Προστατεύστε τα από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, εκτός των βλαβερών συνεπειών της για την επιδερμίδα, λειτουργεί αρνητικά και στο χρώμα των μαλλιών σας, πόσο μάλλον των βαμμένων μαλλιών. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να ξεθωριάσουν το όμορφο χρώμα σας, γι αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ειδικά σπρέι ή εξειδικευμένα αντηλιακά μαλλιών.

4. Αποφύγετε το ζεστό νερό

Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από ένα ζεστό μπάνιο στο τέλος της ημέρας! Δυστυχώς όμως, αν θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας λαμπερό -τουλάχιστον μέχρι να περάσουν οι γιορτινές μέρες- σίγουρα θα πρέπει να κάνετε μια θυσία. Το ζεστό νερό ξεθωριάζει το χρώμα αλλά ευθύνεται και για την έντονη ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Καλές λύσεις είναι το χλιαρό νερό ή το να ξεπλένετε στο τέλος τα μαλλιά σας με κρύο.

5. Προσέξτε την επόμενη φορά τη βαφή

Αν παρόλη την προσπάθειά σας (ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα), τα βαμμένα μαλλιά σας αρχίσουν να ατονούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πριν προλάβετε τα να τα χαρείτε, την επόμενη φορά δώστε περισσότερη σημασία στη βαφή που χρησιμοποιήσατε. Οι φτηνές βαφές δεν είναι πάντα επαγγελματικές!

Διαβάστε ακόμη:

Σπιτική μάσκα με καφέ για λαμπερά και πυκνά μαλλιά!

Αποτρίχωση με ζάχαρη: η πιο οικονομική και πρακτική μέθοδος!